Αξιολογήσεις

Παρατίθενται 82 αυτούσιες αξιολογήσεις ασθενών

 • Αξιολόγηση Νο.82
Αξιολόγηση Νο.82

Αθήνα

10-09-2019

Είμαστε γονείς ενός παιδιού 6 ετών και σας στέλνουμε αυτή την επιστολή προκειμένου να επικοινωνήσουμε την εμπειρία μας και να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας έπειτα από την αποκατάσταση του προβλήματος του παιδιού μας.

Ο γιος μας γεννήθηκε το 2013 με υποσπαδία. Σε ηλικία 18 μηνών εξετάσθηκε από γιατρό ουρολόγο, ο οποίος μας απέτρεψε από το ενδεχόμενο μιας επέμβασης. Ύστερα όμως από την επιμονή του παιδιάτρου μας, αποφασίσαμε να πάρουμε μια δεύτερη γνώμη και έτσι επισκεφτήκαμε τον Κο Προκοπάκη, ο οποίος μας εξήγησε τους λόγους για τους οποίους ένα τέτοιο χειρουργείο είναι επιβεβλημένο.

Καθώς ο γιος μας ήταν ήδη 5 ετών, η αγωνία μας ήταν μεγάλη τόσο για την έκβαση της επέμβασης όσο και για το ψυχολογικό κομμάτι. Ο Κος Προκοπάκης με άριστο επαγγελματισμό μας ενημέρωσε για την επέμβαση καθώς και για το μετεγχειρητικό στάδιο και κέρδισε την εμπιστοσύνη τη δική μας αλλά και του παιδιού.

Η επέμβαση είχε απόλυτη επιτυχία και όλα πήγαν σύμφωνα με την αρχική ενημέρωση που είχαμε από τον γιατρό.

Ευχαριστούμε θερμά τον Κο Προκοπάκη και την ομάδα του για τον άψογο επαγγελματισμό τους και τους συστήνουμε ανεπιφύλακτα.

Με εκτίμηση

Δ.Τ και Κ.Π


 • Αξιολόγηση Νο.81
 • Αξιολόγηση Νο.80
 • Αξιολόγηση Νο.79
 • Αξιολόγηση Νο.78
 • Αξιολόγηση Νο.77
 • Αξιολόγηση Νο.76
 • Αξιολόγηση Νο.75
 • Αξιολόγηση Νο.74
 • Αξιολόγηση Νο.73
 • Αξιολόγηση Νο.72
 • Αξιολόγηση Νο.71
 • Αξιολόγηση Νο.70
 • Αξιολόγηση Νο.69
 • Αξιολόγηση Νο.68
 • Αξιολόγηση Νο.67
 • Αξιολόγηση Νο.66
 • Αξιολόγηση Νο.65
 • Αξιολόγηση Νο.64
 • Αξιολόγηση Νο.63
 • Αξιολόγηση Νο.62
Αξιολόγηση Νο.81

Κύπρος

10-09-2019

Γεια σας,

Θα ήθελα και εγώ με τη σειρά μου να σας περιγράψω την εμπειρία μου.

Είχα υποβληθεί στο παρελθόν σε αποτυχημένες επεμβάσεις που δεν είχαν το κατάλληλο λειτουργικό και αισθητικό κυρίως αποτέλεσμα, αλλά επειδή μετά την 3η επέμβαση στην ηλικία των 4 χρόνων διορθώθηκαν τα περισσότερα λειτουργικά προβλήματα δεν προχωρήσαμε (οι γονείς μου) σε επιπλέον επέμβαση και επομένως ταλαιπωρία.

Έτσι συνέχισα λοιπόν και μεγάλωσα μέχρι που έφτασα στην ηλικία των 26 χρόνων, για να ψάξω να βρω μια λύση στο πρόβλημα μου γιατί ήξερα πως εν έτη 2018 αποκλείεται να μην υπήρχε τρόπος διόρθωσης του υποσπαδία σε πολύ καλύτερο βαθμό από ότι υπήρχε παλαιότερα.

Έτσι, με δική μου έρευνα, ανακάλυψα τον κ. Προκοπάκη με τον οποίο ήρθα σε επαφή αρχικά τηλεφωνικώς.

Από την πρώτη στιγμή ένιωσα οικεία και εμπιστεύτηκα σε αυτόν το πρόβλημά μου, για το οποίο με ενημέρωσε πλήρως για ό,τι απορία και αν είχα, ιδιαίτερα και μετά το ραντεβού μας από κοντά.

Έτσι αποφάσισα να προχωρήσω σε αυτή τη διορθωτική επέμβαση η οποία βελτίωσε λειτουργικά και κυρίως κοσμητικά προβλήματα.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλο το προσωπικό του νοσοκομείου το οποίο ήταν πάρα πολύ εξυπηρετικό, ευγενικό και γενικά έκανε την μικρής διάρκειας παραμονή μου ακόμα πιο ευχάριστη, αλλά κυρίως θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Προκοπάκη ο οποίος από την πρώτη στιγμή μέχρι και την τελευταία ήταν δίπλα μου σε ό,τι και αν χρειάστηκα.

Με εκτίμηση

Γ.Τ.

Αξιολόγηση Νο.80

Αθήνα

08-09-2019

Μετά από επισκέψεις σε διάφορους γιατρούς λόγω φίμωσης πήγα και στον διευθυντή της Μονάδας Πλαστικής, Γέννητο-Ουρηθρικής Χειρουργικής του Άρρενος στην κλινική “ΙΑΣΩ” κ.Προκοπάκη, γιατί διάβασα πολύ θετικές κριτικές.

Με κέρδισε αμέσως γιατί ήταν τελειομανής και αναλυτικός στην εξέταση του προβλήματος και εξηγούσε με κάθε λεπτομέρεια την κατάσταση και τα επόμενα βήματα.

Ήταν αδιαμφισβήτητα ανιδιοτελής και εξαιρετικός άνθρωπος καθώς παρά τις πολλές επισκέψεις μου, πληρώθηκε μόνο μια φορά.

Επιπρόσθετα, προσπάθησε να κάνει όσο το δυνατόν πιο μικρή, κοσμητική αλλά και αποτελεσματική επέμβαση περιτομής, την οποία πρώτα δοκίμασε να αποφύγει με συντηρητική αγωγή.

Τελικά, η επέμβαση είχε πραγματικά άψογο αποτέλεσμα το οποίο ούτε εγώ περίμενα.

Ακόμη, το πιο εντυπωσιακό ήταν το γεγονός ότι ήταν ο μόνος γιατρός που γνώριζε και ανακάλυψε την πραγματική αιτία του προβλήματος την οποία επιβεβαίωσε εργαστηριακά, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους, δίνοντάς μου τις κατάλληλες οδηγίες για να μην υποτροπιάσω.

Επίσης, πολύ θετικό ήταν το γεγονός ότι παράλληλα ήταν ιδιαίτερα εμψυχωτικός και με βοήθησε πάρα πολύ στο ψυχολογικό κομμάτι της διαχείρισης, κυρίως απαντώντας αμέσως ανά πάσα στιγμή σε οποιαδήποτε απορία είχα διατηρώντας έτσι μια άριστη επικοινωνία και ανθρώπινη σχέση με τον ασθενή.

Συνεπώς είμαι πεπεισμένος ότι είναι από τους καλύτερους ανθρώπους και γιατρούς στον τομέα του και τον συστήνω ανεπιφύλακτα σε όλους.

Όσον αφορά το “ΙΑΣΩ” που με φιλοξένησε για την εγχείρησή μου, όλα ήταν εξίσου άψογα.

Ο χώρος ήταν πολύ όμορφος και σύγχρονος, οι παροχές πολύ ικανοποιητικές, οι νοσηλεύτριες ήταν ιδιαίτερα εξυπηρετικές και μέσα στο χειρουργείο, κάνοντας τον ασθενή να νιώθει άνετα, και μετά από αυτό, εξετάζοντας τακτικά την πορεία της υγείας του.

Και ο αναισθησιολόγος ήταν προσιτός δείχνοντας αυξημένο ενδιαφέρον για την ανάρρωσή μου τόσο αμέσως μετά την επέμβαση όσο και πολλές ώρες αργότερα.

Γενικά η κλινική και ο γιατρός μου άφησαν πολύ θετική εντύπωση, τους προτείνω και σε άλλους και ελπίζω να συνεχίσουν έτσι.

ΒΜ

Αξιολόγηση Νο.79

Μέγαρα Αττικής

29-07-2019

Με την επιστολή μας αυτή θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον χειρουργό κ. Προκοπάκη, τους συνεργάτες του ιατρούς αλλά και το προσωπικό (νοσηλευτικό και διοικητικό) της κλινικής “ΙΑΣΩ ΠΑΙΔΩΝ” για την αίσια έκβαση της περιπέτειας του γιου μας.

Η ιστορία μας έχει εν τάχει ως εξής: Ο γιος μας γεννήθηκε με υποσπαδία σε μορφή μάλιστα της οποίας η αποκατάσταση ήταν ιδιαίτερα δυσχερής.

Απευθυνθήκαμε σε πολλούς γιατρούς και όλοι μας πληροφόρησαν ότι για να διορθωθεί το πρόβλημα θα χρειάζονταν σίγουρα δύο ή και περισσότερες επεμβάσεις.

Το παιδί χειρουργήθηκε πρώτον σε ιδιωτική κλινική, πλην όμως η πρώτη αυτή επέμβαση δεν πέτυχε.

Αν και προϊδεασμένοι ότι τα πράγματα δεν θα πήγαιναν τόσο καλά από την πρώτη φορά, ωστόσο αναζητήσαμε και άλλες ιατρικές πληροφορίες.

Μία παιδίατρος τότε μας μίλησε για τον κ. Προκοπάκη λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πολλοί είναι οι χειρουργοί που υπόσχονται πλήρη αποκατάσταση του υποσπαδία αλλά αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα μόνο ένας έχει άριστα αποτελέσματα και αυτός δεν είναι άλλος από τον κ. Προκοπάκη.

Και όντως έτσι είναι.

Μιλήσαμε με τον κ. Προκοπάκη, ο οποίος μας εξήγησε με κάθε λεπτομέρεια και απάντησε όλες μας τις απορίες, μας ενημέρωσε για τις πιθανές επιπλοκές, ενώ παράλληλα μας διαβεβαίωσε ότι το πρόβλημα του παιδιού θα αντιμετωπιστεί με τεχνική αρτιότητα και θα αποκατασταθεί πλήρως.

Ασχολήθηκε με την περίπτωσή μας επισταμένως, με ειλικρινές ενδιαφέρον, τόσο επιστημονικό όσο και ανθρώπινο.

Η Επέμβαση έγινε και το πρόβλημα του παιδιού μας αποκαταστάθηκε σε ένα χρόνο, δηλαδή με μία επέμβαση.

Πολύ σημαντικό δε ήταν ότι το παιδί ελάχιστα ταλαιπωρήθηκε καθώς παρέμεινε νοσηλευόμενο για 48 ώρες μόνον, ενώ στη συνέχεια πήγε σπίτι ακολουθώντας φαρμακευτική αγωγή χωρίς να πονάει καθόλου.

Τα πράγματα πήγαν τόσο καλά που και εμείς οι ίδιοι ακόμα δεν το πιστεύουμε.

Απευθυνόμενοι στους γονείς που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα, θα προτείναμε ανεπιφύλακτα να μιλήσουν με τον κ. Προκοπάκη, καθώς είναι άριστος ως επιστήμονας, εξαιρετικά ευγενής και άνθρωπος σπάνιας ποιότητας.

Αξιοσημείωτο δε είναι ότι οι συνθήκες νοσηλείας στην κλινική “ΙΑΣΩ ΠΑΙΔΩΝ” είναι εξαιρετικές.

Με ειλικρινείς ευχαριστίες

Οικογένεια Κ.

Αξιολόγηση Νο.78

Πάτρα

11-06-2019

Ονομάζομαι Θ.Π και θα ήθελα να αναφέρω την εμπειρία μας μαζί με τη σύζυγο μου όσον αφορά τον μικρό Αναστάση.

Όταν γεννήθηκε ο γιος μας οι γιατροί μας ενημέρωσαν ότι είχε υποσπαδία.

Ύστερα από πάροδο τριών ετών, όπως μας είχαν πει οι γιατροί, με την ανάπτυξη του παιδιού θα αποφασίζαμε για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ο Αναστάσης εξετάσθηκε από 2 διαφορετικούς χειρουργούς δημοσίων παιδιατρικών νοσοκομείων εκ των οποίων ο ένας γιατρός μας πρότεινε χειρουργική επέμβαση για να λυθεί το ανατομικό πρόβλημα.

Ύστερα από ενημέρωση σχετικά με το θέμα αποφασίσαμε να επισκεφτούμε τον πλαστικό, Γέννητο-Ουρηθρικό χειρουργό κο Προκοπάκη Εμμανουήλ.

Στη συνάντηση που είχαμε βρήκαμε έναν άνθρωπο ευγενικό και σοβαρό και λεπτομερή στην διάγνωσή του (Ορθοτοπικός Υποσπαδίας).

Αποφασίσαμε λοιπόν να εμπιστευτούμε τον Αναστάση στον εξειδικευμένο χειρουργό όπως αποδείχθηκε

Το χειρουργείο πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία όπως ακριβώς μας είχε ενημερώσει ο κος Προκοπάκης και στον χρόνο που είχε ορίσει ο ίδιος.

Επίσης θα ήθελα να αναφέρω για την άψογη ενημέρωση της αναισθησιολόγου κας Μαρινοπούλου η οποία καθησύχαζε την σύζυγό μου καθ’όλη την διάρκεια της αναισθησίας του Αναστάση και κατά την ανάνηψη του ύστερα από το χειρουργείο. Εξαιρετική επιστήμονας και άνθρωπος.

Τα ευχαριστήρια μας επίσης για το νοσηλευτικό ίδρυμα ΙΑΣΩ και το προσωπικό του το οποίο ήταν άψογο και φιλικό.

Με εκτίμηση

Θανάσης – Ιωάννα – Αναστάσης

Αξιολόγηση Νο.77

Αθήνα

04-06-2019

Ονομάζομαι ΑΖΤ

Και θα ήθελα και εγώ με τη σειρά μου να καταθέσω την εμπειρία μου απο την γνωριμία της οικογένειάς μου με τον γιατρό κύριο Εμμανουήλ Προκοπάκη στο Ιασώ Παίδων όπου και συναντηθήκαμε για πρώτη φορά.

Ο γιός μας είχε απο μικρή ηλικία – τώρα είναι 10 χρονών – εμφανίσει κάποιο είδος στένωσης στο πουλάκι του.

Είχαν γίνει κάποιες θεραπείες για το πρόβλημα του παιδιού απο άλλους γιατρούς χωρίς επιτυχία και δυστυχώς με χειρότερα αποτελέσματα.

Το πρώτο ραντεβού με τον γιατρό κο Προκοπάκη έγινε στο ΙΑΣΩ ΠΑΙΔΩΝ.

Ο άνθρωπος και γιατρός που είδαμε και συζητήσαμε ξεπέρασε τις προσδοκίες μας.

Μας κέρδισε απο το πρώτο μας ραντεβού και κυρίως το παιδί.

Αγκάλιασε το πρόβλημά του και εξήγησε πρώτα σε εκείνον και μετά σε εμάς τί ακριβώς του συνέβαινε και τι επρόκειτο να γίνει.

Με λόγια απλά του είπε τί έπρεπε να κάνει για να μπορέσει σε πρώτη φάση και αποφύγει την επέμβαση. Την οποία τελικά δεν αποφύγαμε καθώς το πρόβλημα είχε άλλα αίτια που χωρίς τη βοήθεια του γιατρού μας δεν θα γνωρίζαμε.

Είναι ένας άνθρωπος που πραγματικά χαίρεσε να συζητάς μαζί του χωρίς να νιώθεις οτι ο χρόνος σου μαζί του είναι περιορισμένος. Ευχάριστος, χαμογελαστός και προπάντων ευγενής.

Χαρακτηριστικά θυμάμαι – και μου έκανε απίστευτη εντύπωση – πως πριν εξετάσει τον μικρό ζητούσε την άδειά του.

Απο εκεί και πέρα όλα εξελίχθηκαν γρήγορα. Ο γιατρός μας, φρόντισε να γίνει άμεσα το χειρουργείο. Μας καθησύχασε οτι όλα θα πήγαιναν καλά και έτσι και έγινε.

Αργότερα γνωρίσαμε και μέλη της ομάδας του στο νοσοκομείο και μείναμε πολύ ευχαριστημένοι.

Η νοσηλεία του παιδιού ήταν ημερήσια και μόνο καλά λόγια έχω να πώ για το προσωπικό του Παίδων Ιασώ.

Εξυπηρετικοί, ευγενικοί και όποτε χρειαστήκαμε κάτι ήταν δίπλα στο παιδί.

Ακόμα και μετά την αποχώρησή μας απο το νοσοκομείο ο γιατρός επικοινωνούσε μαζί μας μέχρι αργά το βράδυ για να μαθαίνει πως είναι το παιδί και εάν όλα είναι καλά.

Η πρώτη εντύπωση που είχαμε για τον γιατρό όχι απλά δεν πέσαμε έξω αλλά επιβεβαιωθήκαμε οτι πρόκειται για έναν πραγματικά φοβερό γιατρό αλλά και υπέροχο άνθρωπο.

Ευχαριστώ.

Αξιολόγηση Νο.76

Ιεράπετρα Κρήτης

04-06-2019

Με το πέρας της νοσηλείας του γιού μας, ΑΕΜ, στη Μονάδα Πλαστικής Γέννητο-Ουρηθρικής χειρουργικής του Ιασώ Παίδων, αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε απο καρδιάς το Ιατρικό και Νοσηλευτικό Προσωπικό.

Στην κλινική αυτή υπάρχουν πράγματι άνθρωποι που δίνουν καθημερινά το χαμόγελο και την αγάπη τους στους μικρούς ασθενείς και τους συνοδούς τους που το έχουν τόσο ανάγκη.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως τον γιατρό μας, κύριο Εμμανουήλ Προκοπάκη, Πλαστικό Γέννητο-Ουρηθρικό Χειρουργό του άρρενος για το ήθος του, την κατάρτισή του και την όλη συμπεριφορά του απέναντί μας.

Από την πρώτη συνάντησή μας ήταν ευγενής, προσιτός, σαφής και καθησυχαστικός.

Μας εξήγησε λεπτομερώς πως θα γινόταν η επέμβαση, οτι θα προσπαθούσε να γίνει σε μια φάση και όχι σε δύο και οτι το παιδί θα έμενε μόνο μια μέρα μέσα στο νοσοκομείο, ενώ συνάδελφοί του έκαναν λόγο για πολλές περισσότερες.

Όλα εξελίχθηκαν ακριβώς όπως είπε και το παιδί ανάρρωσε πολύ γρήγορα.

Πραγματικά η κατάρτιση και το ήθος του, τον καθιστούν άξιο εμπιστοσύνης.

Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε την Αναισθησιολόγο, κυρία Ελένη Μαρινοπούλου για την προσοχή που έδειξε στο παιδί απο το στάδιο της προνάρκωσης έως την ανάνηψη, καθώς και για την προσπάθειά της να μας καθησυχάσει για την όλη διαδικασία.

Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους νοσηλευτές που ήταν όλοι ευγενείς και αποτελεσματικοί.

Μας βοήθησαν κάθε φορά που τους χρειαστήκαμε και φρόντισαν τον γιό μας.

Με εκτίμηση,

ΝΑ / ΠΜ

Αξιολόγηση Νο.75

Αθήνα

31-05-2019

Για την πάθηση του Φιλιππάκου μας (οσχεο-πεϊκός υποσπαδίας) μάθαμε πολύ νωρίς,όταν ήταν ακόμα στην κοιλιά μου.

Δυστυχώς όμως ποτέ δεν αντιληφθήκαμε την σοβαρότητα της κατάστασης.

Αρχικά πήγαμε σε έναν γενικό χειρουργό, ο οποίος μας έστειλε σε ενδοκρινολόγο για να του δώσει ενέσεις τεστοστερόνης έτσι ώστε να μεγαλώσει το πουλάκι του για να μπορεί να χειρουργηθεί.

Τελικά ο Φίλιππος χειρουργήθηκε πρώτη φορά όταν ήταν ενός (1) στο Παίδων Πεντέλης.

Μείναμε 7 ημέρες το νοσοκομείο με καθετήρα, σε πλήρη ακινησία (όσο μπορεί κάποιος να κρατήσει για επτά ημέρες ένα μωρό που μόλις άρχισε να περπατάει, ακίνητο..)

Ήταν οι χειρότερες μέρες της ζωής μας!!

Κάθε φορά που το παιδί ήθελε να ενεργηθεί ούρλιαζε απο τους πόνους και εμείς απλά δεν μπορούσαμε ούτε καλά καλά να το αγκαλιάσουμε…

Όλο αυτό το περάσαμε μόνοι μας χωρίς τη βοήθεια του γιατρού, αλλά ούτε και του προσωπικού του νοσοκομείου.

Αφού πέρασαν 7 μέρες και λίγο πριν του βγάλουν τον καθετήρα, άνοιξε μια μικρή τρυπούλα στη μέση του πέους. Εκεί καταλάβαμε οτι κάτι δεν πήγε καλά τελικά. Ο γιατρός μας είπε να του βάζουμε κρεμούλα και οτι μάλλον θα κλείσει…για να μην τα πολυλογώ, το παιδί μέσα σε 5 ημέρες ήταν σαν να μην είχαμε κάνει τίποτα. Όλα ήταν όπως γεννήθηκε!

Δυστυχώς όσο πόνο πέρασε το έζησε άδικα!

Επισκεφτήκαμε πάλι το γιατρό και μας είπε πως σε 6 με 8 μήνες πρέπει να πάμε για δεύτερο χειρουργείο.

Εκεί αρχίσαμε να ψάχνουμε, δεν θέλαμε να περάσει το παιδί αλλά και εμείς ποτέ ξανά τα ίδια.

Σε αυτό το σημείο ακούγαμε διάφορα όπως οτι μπορεί να φτάσει να είναι ενήλικας το παιδί και ακόμα να μην έχει διορθωθεί, πως μπορεί να κάνει μέχρι και 10 χειρουργεία!!!

Η πρώτη μας επίσκεψη σε ιδιώτη γιατρό ήταν στον κ. Προκοπάκη.

Δεν θα σας πώ την αρχική μας εντύπωση, αλλά την τελική. Φύγαμε απο το ΙΑΣΩ και πλέον γνωρίζαμε ακριβώς την πάθηση του παιδιού μας, γνωρίζαμε ακριβώς τί θα γινόταν στο χειρουργείο, γνωρίζαμε ακόμα και πόσο λίγο θα πονούσε το παιδάκι μας, όσο δύσκολο και να αγούγεται αυτό, ο κ.Προκοπάκης είχε καταφέρει να μας εξηγήσει ακριβώς τί θα έκανε.

Φύγαμε απο εκεί και ξέραμε απο την αρχή πως αυτός ο άνθρωπος θα σεβαστεί το παιδί μας αλλά και εμάς σαν να είμασταν δικοί του άνθρωποι και ας μας είχε γνωρίσει λίγα λεπτά νωρίτερα.

Οφείλαμε όμως στο παιδί μας αλλά και σε εμάς αυτή τη φορά, πριν πάρουμε μια απόφαση, να το ψάξουμε καλά.

Και έτσι έγινε.

Πήγαμε σε διάφορους γιατρούς.

Πήγαμε μάλιστα και σε αυτόν που θεωρείται μεγάλο όνομα σε αυτές τις παθήσεις και φύγαμε απο το ιατρείο του με 5 χειρουργεία έξτρα αλλά και ενδοκρινολογικό πρόβλημα. Η αίσθηση που μας άφησε ήταν οτι αυτός δεν ήταν άνθρωπος. Θα πώ μόνο πως το παιδί μας απο εκείνη την επίσκεψη και μετά ποτέ δεν κάθισε ήρεμος σε μια εξέταση.

Τελικά πήγαμε και στο Παίδων “Αγία Σοφία” όπου εκεί πιστέψαμε πως βρήκαμε έναν γιατρό σαν τον κ. Προκοπάκη.

Ευτυχώς όμως και για καλή μας τύχη δεν κάναμε στο παιδάκι μας το χειρουργείο εκεί!!!

Αποφασίσαμε να εμπιστευτούμε την αρχική καλή εντύπωση που μας είχε κάνει ο κ.Προκοπάκης.

Την ημέρα του χειρουργείου όλοι στο νοσοκομείο ΙΑΣΩ ήταν ευγενέστατοι μαζί μας, απο τον πιό απλό υπάλληλο μέχρι και τον πιό σημαντικό για εμάς.

Μέχρι τη στιγμή που το παιδί μας κοιμήθηκε είμασταν μαζί του. Όταν άνοιξε τα ματάκια του μετά την επέμβαση, είμασταν οι πρώτοι που είδε.

Την ημέρα του χειρουργείου, επειδή δεν ξέραμε αν τελικά θα γινόταν το χειρουργείο σε ένα στάδιο ή σε δύο, έδωσε ο γιατρός εντολή και την ώρα της επέμβασης κα μας ενημέρωσαν για την πορεία. Τόσο πολύ νοιαζόταν και εμάς!!!

Τελικά τα είχε καταφέρει!!!

Όταν πήγαμε στο δωμάτιο όλο το προσωπικό του ορόφου ήταν εκεί για να βοηθήσει το παιδί αλλά και εμάς στην ανάρρωσή του.

Το σημαντικότερο ήταν πως μείναμε μόνο ένα βράδυ μέσα και όχι 7 ημέρες όπως μας έλεγαν οι περισσότεροι.

Μετά απο δέκα μέρες βγάλαμε το καθετηράκι.

Το παιδί ανάρρωσε στο σπίτι του, στο χώρο του, με τους δικούς του ανθρώπους μαζί, παίζαμε, γελούσαμε!!

(Το λέω αυτό γιατί για εμάς ήταν ένα απο τα βασικά κριτήρια η αποθεραπεία, αφού την πρώτη φορά ήταν αρκετά επίπονη και για το παιδί αλλά και για εμάς ψυχολογικά).

Είχαμε ενημερωθεί απο τον γιατρό πως μια επιπλοκή που μπορεί να υπάρξει είναι το συρίγγιο, αλλά είναι αντιμετωπίσιμο με μια μικρής διάρκειας διορθωτική επέμβαση.

Τελικά δεν είμασταν η εξαίρεση εμείς.

Δημιουργήθηκε και σε εμάς συρίγγιο, αλλά διορθώθηκε τόσο εύκολα όσο μας είχε πεί ο γιατρός μας.

Σε όλες μας τις επισκέψεις στο νοσοκομείο συναντήσαμε αρκετούς γονείς που χειρουργούσαν τα παιδάκια τους στον κ.Προκοπάκη. Κάναμε κάποιες κουβέντες μεταξύ μας και τελικά διαπιστώσαμε πως η δεύτερη επιλογή γιατρού που είχαμε στο μυαλό μας (Παίδων “Αγία Σοφία”) τελικά αποδείχθηκε πως όχι μόνο δεν διόρθωνε το πρόβλημα, αλλά το χειροτέρευε κιόλας!!

Τελικά είμασταν τυχεροί!!!

Στο τέλος λοιπόν αυτής της διαδρομής, αυτό που μας έμεινε είναι πως κάθε εμπόδιο για καλό. Πως τελικά είμασταν τυχεροί που κάποιος απο τους γνωστούς μας είχε γνωρίσει αυτόν τον άνθρωπο.

Δυστυχώς στο κομμάτι Υποσπαδία δεν υπάρχουν πολλοί καλοί γιατροί και αυτός είναι εξαιρετικός. Όχι μόνο σαν επιστήμονας, αλλά και σαν άνθρωπος.

Πραγματικά πολύ μεγάλο κρίμα να μην είναι γνωστός για το έργο του σε αυτό το κομμάτι αλλά να είναι γνωστός σαν πλαστικός χειρουργός!!

Το μεγαλύτερό μας άγχος ήταν πως θα μπορέσουμε να καταλήξουμε σε μια σωστή απόφαση αφού κανένας απο τους δυό μας δεν είχε ιατρικές γνώσεις. Αυτό ο κ.Προκοπάκης κατάφερε να το υπερκαλύψει.

Γιαυτό θα το πούμε για ακόμα μια φορά.

Είναι κρίμα, πραγματικά πολύ μεγάλο κρίμα να μην γνωρίζει ο κόσμος τη δουλειά του!!

Θα θέλαμε πάρα πολύ με αυτήν εδώ την επιστολή να βοηθήσουμε του υπόλοιπους γονείς που πραγματικά βασανίζονται να βρούν κάποιον να εμπιστευτούν, κάποιον που θα τους κοιτάξει στα μάτια, κάποιον που θα φροντίσει το παιδί τους σαν να είναι δικό του, να γνωρίσουν το κ. Προκοπάκη και την ευγενική καρδιά του!!!!

Κλείνοντας θέλουμε να πούμε ένα τεράστιο ευχαριστώ στον κ.Προκοπάκη και στην ομάδα του, μέσα και έξω απο το χειρουργείο!!

Θα είστε πάντα μέσα στην καρδιά μας, αλλά και στις προσευχές μας!!

Οι γονείς του Φίλιππου

Θωμάς και Ιωάννα

Αξιολόγηση Νο.74

Αθήνα

22-05-2019

Λέγομαι Θ.Τ. και είμαι 36 ετών.

Με την επιστολή αυτή θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Κο Εμμανουήλ Σ.Ζ. Προκοπάκη (Διευθυντή Μονάδος Πλαστικής Γέννητο-Ουρηθρικής χειρουργικής του άρρενος), ο οποίος στις 22-02-2019 έδωσε λύση στο πρόβλημα που αντιμετώπιζα (ΒΧΟ φίμωση) με επέμβαση ολικής περιτομής.

Ο Κος Προκοπάκης ήταν ο τρίτος γιατρός που συμβουλεύτηκα, καθώς έψαχνα έναν γιατρό που θα μου αποπνέει εμπιστοσύνη. Απο το πρώτο κιόλας ραντεβού ασχολήθηκε ενδελεχώς με το πρόβλημά μου και με κέρδισε αμέσως. Μου εξήγησε τα πάντα, βήμα βήμα, και μου έδωσε χρήσιμες συνβουλές. Το ραντεβού κράτησε αρκετή ώρα, δεν ένιωθα οτι είμαι ένας ακόμα ασθενής. Σε κάθε προσπάθεια επικοινωνίας μαζί του (τηλεφωνικά, email) ήταν στη διάθεσή μου. Όλα αυτά οδήγησαν στο να φιξάρουμε άμεσα την ημερομηνία επέμβασης.

Άν και δεν είχα ξανακάνει επέμβαση, ο γιατρός και το τιμ του με έκαναν να μην έχω κανένα άγχος. Η επέμβαση ήταν σύντομη και δεν κατάλαβα τίποτα απολύτως. Δεν ένιωθα καθόλου πόνο μετά απο την επέμβαση και η διαδικασία επούλωσης ήταν σύντομη και χωρίς προβλήματα.

Το αποτέλεσμα σε λειτουργικό και αισθητικό αποτέλεσμα ήταν άψογο. Αυτή τη στιγμή νιώθω σαν να μην υπήρχε ποτέ το πρόβλημα – σαν να μην έχω κάνει επέμβαση.

Η ΒΧΟ φίμωση θεωρώ οτι είναι ένα πολύ λεπτό θέμα για τον άντρα, καθώς μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την ερωτική δραστηριότητα και την ούρηση. Γι αυτό το λόγο θα ήθελα να παροτρύνω τον οποιονδήποτε αντιμετωπίζει παρόμοιο πρόβλημα με αυτό που είχα, να απευθυνθεί άφοβα στον γιατρό μου, τον Κο Προκοπάκη.

Τον ευχαριστώ πολύ για τον επαγγελματισμό και το ήθος του, οι ικανότητές του θεωρώ είναι αδιαμφισβήτητες.

Του εύχομαι καλή συνέχεια σε ό,τι κάνει.

ΜΦΧ

Θ.Τ

Αξιολόγηση Νο.73

Αθήνα

10-05-2019

Πολλά συγχαρητήρια στον Ιατρό Κύριο Προκοπάκη για τον επαγγελματισμό του, την επιστημονική επάρκεια και εξειδίκευση, αλλά και την ανθρώπινη και ζεστή προσέγγισή του.

Νοιώσαμε μαζί του απόλυτη ασφάλεια απο την πρώτη στιγμή που τον συναντήσαμε.

13-04-2019 χειρούργησε στο ΙΑΣΩ Παίδων τον 14 μηνών γιό μας (ορθοτοπικός υποσπαδίας, κάμψη πέους, δερματικός φάκελος).

Το ίδιο απόγευμα είμασταν στο σπίτι με το γιό μας.

Απο το ίδιο βράδυ το παιδί γελούσε, έπαιζε, περπατούσε και έκανε τις ίδιες ακριβώς κινήσεις που έκανε και πριν απο το χειρουργείο.

Μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, το γεγονός οτι στο παιδί δεν χρειάστηκε ποτέ να δώσουμε παυσίπονο, διότι δεν είχε κανένα απολύτως πόνο.

Το μόνο που έπρεπε τις επόμενες δύο εβδομάδες μετά το χειρουργείο να κάνουμε, ήταν να ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες του γιατρού που αφορούσαν στο πλύσιμο, την εφαρμογή κρέμας και την αποφυγή χτυπημάτων στην εγχειρησθείσα περιοχή.

Αυτά ήταν τα μόνα που μας θύμιζαν οτι είχε προηγηθεί ένα χειρουργείο.

Συγχαρητήρια και πάλι στον Ιατρό Κύριο Εμμανουήλ Προκοπάκη.

Συγχαρητήρια στη Μονάδα Πλαστικής Γέννητο-Ουρηθρικής Χειρουργικής του Άρρενος.

Στον αντίποδα θα ήθελα να κάνω μια σύντομη αναφορά στην υποδομή και λειτουργικότητα του Νοσοκομείου ΙΑΣΩ Παίδων. Υπάρχουν πάρα πολλά που θα πρέπει να βελτιωθούν, προκειμένου να φτάσει στο επίπεδο ενός καλού ιδιωτικού νοσοκομείου. Ελλιπής αριθμός νοσηλευτών, νοσηλευτές με μικρή εμπειρία, επικίνδυνες για ατύχημα βρεφικές κούνιες…και ο κατάλογος μπορεί να γίνει αρκετά μεγάλος.

Άς μεριμνήσει η διοίκηση του νοσοκομείου σχετικά, διότι το άριστο Ιατρικό Προσωπικό είναι άδικο να μην επικουρείται απο αντιστοίχου επιπέδου νοσηλευτικό προσωπικό και υποδομές.

Με εκτίμηση

Π.Μ- ΓΦ

Αξιολόγηση Νο.72

Αθήνα

08-05-2019

Αξιότιμοι,

με την παρούσα επιστολή, θα θέλαμε να εκφράσουμε οικογενειακώς, τις ευχαριστίες και την απεριόριστη εκτίμησή μας στον ιατρό κι επιστήμονα Εμμανουήλ Προκοπάκη, Διευθυντή της μονάδας Πλαστικής, Γέννητο-Ουρηθρικής χειρουργικής άρρενος των νοσοκομείων ΙΑΣΩ ΠΑΙΔΩΝ και METROPOLITAN GENERAL.

Ο γιός μας γεννήθηκε με μέσο πεϊκό υποσπαδία.

Λαμβάνοντας υπόψιν πολύ καλές συστάσεις απ’την παιδίατρο και απο φίλους ιατρούς για γνωστό παιδοουρολόγο δημοσίου νοσοκομείου, αποφασίσαμε ν’αναλάβει αυτός την επέμβαση του γιού μας, το 2013, σε ηλικία ενός έτους.

Το παιδί μετά τη νάρκωση ήταν σε έξαλλη κατάσταση, αν και μας ενημέρωσαν οτι συνηθίζεται αυτή η παρενέργεια μετά την αναισθησία.

Παρέμεινε στο νοσοκομείο για 5 ημέρες και στη συνέχεια γυρίσαμε σπίτι με ουροκαθετήρα.

Την επόμενη ημέρα ξαναέγινε εισαγωγή λόγω οιδήματος.

Ο ουροκαθετήρας παρέμεινε για 10 ημέρες.

Απ’τις πρώτες μέρες, μετά την αφαίρεσή του, διαπιστώθηκε οτι η εγχείρηση δεν ήταν επιτυχής και η εικόνα ήταν ίδια με αυτή πρίν την επέμβαση.

Σε ηλικία τριών ετών, επαναλήφθηκε η επέμβαση, με τον ίδιο ιατρό, στο ίδιο νοσοκομείο, όπου έγινε χρήση του πολύτιμου ιστού της ακροποσθίας, για την ανακατασκευή της ουρήθρας.

Ξανά η ίδια εικόνα μετά τη νάρκωση, ξανά η ίδια ταλαιπωρία με τις μέρες νοσηλείας…ξανά το ίδιο αποτέλεσμα μετά την αφαίρεση του ουθροκαθετήρα…

Η απάντηση του ιατρού ήταν οτι το παιδί δέν είχε καλή δυναμική επούλωσης και πρότεινε να πραγματοποιηθεί η επέμβαση μετά την ηλικία των 10 ετών.

Ξεκινήσαμε τα ραντεβού με γνωστούς ιδιώτες ιατρούς, οι οποίοι επέμεναν οτι η τρίτη επέμβαση έπρεπε να γίνει νωρίς, ώστε στην ηλικία των 6 ετών, το πρόβλημα ν’αποτελεί παρελθόν πλέον για το παιδί.

Απορούσαν όλοι τους με τη σύσταση του ιατρού για την ηλικία των 10 ετών…

Όλοι μας μιλούσαν για επιπλέον δύο επεμβάσεις.

Για καλή μας τύχη, πασίγνωστος παιδοουρολόγος μας προέτρεψε να συναντήσουμε τον Δρ.Προκοπάκη, ο οποίος ειδικεύεται στην τεχνική κατα Bracka, που ενδεικνυόταν στην περίπτωσή μας.

Σε δίωρο ραντεβού ο Δρ.Προκοπάκης μας ενημέρωσε για τα πάντα, με επιστημονικότητα και ειλικρινή διάθεση να τερματίσει την ταλαιπωρία του παιδιού μας.

Πρέπει να επισημάνω οτι ήταν ο ΜΟΝΟΣ απ’ τους τέσσερις ιατρούς που είπε οτι έχει μεγάλες πιθανότητες ν’αποκαταστήσει το πρόβλημα με ένα μόνο χειρουργείο.

Και δεν περιαυτολογούσε. Το έκανε πράξη.

Χωρίς φιοριτούρες, χωρίς έπαρση, αποκατέστησε το πρόβλημα, με εκπληκτικό λειτουργικό και αισθητικό αποτέλεσμα και με την ελάχιστη ταλαιπωρία του γιού μας.

Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ και στην αναισθησιολόγο Δρ. Μαρινοπούλου, για το χαμόγελό της που καθησύχαζε το παιδί και για την αναισθησία, που βοήθησε το παιδί να ξυπνήσει ήρεμο και χωρίς καμία παρενέργεια.

Η παρούσα επιστολή αποσκοπεί και στην ενημέρωση των γονέων με παρόμοια προβλήματα για τη δραστηριοποίηση του Δρ Προκοπάκη στο πεδίο αποκατάστασης του υποσπαδία.

Εμείς αργήσαμε να τον επισκεφτούμε, αλλά αποζημιωθήκαμε.

Πολλά παιδιά μπορούν ν’ αποφύγουν παρόμοιες εμπειρίες, άν οι γονείς τους επισκευτούν τον εν λόγω ιατρό.

Δυστυχώς η προβολή του Δρ. Προκοπάκη δεν είναι επαρκής.

Μάθαμε το όνομά του απ’ τον “ανταγωνιστή” κι όχι απο ενημερώσεις, ημερίδες και καταχωρήσεις στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Είναι τιμή για τον όμιλό σας η προβολή τέτοιων ιατρών, ανθρώπων και τύχη για τους ασθενείς, η αποδοχή των θεραπευτικών υπηρεσιών του.

Σας ευχαριστούμε πολύ Δρ. Προκοπάκη (Μάνο για εμάς) κι ευχόμαστε να παραμείνετε το ίδιο αλληλέγγυος και να συνεχίσετε να φέρνετε το χαμόγελο στα πρόσωπα των ασθενών σας!

Με εκτίμηση

Χ.Λ.

Αξιολόγηση Νο.71

Αθήνα

06-05-2019

Ονομάζομαι Σ.Π και παίρνω το θάρρος να σας γράψω για να σας εκφράσω τη βαθιά μου ικανοποίηση στην αντιμετώπιση του ιατρικού προβλήματος του υιού μου, ετών 8,5 απο τον κύριο Εμμανουήλ Προκοπάκη.

Ο γιός μου, Σ.Π., εξετάστηκε απο τον κύριο Προκοπάκη καθότι υπήρχαν υπόνοιες για φίμωση στα γεννητικά του όργανα. Κατα την εξέταση και σχεδόν αμέσως, ο κύριος Προκοπάκης μας ενημέρωσε για μία νόσο που κατα πάσα πιθανότητα έπασχε το παιδί που ονομάζεται BXO (Balanitis Xerotica Obliterans). Ο παιδίατρός μας, παρότι ήταν αυτός που αρχικά μας είπε οτι το παιδί μάλλον είχε επίκτητη φίμωση, δεν γνώριζε για την ύπαρξη αυτής της νόσου.

Ρώτησα αρκετούς παιδιάτρους ακόμα,αλλά κανένας δεν την γνώριζε.

Ο Σ. περιτομήθηκε ολικώς με απόλυτη επιτυχία την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019 στο ΙΑΣΩ Παίδων απο τον κύριο Προκοπάκη.

Το παιδί πήρε εξιτήριο την ίδια μέρα ενώ έφυγε χωρίς να νιώθει καθόλου πόνο.

Η ιστοπαθολογική εξέταση επιβεβαίωσε την ύπαρξη της νόσου ΒΧΟ.

Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τον κύριο Προκοπάκη, τόσο σε επίπεδο συμπεριφοράς σε εμάς και στο παιδί, όσο και στην έγκυρη διάγνωση της νόσου και στο άρτιο χειρουργικό αποτέλεσμα.

Σας ευχαριστώ πολύ

Σ.Π. DDS, MSc

Χειρουργός Οδοντίατρος

Αξιολόγηση Νο.70

Κόρινθος

02-04-2019

Θέλω να σας παρουσιάσω μια “ιστορία”, ένα πρόβλημα υγείας του γιου μου, που πλέον είναι καλά, (παρακαλώντας για την ανωνυμία μας) για δυο λόγους.
Πρώτον για να γνωρίσουν οι γονείς σημαντικές πληροφορίες για αντίστοιχα προβλήματα των παιδιών τους και δεύτερον για να μάθει η Ελλάδα πως έχει έναν απίστευτο “άνθρωπο”-γιατρό παγκοσμίου φήμης, αλλά όχι πανελλαδικούς φήμης!

Λοιπόν, σε ηλικία 28 ετών, το 2013, μένω έγκυος στο πρώτο μου παιδί, μέσα σε έναν πολύ ευτυχισμένο γάμο μεταξύ δυο ανθρώπων με όλα τα “καλά” της εποχής. Δυστυχώς όμως η εγκυμοσύνη μου είχε πολλά προβλήματα, αντιμετωπίσιμα μεν δύσκολα δε.

Δυστυχώς οι γιατροί δεν μπόρεσαν να διαγνώσουν πως το αγοράκι μας είχε βαριάς μορφής υποσπαδία. Το μάθαμε μόλις γεννήθηκε και χάσαμε τη γη κάτω από τα πόδια μας. Τα γέλια κ η χαρά της γέννας έγιναν κλάματα. Γι αυτό το λόγο μας είχαν πει λανθασμένα πως περιμέναμε κοριτσάκι.

Από εκεί και πέρα ξεκινάει ένας αγώνας. Άπειρες πανάκριβες εξετάσεις σε γιατρούς και κλινικές, “συστημένους”, για να αποδειχτεί πως είναι τυχαίο γεγονός ο υποσπαδίας του γιου μας..

Εμπιστευόμασταν γιατρούς κ ανθρώπους λόγω των γνωριμιών μας και των συστάσεων που είχαμε, χωρίς να δημοσιοποιούμε το πρόβλημα στο οικογενειακό κ κοινωνικό μας περιβάλλον, γιατί έτσι μπορέσαμε να στηρίξουμε ψυχολογικά τους εαυτούς μας.
Καταλήξαμε στον καλύτερο γιατρό σε δημόσιο νοσοκομείο για παιδιά. Κάναμε δυο χειρουργεία, πληρώσαμε τον γιατρό, την αναισθησιολόγο και λοιπό προσωπικό όπως θα πληρώναμε στην καλύτερη ιδιωτική κλινική, αφού μας είχε ζητήθηκε βέβαια. Οπότε η εξυπηρέτηση ήταν καλή σχετικά…. αλλά …..το παιδί σε ηλικία 8 και 20 μηνών έμεινε κ στα δυο χειρουργεία 7 μέρες ακίνητο στο κρεβάτι στο νοσοκομείο με καθετήρα, φάρμακα, ηρεμιστικά σε άθλια κατάσταση σωματικά κ ψυχολογικά, κάνοντας σαν δαιμονισμένο από τους πόνους. Μας είπαν πως έτσι πρέπει…. Το αποτέλεσμα? 80% αποτυχία …το παιδί συνέχισε να ουρεί από το αρχικό σχεδόν σημείο, όπως γεννήθηκε…
Η γη κάτω από τα πόδια μας συνέχισε να εξαφανίζεται…. Θα ακλουθούσε τρίτο χειρουργείο το οποίο για καλή μας τύχη δεν έγινε γιατί ο συγκεκριμένος «διάσημος» γιατρός εξαφανίστηκε στο εξωτερικό αφού αποκαλύφθηκαν διάφορα «σκάνδαλα» μέσα στο νοσοκομείο. Στο ίδιο νοσοκομείο οι υπόλοιποι γιατροί που επισκεφτήκαμε, μάς είπαν πως το παιδί αν θα μπορέσουν και γίνει καλά , θα γίνει έχοντας σε όλη του την ζωή ουλές και διάφορες άλλες πιθανές παρενέργειες.

Έπειτα από προσωπικό πάλι ψάξιμο ακόμα και στο εξωτερικό, γνωριμίες και συστάσεις ακλουθούν άλλα δυο χειρουργεία σε πασίγνωστο ιδιωτικό κέντρο της Αθήνας από επίσης πασίγνωστο γιατρό σ αυτήν την ειδικότητα σε όλη την Ελλάδα. με την ίδια περίπου τεχνική, οικονομικό κόστος κτλ. Το αποτέλεσμα όμως και στο ιδιωτικό νοσοκομείο? Και πάλι αποτυχία!!! Το παιδί ουρούσε πλέον λίγο πιο ψηλά από το αρχικό σημείο.
Το παιδί? 4 ετών πλέον…εξαντλημένο…4 χειρουργεία χωρίς κανένα στην ουσία αποτέλεσμα… μόνο ευγένεια , υποσχέσεις, λεφτά, “φακελάκια”. Χωρίς δραστηριότητες, χωρίς σχολείο και πολλούς άλλους καθημερινούς περιορισμούς.
Εμείς οι γονείς? Απογοητευμένοι, καταρρακωμένοι ψυχικά και τεράστια δύναμη όμως από το Θεό για να στηρίξουμε το παιδί μας αποφεύγοντας οποιοδήποτε ψυχολογικό κατάλοιπο θα μπορούσε να έχει από την όλη ιστορία του….

Μετά την τελευταία αποτυχία ο δεύτερος γιατρός, μας συστήνει ο ίδιος έναν γιατρό σε άλλη κλινική γιατί αυτός δεν αναλάμβανε ξανά το παιδί…Tον κο ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΡΟΚΟΠΑΚΗ στο ΙΑΣΩ Παίδων! Τον είχαμε ξανακούσει αλλά κανένας δεν μας τον πρότεινε γιατί μας έλεγαν πως δεν τον ξέρουν, δεν έχουν ακούσει τίποτα γι αυτόν κτλ…..
Απογοητευμένοι από ανθρώπους και γιατρούς φτάνουμε στον τρίτο γιατρό τον Φεβρουάριο του 2018! Τον Μάνο μας! Θα μου επιτρέψετε να τον αναφέρουμε έτσι!
Μας υποδέχτηκε με χαμόγελο, Με μια αγκαλιά και για τους τρεις μας, μας εξήγησε την τεχνική του και μας εγγυήθηκε προφορικως και γραπτώς πως το παιδί μας θα γίνει καλά. Με πολλές ερωτήσεις, στις οποίες απαντούσε όλες, με πολλές αμφιβολίες, άπειρους φόβους πλέον και τεράστια πίστη στο Θεό τον εμπιστευτήκαμε γιατί ο ίδιος επικαλέστηκε τον Θεό επιβεβαιώνοντας σε εμάς τα ταπεινότητά του. Μας ευχαρίστησε αυτός στο τέλος της επίσκεψης και μας είπε πως είμαστε “πολύτιμοι” γονείς για την επιστήμη του και για άλλους γονείς… το ραντεβού για το πέμπτο χειρουργείο ορίστηκε….

Το παιδί χειρουργήθηκε στις 5 η ώρα τ απόγευμα και το πρωί της άλλης μέρας στις 11 η ώρα το παιδί ήταν στο σπίτι του χωρίς πόνο, χωρίς σχεδόν να θυμάται τίποτα λόγω της συμπεριφοράς των γιατρών κ των κατάλληλων φαρμάκων, και ειδικά χάρη στην ανεκτίμητη βοήθεια της αναισθησιολόγου κας Μαρινοπούλου. Μία γυναίκα γεμάτη ανθρωπιά και μια εξαίρετη γιατρός. Το νοσηλευτικό προσωπικό όλο το 24ωρο, ήταν με το χαμόγελο, με αστεία για να νιώσει άνετα το παιδί, πρόθυμο να μας ακούσει για ο,τιδήποτε ζητούσαμε, με ευγένεια, σεβασμό, διακριτικότητα στην αγωνία μας, καθαριότητα και τάξη!
Σε λίγες μέρες το παιδί είχε επανέλθει στην καθημέρινότητα του.
Το αποτέλεσμα? Το παιδί δεν έχει την παραμικρή διαφορά από ένα παιδί που γεννιέται φυσιολογικά και απλά κάνει περιτομή. Είχε βέβαια δύο επιπλοκές λόγω των πολλαπλών ήδη χειρουργείων και τις «κακοτεχνίες» των προηγούμενων γιατρών για τις οποίες όμως ήμασταν προετοιμασμένοι. Στην δεύτερη επιπλοκή το παιδί χειρουργήθηκε εκτάκτως χωρίς δεύτερη σκέψη από τον γιατρό στις 10 η ώρα το βράδυ γιατί ο ίδιος δεν ήθελε να σκέφτεται πως το παιδί θα πονάει το βράδυ… Η αναισθησιολόγος, κα Μαρινοπούλου, και το λοιπό προσωπικό έστω και ελάχιστο λόγω της ώρας ήταν άψογο, μάχιμο, με χαμόγελο και μια καλή κουβέντα για να μας δώσει δύναμη. Ο γιατρός δεν δέχτηκε να πάρει ούτε ένα ευρώ, εκτός από το πρώτο χειρουργείο. Ούτε έναν καφέ από εμάς. Το χειρουργείο τελικά ήταν απρόσμενα δύσκολο, αλλά η επιτυχία 100%. Το μόνο που μας ζήτησε είναι με κάποιον τρόπο να βοηθήσουμε άλλους γονείς να βρουν τον δρόμο τους!
Ο γιατρός? Ο Μάνος μας! Δεν υπάρχουν λόγια να τον περιγράψω. Πληρώθηκε λιγότερο από τους δυο προηγούμενους γιατρούς. Η γνώση του? Πολύτιμη. Η παιδεία και το ήθος του? Υποδειγματικά! Φέρθηκε στον γιο μας, σαν να είναι παιδί του…
Το κινητό και το mail του ήταν διαθέσιμα όλο το 24ωρο. Είχαμε επικοινωνία σε όλη την ανάρρωση του παιδιού κάθε 2 ώρες περίπου, χωρίς υπερβολή.
Η επιλογή των συνεργατών του επίσης άριστη. Η αναισθησιολόγος του? Επιστήμονας εξαιρετικός, ανθρώπινη, ευγενική, καθησυχαστική. Το παιδί μας δεν είχε καμία παρενέργεια από την νάρκωση. Λόγω λοιπόν της ειδικότητας και της επιπλέον εξειδίκευσης του Μάνου μας, το παιδί μας είναι καλά… Όλοι οι υπόλοιποι με παρόμοιες ειδικότητες δεν θα έπρεπε να αγγίζουν τέτοια παιδιά. Το μόνο που έκαναν ήταν να δυσκολέψουν το έργο του κου Μάνου!

Όλα αυτά λοιπόν μπορεί να διαβάζονται εύκολα ….η ζωή μας όμως 5 χρόνια είχε μηδενίσει ….κάτι περαστικό, θεραπεύσιμο μέσα στους πρώτους 18 μήνες ενός μωρού, σε εμάς έγινε ένας ψυχοφθόρος εφιάλτης επειδή απλά κάποιοι δεν έκαναν και δεν ήξεραν να κάνουν καλά την δουλεία τους.
Ο Θεός μας έστειλε σ αυτόν τον πολύτιμο άνθρωπο… Αν εξαιρέσουμε τον πόνο του παιδιού μας, ίσως δεν θα ήθελα να έχουν γίνει διαφορετικά τα πράγματα γιατί η εμπειρία κ η σοφία από όλη αυτήν την ιστορία μας άλλαξε…. Η ιστορία μας και ο Μάνος μας, μάς έκανε καλύτερους «ανθρώπους». Μακάρι όμως να τον είχαμε ακούσει από την αρχή……
Με αυτήν την δημοσιοποίηση, θέλω να ζητήσω ευγενικά αλλά επίμονα να δημοσιοποιήσετε την δράση αυτού του ανθρώπου και να τον βοηθήσετε ώστε όλη η Ελλάδα να μάθει γι αυτόν, οπότε με την σειρά του να μπορέσει να βοηθήσει πολλές οικογένειες να λύσουν το πρόβλημά τους χωρίς ταλαιπωρία και πολλά παιδάκια να μην χάσουν το χαμόγελό τους. Δημοσιοποιείστε και την επιστολή μας, παρακαλούμε όμως πολύ να σεβαστείτε την επιθυμία μας για την τήρηση της ανωνυμίας μας.

Σας παρακαλώ θερμά ….το παιδί μου άλλωστε έγινε καλά …αλλά υπάρχουν παιδιά που ακόμα παλεύουν και πονάνε σωματικά και ψυχολογικά από αυτήν την ίδια πάθηση που έχουν κάνει 5-6-10 χειρουργεία, γιατί απλά δεν ξέρουν αυτόν τον ταπεινό ταλαντούχο άνθρωπο.

Για τα παιδάκια αυτά λοιπόν……

Θα βοηθήσετε! Πρέπει να το κάνετε!

Με ειλικρινή εκτίμηση και μεγάλη ευγνωμοσύνη,

μια μαμά και ένας μπαμπάς που σταμάτησαν να κλαίνε τα βράδια

και ένα χαμογελαστό παιδί, ένας ευτυχισμένος Γιώργος….

Αξιολόγηση Νο.69

Τρίπολη

04-03-2019

Ο γιός μου γεννήθηκε στις 02-09-2015.

Ο γιατρός μας είπε τότε οτι έχει βαλανικό υποσπαδία και είναι κάτι που διορθώνεται.

Όλα ξεκίνησαν όταν έφτασε στην ηλικία των 2,5 ετών που αρχίσαμε να ψάχνουμε τί ακριβώς πρέπει να κάνουμε.

Πρώτα πήγαμε στο «Παίδων Αγλ. Κυριακού» να δούμε τον 1ο γιατρό, ο οποίος μας έπε οτι μπορεί να χρειαστούν πολλά χειρουργεία και λογικά πολλά (χρήματα)…

Μετά συνεχίσαμε στο «Παίδων Αγία Σοφία» όπου και είδαμε τον 2ο γιατρό, κορυφή στο είδος του, μας είπαν, ο οποίος μας καθυσήχασε, λέγοντάς μας οτι σε έμπειρα χέρια όλα θα πάνε καλά. Κι έτσι ηρεμήσαμε.

Όταν πήγαμε στο νοσοκομείο για το χειρουργείο πήραν το παιδί ουρλιάζοντας για να το κοιμήσουν. Κι όταν τελείωσε, το παιδί είχε ξυπνήσει πολύ ώρα κ’ ήταν μόνο του φοβισμένο. Βγήκε έξω καθιστό στο φορείο και δεν ανάσαινε απ’ το κλάμα.

Καθήσαμε 15 ημέρες στο νοσοκομείο. 15 εφιαλτικές ημέρες με το παιδί μου σε πλήρη ακινησία, με καθετήρα που κατέληγε σε σακουλάκι.

Οι νοσοκόμες στον κόσμο τους.

Ζητούσαμε παυσίπονα και δεν μας έδιναν και το παιδί μου πέθαινε απ’ τον πόνο. Πόσες φορές μου έλεγε «με πονάει πολύ» κ’ εγώ έσφιγγα τα δόντια κ’ έλεγα μή φοβάσαι…θα περάσει…

Την ημέρα που θα φεύγαμε, ο γιατρός έβγαλε τον καθετήρα κ’ είπε οτι άνοιξε συρίγγιο πιό κάτω.

Γύρισε ο κόσμος μου ανάποδα…Το παιδί ουρούσε απο 2 μεριές.

Μας είπε να μην ανησυχούμε, οτι αν δεν πετύχει με την πρώτη, τη δεύτερη, την τρίτη…

Λές και το παιδάκι μου ήταν πειραματόζωο.

Πέρασαν 6 μήνες και κλείσαμε ραντεβού με τον κ.Προκοπάκη.

Μας είπε οτι επειδή είχε ξαναχειρουργηθεί είχε πιθανότητα να ανοίξει συρίγγιο…

Μας εξήγησε ακριβώς τη διαδικασία. Θα μέναμε μια ημέρα στο νοσοκομείο και την άλλη θα πηγαίναμε στο σπίτι μ’ ένα μικρό καθετηράκι για 10 ημέρες. Έτσι κ’ έγινε.

Το παιδάκι μου έγινε ΚΑΛΑ!!! Μ’ενα μόνο χειρουργείο.

Θέλω να ευχαριστήσω, μέσα απ’ την καρδιά μου, τον γιατρό κ. Προκοπάκη, μά πάνω απ’όλα τον άνθρωπο που ήταν δίπλα μας σ’ ότι χρειαστήκαμε.

μακάρι να του δίνει ο Θεός φώτιση να κάνει καλά όλα τα παιδιά του κόσμου…

Κι ο δικός μου γιός θα το ευγνωμονεί για πάντα…

Υ.Γ. Όποιος θέλει πληροφορίες άς με καλέσει

Ε.Π (69383*****)

Ευχαριστώ!

Αξιολόγηση Νο.68

Πειραιάς

06-02-2019

Αξιότιμοι Κύριοι,

Ονομάζομαι Μ.Σ. και σας στέλνω εκ μέρους της οικογένειάς μου αυτή την επιστολή για να ευχαριστήσω δημόσια έναν αξιόλογο επιστήμονα και άνθρωπο, τον γιατρό κύριο Εμμανουήλ Προκοπάκη, διευθυντή της μονάδας Πλαστικής, Γέννητο-Ουρηθρικής χειρουργικής του άρρενος στα νοσοκομεία ΙΑΣΩ ΠΑΙΔΩΝ και METROPOLITAN GENERAL.

Πρίν απο 15 χρόνια γεννήθηκε ο γιός μου, ο Νίκος, ο οποίος έπασχε απο σοβαρή μορφή υποσπαδία. Κατόπιν πολλής αναζήτησης με τον σύζυγό μου, επισκεφτήκαμε πολλούς γιατρούς με διαφορετική γνώμη ο καθένας για τον τρόπο της επέμβασης, κανείς όμως δεν ήταν βέβαιος για το αποτέλεσμα.

Έτσι καταλήξαμε στο νοσοκομείο “Παίδων” για την επέμβαση η οποία απέτυχε.

Στη συνέχεια, ξεκινήσαμε την αναζήτηση νέου γιατρού.

Επισκεφτήκαμε τον κύριο Εμμανουήλ Προκοπάκη μετά απο συστάσεις γιατρών άλλων ειδικοτήτων.

Απο την πρώτη στιγμή το “καθαρό” του βλέμμα, η αντιμετώπιση και η ενημέρωση του σε μένα και τον σύζυγό μου σχετικά με την επέμβαση,ο τρόπος με τον οποίο προσέγγισε τον έφηβο γιό μου, μας έδωσε θάρρος, σιγουριά και αυτοπεποίθηση για το αποτέλεσμα της επέμβασης, ενώ ταυτόχρονα τόνωσε την ψυχολογία τόσο του παιδιού όσο και τη δική μας.

Τελικά η επέμβαση ήταν απολύτως επιτυχής και το παιδί μας ξεπέρασε το δύσκολο αυτό πρόβλημα.

Η οικογένειά μου και εγώ ευχόμαστε να βοηθήσει ο κύριος Προκοπάκης όσο περισσότερα παιδιά γίνεται που πάσχουν απο παρόμοιο πρόβλημα, ώστε να γλιτώσουν τις πολλαπλές επεμβάσεις που επιβαρύνουν τη σωματική και ψυχική τους υγεία και πιστεύουμε πως η χώρα μας έχει ανάγκη απο γιατρούς σαν τον κύριο Εμμανουήλ Προκοπάκη.

Με εκτίμηση

Μ.Σ.

Αξιολόγηση Νο.67

Αθήνα

23-01-2019

Ονομάζομαι Κ.Π., είμαι εβδομήντα πέντε ετών και μέχρι τον Οκτώβριο του 2018 έπασχα απο Υποσπαδία ΒΧΟ.

Έχω ταλαιπωρηθεί πολλά χρόνια επισκεπτόμενος πολλούς Καθηγητές ουρολόγους, κάνοντας επεμβάσεις και παίρνοντας διάφορες αγωγές, μέχρι το 2018 που βρήκα τον Κύριο Εμ. Προκοπάκη.

Μετά απο την επίσκεψή μου στον ίδιο και την επεξήγηση της κατάστασης της υγείας μου, χειρουργήθηκα τον Οκτώβριο του 2018 στο νοσοκομείο METROPOLITAN GENERAL απο τον ιατρό Προκοπάκη.

Τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά και πηγαίνω πολύ καλά.

Με εκτίμηση

Κ.Π

Αξιολόγηση Νο.66

Αθήνα

Ιανουάριος 2019

Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την εμπειρία μας με τον ιατρό Εμμανουήλ Σ. Ζ. Προκοπάκη. Θα προσπαθήσω να είμαι συνοπτικός και ο λόγος είναι οτι θα μπορούσα να γράψω σελίδες ολόκληρες οι οποίες όμως δεν θα άλλαζαν την ουσία αυτής της επιστολής.

Το κο Προκοπάκη τον βρήκα μετά απο ενδελεχή έρευνα του θέματος του γιού μας.

Δέν είχαμε ακούσει ποτέ για τον υποσπαδία, οπότε όταν μας ενημέρωσε ο γυναικολόγος της συζύγου μου οτι είχε ο μικρός μας, ξεκίνησα άμεσα να συλλέγω πληροφορίες πάντα απο έγκυρες πηγές.

Κατόπιν 5 ραντεβού σε 4 διαφορετικούς γιατρούς που ειδικεύονται στην συγκεκριμένη συγγενή ανωμαλία δεν ήμουν απολύτως βέβαιος οτι είχαμε βρεί την καλύτερη επιλογή για τον γιό μας.

Όλοι τους ήταν αξιόλογοι επιστήμονες αλλά θέλαμε το καλύτερο και αποφάσισα να ψάξω λίγο ακόμα.

Το βιογραφικό του κου Προκοπάκη ξεχώρισε απο την πρώτη στιγμή οπότε και η ανεπιφύλακτη σύστασή του και απο τον γυναικολόγο της συζύγου μου, μας οδήγησε στο να ορίσουμε άμεσα ραντεβού.

Όλα τα καλά λόγια που αναγράφονται στις ήδη ανηρτημένες επιστολές στο site του κου Προκοπάκη ισχύουν στο ακέραιο και ακόμα παραπάνω (έχω διαβάσει πολλές απο αυτές).

Εκτός απο λαμπρός επιστήμων, ο κος Προκοπάκης μετουσιώνει σε πράξη το ηθικό χρέος κάθε γιατρού να είναι πάνω απο όλα άνθρωπος που συμπονά και νοιάζεται τον ασθενή του και τον οικογενειακό του κύκλο.

Οι λεπτομέρειες είναι περιττές και θα κουράσουν, ο κος Προκοπάκης αντιμετώπισε το παιδί μας σαν δικό του παιδί και εμάς σαν δικούς του ανθρώπους.

Πάντα πρόθυμος, πάντα καλοσυνάτος με πραγματική αγάπη και ενδιαφέρον για τον γιό μας και τις αγωνίες μας.

Ένας άψογος επαγγελματίας με παραστάσεις απο χρόνια εμπειρίας σε χώρες του εξωτερικού, δίπλα σε γιατρούς αυθεντίες του χώρου και με βαθιά εξειδίκευση στη συγγεκριμένη συγγενή ανωμαλία.

Ένα υπόδειγμα γιατρού!

Σας ευχαριστούμε απο καρδιάς για όλα γιατρέ!

Με εκτίμηση

Ν.Ζ.

Αξιολόγηση Νο.65

Αίγινα

21-12- 2018

Με την παρούσα επιστολή θέλουμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στον κ. Προκοπάκη Μάνο για την πλήρη αποκατάσταση του μικρού μας που γεννήθηκε με υποσπαδία (όσχεο-πεϊκό) στις 27-06-2011.

Φυσικά θα θέλαμε πολύ να γυρίζαμε το χρόνο πίσω και να είχαμε πεί αυτό το ευχαριστώ πριν να ζήσουμε όλοι μας και κυρίως το παιδί μας όλα όσα υπέφερε.

Αυτό το μεγάλο ΑΝ, θα το κουβαλάμε πάντα μέσα μας!

Ο Στέλιος μας έφτασε στα χέρια του κ. Προκοπάκη μετά απο 3 χειρουργικές επεμβάσεις (αποτυχημένες όλες) κι ενώ βρισκόταν σε φάση προετοιμασίας για το 4ο χειρουργείο!

Ήταν ήδη 6 ετών.

Όταν γεννήθηκε ο μικρός μας, αμέσως τα λόγια της παιδιάτρου επισκίασαν τη χαρά μας. ΥΠΟΣΠΑΔΙΑ!

Τί είναι αυτό?

Η πρώτη δική μας κίνηση ήταν φυσικά το διαδίκτυο. Ψάχναμε τα πάντα που αφορούσαν σε αυτό και βρήκαμε μέχρι συζήτηση σε forum γονέων.

Εντοπίσαμε ονόματα διαφόρων γιατρών και το χειρότερο κατα τη γνώμη μας και την εμπειρία μας, διαφόρων ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ!!! ΠΑΙΔΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ, ΟΥΡΟΛΟΓΟΙ – ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ, ΠΛΑΣΤΙΚΟΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ!!!

Μετά απο επισκέψεις σε διαφόρους απο αυτούς, καταλήξαμε σε έναν παιδοχειρουργό με φήμη και – υποτίθεται – τελικά εμπειρία πάνω σε αυτό. Το αποτέλεσμα έχει ως εξής:

Τρία αποτυχημένα χειρουργεία (Δεκέμβριος 2013, Δεκέμβριος 2014, Μάρτιος 2016) το καθένα για διάφορες αιτίες με ποικίλα κάθε φορά συμπτώματα:

Άνοιγμα της τομής σαν φερμουάρ απο τη βάση έως τη μέση του πέους, οι καθετήρες να φεύγουν ή να βουλώνουν και να τρέχουμε πανικόβλητοι με το παιδί να σπαράζει στο κάθισμα του αυτοκινήτου, μικρόβιο, που όπως μας είπε ο γιατρός προυπήρχε, αλλά ποιός ήταν υπεύθυνος να το βρεί αυτό άραγε?

Ακινησία του παιδιού έως και ένα μήνα χωρίς να μπορεί να στρίψει ούτε στον ύπνο του, η λεγόμενη κάμψη του πέους να παραμένει! και το αποκορύφωμα στο τελευταίο χειρουργείο να ουρήσει φυσιολογικά για μία φορά μόνο και το επόμενο πρωί, ούρα να φεύγουν κι απο άλλα δύο σημεία της ουρήθρας.

Το συναίσθημα όλες τις φορές, μπουνιά στο στομάχι και απόγνωση.

Το ερώτημα του καθενός θα είναι, μα καλά, γιατί με τον ίδιο γιατρό 3 χειρουργεία?

Αυτό ήταν το μεγαλύτερο λάθος μας, με πολλές αιτίες όμως!

Οι κυριότερες έχουν να κάνουν με συστάσες για τον συγκεκριμένο γιατρό, που ήταν οι καλύτερες απο όλους, ακόμα και μετά τις αποτυχίες μας και με την οικονομική κατάσταση που μας έφεραν τα δύο πρώτα χειρουργεία!

Βλέπετε τη δεύτερη φορά ζήτησε τη μισή αμοιβή και την τρίτη καθόλου, προσπαθώντας να μας χρυσώσει το χάπι για την αποτυχία του, χωρίς όμως να παραδεχτεί ευθέως τα λάθη του. Κάθε φορά γενικές και ασαφείς απαντήσεις για το τί φταίει, προκειμένου πάνω στην αγωνία μας να μην έχουμε καθαρή κρίση για αυτό που έφταιγε πραγματικά, Το οποίο δεν ήταν άλλο παρά η μή εξειδίκευσή του πάνω στο θέμα ΥΠΟΣΠΑΔΙΑΣ.

Πρέπει ωστόσο να αναφέρω οτι ο γιατρός αυτός αναλάμβανε δύσκολα χειρουργεία παιδιών με άλλες παθήσεις και ήταν απολύτως πετυχημένα.

Το μεγάλο μας παράπονο τώρα πιά – και αφού το παιδί μας πέρασε τόσο δύσκολα – είναι γιατί δεν βρήκαμε πουθενά, παρόλη τη μακρόχρονη αναζήτησή μας, οτι υπάρχει ΜΟΝΑΔΑ ΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΓΕΝΝΗΤΟ-ΟΥΡΗΘΡΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΤΟΥ ΑΡΡΕΝΟΣ.

Ακόμα και σήμερα αν αναζητήσει κάποιος με τη λέξη “Υποσπαδία” δεν θα βγεί αυτή η πλαροφορία άμεσα!

Κι έτσι όλα τα παιδιά σαν το δικό μας, δεν πέφτουν στα χέρια κακών γιατρών, αλλά στα χέρια γιατρών που δεν έχουν την κατάλληλη εξειδίκευση για να χειρουργούν τέτοια περιστατικά.

Μπορεί να είναι καλός Παιδοχειρουργός αλλά όχι για αυτή την περιοχή.

Ο κ. Προκοπάκης βρέθηκε στο δικό μας δρόμο μετά απο προτροπή ανθρώπου του ιατρικού χώρου, που ευτυχώς μας έσπρωξε στα κατάλληλα χέρια για να βρούμε λύση και να μην ταλαιπωρείται άλλο το παιδάκι μας!

Έτσι, στις 2 Ιουλίου 2017, ημερομηνία που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ, το αγοράκι μας απέκτησε, χάρη στα μαγικά για εμάς χέρια του κ. Μάνου, ένα πέος φυσιολογικό στην όψη, λειτουργικό και με σωστή ακτίνα ούρησης.

Το κυριότερο όμως είναι οτι όλα έγιναν ανώδυνα. Είχε ένα πολύ μικρό καθετηράκι χωρίς σακούλα, φορούσε πάνα, άρα δεν έβλεπε τίποτα και φυσικά το παιδί ήταν σε μικρή κίνηση απο την τρίτη μέρα. Μπορούσε να κοιμάται και μπρούμυτα!

Όταν ο Στέλιος ούρησε όρθιος σε εξωτερικό χώρο για πρώτη φορά, νιώσαμε σα να ξαναγεννήθηκε!

Όσο για την ατάκα του Στέλιου όταν όλα τελείωσαν, νομίζω οτι περιέχει ακριβώς όλα όσα ζήσαμε και νιώσαμε τόσα χρόνια “Μαμά, ήταν ωραίο χειρουργείο αυτό”!

Δεν ξέρω αν για όλους ο κ. Προκοπάκης σημαίνει ό,τι για εμάς, αλλά προτρέπω όλους τους γονείς να πάρουν και τη δική του γνώμη πριν αποφασίσουν να χειρουργήσουν το παιδί τους.

Επίσης για όσους γονείς ενδιαφέρονται να μιλήσουμε και προσωπικά, τα τηλέφωνά μας είναι στη διάθεση του γιατρού και μπορεί να σας τα παραχωρήσει.

ΗΤΑΝ ΩΡΑΙΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ ΚΥΡΙΕ ΜΑΝΟ…(στις καρδιές μας θα είστε πάντα)

Οικογένεια Μπ. Παναγιώτη

Αξιολόγηση Νο.64

Κοζάνη,

Οκτώβριος 2018

Προς τον αγαπητό μας κ. Προκοπάκη Μάνο

Ο γιος μας γεννήθηκε με οσχεικό υποσπαδια το Νοέμβριο του 2017.

Όντας και ο γράφων εγχειρισμένος για βαρύ υποσπαδια, με 4 αποτυχημένα χειρουργία και πολλές επιπλοκές, ήμουν ιδιαίτερα σκεπτικός και προσεκτικός σε κάθε ραντεβού με γιατρό, δίνοντας μεγάλη σημασία στις λεπτομέρειες.

Μετά από κάθε επίσκεψη σε γιατρό (είδαμε 5 στο σύνολο, το κάθε ραντεβού διαρκούσε το μέγιστο 30 λεπτά), βγαίναμε με τη σύζυγο μου με αρκετά ερωτηματικά που παρόλο που τα θέταμε στους ιατρούς, δεν λαμβάναμε ικανοποιητικές απαντήσεις.
Αποκομίζαμε την εντύπωση ότι περισσότερο θα πειραματιστούν παρά θα κάνουν μια επέμβαση που ξέρουν καλά.

Ανάμεσα στους παραπάνω ιατρούς, είδαμε και έναν διακεκριμένο παιδοουρολόγο, που ομολογώ ότι μέχρι εκείνη τη στιγμή είχαμε καταλήξει ότι αυτος θέλαμε να χειρουργήσει το παιδί μας.

Προς μεγάλη μας έκπληξη, στο 2ο ραντεβού μαζί του, και αφού είδε ξανά το παιδί, μας είπε ότι δεν μπορεί να κάνει αυτός την επέμβαση στο παιδί μας γιατί είναι πολύ δύσκολη και πρέπει να γίνει χειρουργείο 2 σταδίων κατά Bracka. Μας πρότεινε λοιπόν ο ίδιος, προς τιμήν του, τον κ. Προκοπάκη, και μας ενημέρωσε ότι συνεργάζεται στενά με τον κ. Bracka!
Κανονίσαμε λοιπόν το ραντεβού μας με τον κ. Προκοπάκη κοντά στον Ιούνιο.

Ο γιατρός αφού είδε τον μικρό, μας εξήγησε αναλυτικά την διαδικασία, με κάθε λεπτομέρεια, από την εισαγωγή μας στη κλινική μέχρι το τι αφρόλουτρο θα χρησιμοποιούμε μετά την επέμβαση!
Η ενημέρωση ήταν τόσο προσεγμένη που καταλάβαινε κανεις οτι έχει ασχοληθεί με πολλους υποσπαδίες και η επέμβαση δεν αποτελεί πρόκληση για αυτόν, αλλά ρουτίνα.

Πραγματικά, δεν μας είχε μείνει καμία απορία. Η όλη επίσκεψη κράτησε 2+ ώρες! Μας είπε ότι η επέμβαση θα γίνει σε 2 στάδια κατά Bracka.

Βγαίνοντας από το γράφειο του ήμασταν πραγματικά ικανοποιημένοι και σίγουροι ότι βρήκαμε την αυθεντία, τον πλέον ειδικό στο πρόβλημα μας. Και δεν πέσαμε έξω!

Η επέμβαση έγινε τον Οκτώβριο του 2018. Είδαμε τον κ. Προκοπάκη λίγο πριν το χειρουργείο. Το χαμόγελό του και μόνο μας ενέπνευσε απόλυτη σιγουριά ότι όλα θα πάνε καλά. Μετά από 3,5 ώρες χειρουργείο μας καλέσανε να δούμε το γιο μας στην ανάνηψη. Και εκεί μας έγινε γνωστό το καλύτερο νέο: τελειώσαμε σε 1 μόνο στάδιο!! Όλα πήγαν καλύτερα από ότι περιμέναμε!! Η παραμονή μας στην κλινική ήταν 1 μόνο μέρα. Η μετεγχειρητική πορεία του παιδιού απίστευτα ομαλή! Βγάλαμε τον καθετήρα πριν λίγες μέρες, και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εξαιρετικό.

Ο κ. Προκοπάκης μας κάλεσε ο ίδιος λίγο αργότερα για να δει πως πάει το παιδί μας. Είναι ένας σπάνιος άνθρωπος, γεμάτος καλοσύνη και εξαιρετικός επιστήμονας.

Μας έκανε τρομερή εντύπωση εμένα και τη σύζυγο μου πως ένας επιστήμονας τόσο υψηλού επιπέδου, είναι τόσο προσεγγίσιμος και φιλικός.

Είμαστε βαθειά ευγνώμονες στον ιατρό, που έκανε το παιδί μας καλά, χωρίς επιπλοκές και δυσάρεστες εκπλήξεις. Αξίζει κάθε διαφήμιση.

Κύριε Προκοπάκη να σας έχει ο Θεός καλά, να μην ταλαιπωρούνται παιδάκια.

Αγαπητέ Κύριε Προκοπάκη, σας ευχαριστούμε.

Κ&Ε

Αξιολόγηση Νο.63

Τρίκαλα

Οκτώβριος 2018

Αξιότιμε Κύριε,

Με αφορμή την επέμβαση του γιού μας στη μονάδα Πλαστικής Γέννητο-Ουρηθρικής χειρουργικής του άρρενος στο ΙΑΣΩ Παίδων, θα θέλαμε να σας γνωστοποίησουμε τα παρακάτω.

Το Αύγουστο του 2017 γενήθηκε ο γιος μας στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας με βαλανοπεϊκό Υποσπαδία, που για την αποκατάστασή του θα έπρεπε να χειρουργηθεί, σύμφωνα με την έως τότε εκτίμηση των γιατρών που μας ενημέρωσαν.

Απο τον επόμενο μήνα αρχίσαμε να διαβάζουμε και να ενημερωνόμαστε σχετικά με τη εκ γενετής ιδιομορφία του παιδιού μας και έχοντας μείνει απόλυτα ικανοποιημένοι απο τις υπηρεσίες του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας ξεκινήσαμε αρχικά απο εκεί και φτάσαμε, για καλή μας τύχη, στον ειδικό πλαστικό γέννητο-ουρηθρικό χειρουργό Εμμανουήλ Προκοπάκη.

Όπου και όποιον ρωτήσαμε για Κ. Προκοπάκη, η απάντηση ήταν μία

“μην ψάχνετε αλλού, είναι ο ειδικός”.

Έτσι λοιπόν, όταν ο γιος μας έγινε 7 μηνών προγραμματίστηκε η πρώτη, και απ’ότι αποδείχτηκε, η τελευταία συνάντησή μας με αυτόν τον εξαίρετο επιστήμονα.

Ο Κύριος Προκοπάκης αναλύοντας και απαντώντας μας σε όλες τις απορίες και τους προβληματισμούς σχετικά με την χειρουργική αποκατάσταση του γιού μας, κατάφερε στη διάρκεια της συνάντησής μας να μας κερδίσει και να μας κάνει να του εμπιστευτούμε το μωρό μας.

Βγαίνοντας απο το εξεταστήριό του σταμάτησε και η οποιαδήποτε επιπλέον αναζήτηση για την επίλυση του θέματός μας.

Τον Ιούλιο του 2018 και όταν έγινε 11 μηνών, έγινε το χειρουργείο. Η διάρκειά του, όση ακριβώς μας είχε ενημερώσει ο Κ. Προκοπάκης. Την επόμενη ημέρα, βγήκαμε απο το νοσοκομείο και μετά απο επτά ημέρες βγήκε και το καθετηράκι.

Τελικά, 2 μήνες μετά την επέμβαση και παρακολουθώντας καθημερινά το αποτέλεσμα, νιώθουμε οτι ο Θεός και η τύχη ήταν με το μέρος μας, γιατί…

Γνωρίσαμε τον Κ. Προκοπάκη, έναν εκπληκτικό επιστήμονα και άνθρωπο, που απο τα πρώτα λεπτά, μας έκανε να τον εμπιστευτούμε και να αφήσουμε στα άξια χέρια του το “χρυσάφι μας”.

Γνωρίσαμε την Κα Μαρινοπούλου που ανέλαβε την αναισθησία, ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της όλης διαδικασίας, και φρόντισε να γίνουν όλα όπως αρχικά μας είπε.

Εμπιστευτήκαμε, και δικαίως, το ΙΑΣΩ παίδων με όλο το προσωπικό του.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους.

Θερμά συγχαρητήρια και ένα πελώριο ευχαριστώ απο τα βάθη της καρδιάς μας στον Κ. Προκοπάκη, του ευχόμαστε να έχει υγεία και κάθε ευτυχία και να συνεχίσει στην ΕΛΛΑΔΑ το έργο του.

Τέτοιους ανθρώπους και επιστήμονες τους έχει ανάγκη η Χώρα μας.

Γ.Χ.

Αξιολόγηση Νο.62

Χανιά Κρήτης

Σεπτέμβριος 2018

Ονομάζομαι Ν.Ε και στις 17 Αυγούστου 2017, μετά απο κύηση 26 εβδομάδων γέννησα ένα αγοράκι μόλις 640 γραμμάρια.

Το μωρό είχε υποσπαδία, κάτι που μάθαμε κατα τη διάρκεια της κύησης, αλλά μόνο αφού γεννήθηκε διαπιστώσαμε οτι είχε οσχεϊκό υποσπαδία.

Οι γιατροί, στη μονάδα νεογνών – προώρων του ΠΑΓΝΗ που νοσηλεύτηκε για τρείς μήνες μας ενημέρωσαν οτι ο τύπος υποσπαδία που είχε το μωρό είναι σοβαρός και θα χρειαστούν περισσότερα απο ένα χειρουργεία για την πλήρη αποκατάστασή του.

Οπότε, με τον σύζυγό μου ξεκινήσαμε για την ανεύρεση του κατάλληλου γιατρού.

Αφού πήραμε συμβουλές και γνώμες απο διάφορους γιατρούς και μετά απο άπειρες ώρες στο διαδίκτυο, μαθαίνοντας σχεδόν τα πάντα για τον υποσπαδία, ενώ είχαμε καταλήξει σε κάποιον γιατρό, μια τυχαία συζήτηση με έναν άλλον γονέα, που το παιδί του αντιμετώπιζε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα, μας έφερε σε επαφή με τον κο Προκοπάκη.

Απο την πρώτη μας συνομιλία στο τηλέφωνο νιώθαμε οτι είχαμε βρεί τον γιατρό που ψάχναμε όλο αυτό το διάστημα. Και φυσικά μετά το πρώτο ραντεβού, ήμασταν βέβαιοι, ο σύζυγός μου και εγώ, οτι το μωρό μας είναι σε καλά χέρια, αν όχι στα καλύτερα.

Και σαν γιατρός αλλά και σαν άνθρωπος ο κος Προκοπάκης στάθηκε δίπλα μας απο την πρώτη στιγμή.

Μας εξήγησε τα πάντα, τη διαδικασία, τις πιθανές επιπλοκές, τις εναλλακτικές μεθόδους και ένιωσα να μοιράζεται την αγωνία και το άγχος μας.

Ο γιατρός ολοκλήρωσε την αποκατάσταση του μωρού μας σε ένα χειρουργείο χωρίς επιπλοκές και όλη η διαδικασία ήταν όσο πιο ανώδυνη γίνεται και για το μωρό μας και για εμάς και αυτό οφείλεται και στην άψογη αντιμετώπιση απο το νοσηλευτικό προσωπικό της παιδιατρικής κλινικής του Ιασώ και φυσικά την αναισθησιολόγο κα Μαρινοπούλου η οποία ήταν κοντά μας και έτοιμη να καλύψει κάθε απορία μας.

Τους ευχαριστούμε όλους για την συμπαράσταση και την άψογη αντιμετώπιση και ιδιαιτέρως τον κο Προκοπάκη που πρόσφερε στο γιό μας τη δυνατότητα να ζήσει μια απόλυτα φυσιολογική ζωή.

ΥΓ: Θα θέλαμε να προωθήσετε περισσότερο το έργο που επιτελείται στη μονάδα Πλαστικής Γέννητο-Ουρηθρικής Χειρουργικής του Άρρενος του Ομίλου ΙΑΣΩ, διότι πολλοί γονείς μαθαίνουν για τον κο Προκοπάκη αφού έχουν ταλαιπωρηθεί τα παιδιά τους με άλλους γιατρούς

Με εκτίμηση

Ν.Ε, Α.Π


 • Αξιολόγηση Νο.61
 • Αξιολόγηση Νο.60
 • Αξιολόγηση Νο.59
 • Αξιολόγηση Νο.58
 • Αξιολόγηση Νο.57
 • Αξιολόγηση Νο.56
 • Αξιολόγηση Νο.55
 • Αξιολόγηση Νο.54
 • Αξιολόγηση Νο.53
 • Αξιολόγηση Νο.52
 • Αξιολόγηση Νο.51
 • Αξιολόγηση Νο.50
 • Αξιολόγηση Νο.49
 • Αξιολόγηση Νο.48
 • Αξιολόγηση Νο.47
 • Αξιολόγηση Νο.46
 • Αξιολόγηση Νο.45
 • Αξιολόγηση Νο.44
 • Αξιολόγηση Νο.43
 • Αξιολόγηση Νο.42
 • Αξιολόγηση Νο.41
Αξιολόγηση Νο.61

Λευκωσία, Κύπρος

Σεπτέμβριος 2018

Γειά σας.

Ονομάζομαι Γ και ο σύζυγός μου Χ.

Απο τότε που έμεινα έγκυος στον γιό μας, στον πέμπτο μήνα της κύησης, μας ανακοίνωσε ο γιατρός οτι το αγόρι μας έχει υποσπαδία.

Πανικοβληθήκαμε γιατί δεν ξέραμε τι είναι αυτό και ψάξαμε τί σημαίνει και πως θεραπεύεται.

Είμαστε απο την Κύπρο και όταν γεννήθηκε το μωρό μας, μας καθοδήγησαν απο το νοσομοκείο που γέννησα πότε περίπου πρέπει να χειρουργηθεί. Έτσι και έγινε.

Στους 9 μήνες ζωής του γιού μας, χειρουργήθηκε στο νοσοκομείο.

Η διαδικασία ήταν πολύ δύσκολη πρώτα για τον γιό μας και ταυτόχρονα για εμάς.

Έπρεπε να μείνει ξαπλωμένος 7 μέρες στο νοσοκομείο με τον καθετήρα χωρίς να κινηθεί, ούτε καν να καθίσει.

Μετά απο 2,5 μήνες που πηγαίναμε για επίσκεψη στο γιατρό, μας είπε οτι δημιούργησε συρίγγειο.

Τότε απογοητευθήκαμε γιατί ήταν αρκετά δύσκολη η διαδικασία για το μωρό.

Τότε ξεκινήσαμε και ψάχναμε γιατρό πιό ειδικό για το θέμα μας στην Ελλάδα και μας σύστησαν τον γιατρό Εμμανουήλ Προκοπάκη.

Άμεσα έκλεισα εισητήρια και πήγα με τον γιό μου και την αδελφή για επίσκεψη με τον γιατρό στην Αθήνα στο ΙΑΣΩ Παίδων.

Το ραντεβού μας διήρκησε 2 ώρες. Μας έλυσε όλες τις απορίες, μας είπε τί γίνεται απο εδώ και πέρα, αφού το μωρό ήταν ξαναχειρουργημένο!

Μας είπε κάθε λεπτομέρεια, ήταν ευγενικότατος, προσιτός και πάνω απ’ όλα άνθρωπος.

Τότε κλείσαμε για τον Ιούλιο την επέμβαση του Α και ήταν 19 μηνών.

Ήρθε η μέρα της επέμβασης και όλη η διαδικασία μας έκανε να νιώθουμε ακόμα καλύτερα που εμπιστευθήκαμε τον συγκεκριμένο γιατρό.

Στο τέλος τα πράγματα πήγαν καλύτερα απ’ ότι περιμέναμε και την επόμενη μέρα πήγαμε στο ξενοδοχείο και ο Α είχε καθετήρα και ουρούσε στην πάνα του.

Δέν μας έδειχνε οτι πονούσε, ήταν μαζί μας και έπαιζε με τα παιχνίδια του και ήταν χαρούμενος.

Αυτό μας ευχαριστούσε ακόμα παραπάνω που τον βλέπαμε χαρούμενο.

Ό,τι χρειαζόμασταν επικοινωνούσαμε με τον γιατρό και μας απαντούσε άμεσα!

Στις 7 μέρες βγήκε ο καθετήρας και τα αποτελέσματα ήταν εμφανή ήδη.

Δρ. Εμμανουήλ Προκοπάκη σας ευχαριτούμε για όλα, ευτυχώς που εμπιστευθήκαμε εσάς για κάτι που θα τον ακολουθούσε σε όλη τη ζωή του γιού μας!

Είστε καταπκληκτικός γιατρός με άριστες γνώσεις και είστε πάνω απ όλα άνθρωπος που μπορούν να εμπιστευθούν όλοι οι γονείς!!

Με εκτίμηση

Γ,Χ,Α

Αξιολόγηση Νο.60

Άργος

Αύγουστος 2018

Όταν γέννησα τον γιό μου, οι γιατροί με ενημέρωσαν οτι είχε υποσπαδία.

Το χειρουργείο θα μπορούσε να γίνει μέχρι 2 ετών μας είπαν.

Απο 9 μηνών ξεκινήσαμε την αναζήτηση γιατρού.

Καταλήξαμε στο Παίδων, όπου ο γιατρός μας είπε οτι θα τον χειρουργούσε 1,5 ετών.

Λίγο πρίν, τηλεφωνούμε στο Νοσοκομείο για ραντεβού και μας ενημερώνουν οτι ο γιατρός έφυγε στο εξωτερικό…(!)

Μας προτείνουν άλλο γιατρό απ’ το Παίδων, τον επισκεπτόμαστε και αφού λέει οτι θα κάνει το χειρουργείο στα 2,5 με 3 χρόνια του παιδιού, συνεχίζει: “Τηλεφωνήστε στο Νοσοκομείο και άν σας πούν πως δεν έχει χώρο για χειρουργείο πείτε τους να πάνε νε πνιγούν…!!!”

Κατόπιν αυτής της συνεννόησης δεν υπήρχε περίπτωση να αναλάβει αυτός το παιδί μου.

Τότε, ο παιδίατρός μας, μας είπε οτι ξέρει κάποιον γιατρό ο οποίος αποκατέστησε παιδί μετά απο 7! χειρουργεία.

Ήρθαμε σε επαφή μαζί του και απο το τηλέφωνο κατάλαβα περι τίνος πρόκειται.

Ο Άνθρωπος ήταν σαφής…Έγιναν όλα όπως είπε…

Κύριε Προκοπάκη νιώθουμε την ανάγκη να σας ευχαριστήσουμε εκ μέσης καρδίας για την επαγγελματική συνείδηση και σωφροσύνη που σας διακατέχει.

Η ιδιαίτερη ικανότητα και το ήθος σας, είναι αυτά που σας πήγαν κορυφή.

Για εσάς ίσως το χειρουργείο του παιδιού μας ίσως ήταν απλή υπόθεση, για εμάς όχι.

Ευχές λοιπόν για υγεία και εκπλήρωση όλων των επαγγελματικών στόχων και προσωπικών επιθυμιών.

Με εκτίμηση

ΙΩ / ΚΚ

θερμή παράκληση στους γονείς που αντιμετωπίζουν αντίστοιχα θέματα.

Ελάτε σε επαφή με τον Κο Προκοπάκη.

Πίσω απ’ το άλυτο πρόβλημα του παιδιού σας θα στέκει πάντα η κακή επιλογή γιατρού που μπορεί να κάνετε.

Αξιολόγηση Νο.59

Αθήνα

29-06-2018

Είμαι μητέρα ενός αγοριού το οποίο γεννήθηκε με το σοβαρό πρόβλημα υγείας “Οσχεϊκός υποσπαδίας”.

Τη χρονιά που γεννήθηκε ο γιός μου δεν είχα και πολλές επιλογές γιατρών.

Έτσι ξεκινήσαμε τα χειρουργεία στο Παίδων ΑΓΛΑΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ.

Βέβαια δεν θέλω να αναφέρω το όνομα του γιατρού που είχε αναλάβει το παιδί μου, όχι γιατί δεν μου αρέσει, απλά ίσως και να μην είναι πλέον ανάμεσά μας.

Απλά το μόνο που έχω να πώ για το γιατρό, είναι οτι ήταν εντελώς άσχετος με το συγκεκριμένο τομέα του προβλήματος.

Αυτό το λέω με απόλυτη ειλικρίνεια διότι έκανε πάνω στο παιδί μου πειράματα.

Του έκανε όχι ένα, όχι δύο, αλλά 16 αποτυχημένα χειρουργεία ώσπου μου αφήσανε το παιδί μου σε μια πολύ άθλια τόσο σωματική όσο και ψυχική υγεία.

Έδωσε όμως το πλήρωμα του χρόνου να μας φέρει να γνωρίσουμε τον εξαιρετικό γιατρό και φίλο κύριο Προκοπάκη Εμμανουήλ. Τον δικό μας άνθρωπο και φίλο (Μάνο).

Είναι άψογος στην ειδικότητά του, άριστος άνθρωπος και λαμπρός επιστήμονας.

Η χαρά μας δεν περιγράφεται για το οτι βρέθηκε στο δρόμο μας και έτσι βρήκαμε και εμείς την υγεία μας.

Ο κύριος Προκοπάκης έχει ένα ξεχωριστό χάρισμα. Απο την πρώτη στιγμή που τον γνωρίζεις σου εμπνέει εμπιστοσύνη και σκέφτεσαι οτι αυτός ο άνθρωπος είναι γεννημένος σωτήρας.

Του οφείλω πολλά, πάρα πολλά.

Εκτός της υγείας του παιδιού μου, νιώθω ιδιαίτερα ευγνώμων που ζέστανε την καρδιά του και του έδωσε χαρά και δύναμη για να πάρει και να ξεκινήσει τη ζωή του με μεγάλη αυτοπεποίθηση.

Με απεριόριστο σεβασμό και περίσσεια αγάπη, ΝΕΚΤΑΡΙΑ και γιός ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ.

Αξιολόγηση Νο.58

Αθήνα

Ιούνιος 2018

ΠΡΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΙΑΣΩ ΠΑΙΔΩΝ

ΟΝΟΜΑΖΟΜΑΙ Κ. Γ. ΚΑΙ Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΜΟΥ Γ. Κ. ΠΕΡΑΣΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΩ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΑ ΔΥΟ ΔΙΔΥΜΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ, ΕΝΑ ΑΓΟΡΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΙ.

Η ΕΡΕΥΝΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΩ ΕΝΑΝ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ-ΑΝΘΡΩΠΟ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΕΝΤΟΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΣΚΑΜΠΑΝΕΒΑΣΜΑΤΑ, ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΜΟΥ.

ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ ΟΝΟΜΑΤΑ. ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΒΙΒΛΙΟ .

Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ .

ΕΜΕΛΕ ΝΑ ΞΑΝΑΚΑΝΩ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ,ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ. ΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΑΠ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑΜΙΣΗ ΜΗΝΑ ΣΤΗΝ ΜΕΝ ΝΕΟΓΝΩΝ ΜΗΤΕΡΑ ,ΜΑΣ ΑΝΕΦΕΡΑΝ ΟΤΙ ΤΟ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΠΟΝΔΙΑ. Δ

ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΤΙΠΟΤΕ ΓΙΑΥΤΟ. ΕΧΑΣΑ ΤΗΝ ΓΗ ΚΑΤΩ ΑΠ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΟΥ. ΠΑΛΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ -ΠΑΛΙ ΓΙΑΤΡΟΥΣ -ΠΑΛΙ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ. ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ,ΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΞΑΝΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΤΩΦΛΙΑ ΙΑΤΡΕΙΩΝ ΕΝΤΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΩΡΑ.

ΟΛΟΙ ΜΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΗΘΕΙ, ΠΡΙΝ ΧΡΟΝΙΣΗ. ΕΓΩ ΑΚΟΥΓΑ. ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΚΑΝΩ Σ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΚΟΡΜΑΚΙ, ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗ. ΒΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΕΓΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ.

ΔΥΣΤΥΧΟΣ Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΜΟΥ ΕΡΓΑΖΕΤΕ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑ ΝΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΚΙΝΩ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΜΟΥ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ. ΕΥΤΥΧΩΣ ,ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΙΑΤΡΟ. ΕΤΥΧΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΝΑ ΠΑΜΕ ΜΑΖΙ.

Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΕΡΝΟΥΣΕ ΚΑΙ Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΦΘΑΣΕΙ 2 ΕΤΩΝ.

ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΜΟΥ , ΦΘΑΝΩ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΡΟΚΟΠΑΚΗ . ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ ΓΙΑΥΤΟΝ. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΧΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΕΙΤΕ ΘΕΤΙΚΑ ΛΟΓΙΑ, ΕΙΤΕ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ,ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ , ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΡΕΑΖΟΜΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΜΜΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ ! Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΜΟΥ ΜΕ ΛΕΕΙ, ” ΑΠΙΣΤΟ ΘΩΜΑ”.

ΕΓΩ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΧΩ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΚΡΙΤΙΚΗ. ΝΑ ΝΙΩΣΩ ΕΓΩ ΑΝ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ Η ΟΧΙ. ΜΠΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΟΥ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΛΑΨΩ. ΗΜΟΥΝ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΗ ,ΜΕ ΟΤΙ ΕΙΧΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ.

ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΘΑ ΕΙΧΑ ΧΑΣΤΟΥΚΙΣΗ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠ ΤΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ. Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΙΑΣΕΙ ΤΟ ΚΟΡΜΑΚΙ ΤΟΥ ,ΜΕ ΤΡΕΛΕΝΕ. ……

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΒΓΩ ΑΠ ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΜΟΥ!!!!! ΜΠΑΙΝΟΝΤΑΣ Η ΑΥΡΑ ΤΟΥ ……Η ΕΥΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ……Η ΣΤΑΧΕΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ……ΜΕ ΕΚΑΝΑΝ ΝΑ ΥΠΟΚΛΙΘΩ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ !!!! ΘΕΕ ΜΟΥ ΕΛΕΓΑ Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΠ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΧΟΡΤΑΣΜΕΝΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ. ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΞΕΧΑΣΩ ΠΟΤΕ!!!! ….

ΚΥΡΙΑ Γ. Ο ΓΙΟΣ ΣΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΓΧΕΙΡΙΣΤΗ ΟΤΑΝ ΚΛΙΣΗ ΤΑ ΤΡΙΑ ,ΟΧΙ ΤΩΡΑ. ΜΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ , ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΧΑΡΗΤΕ ΤΙΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ .

ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΕΙΧΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΑΜΕΣΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ. Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΡΟΚΟΠΑΚΗΣ ΔΕΝ ΣΚΕΦΘΗΚΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ Μ ΕΣΤΕΛΝΕ …..ΣΠΙΤΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΙΑΤΡΟΣ ΝΑ ΜΕ ΠΕΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΧΑΣΕΙ ΑΠΟ ΠΕΛΑΤΗ ΤΟΥ!!!!

ΟΤΑΝ ΤΟ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙ ΜΟΥ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΑ ΤΡΙΑ ,ΣΥΝΑΝΤΙΟΜΑΣΤΕ ΕΚ ΝΕΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ. ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΖΥΓΟΥ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ.

ΓΝΩΡΙΣΑΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΑΚΟΜΑ ΠΟΙΟ ΣΙΓΟΥΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ.

ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΣΥΓΧΑΡΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΟ ΚΥΡΙΑ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ ΠΟΥ ΥΠΗΡΞΕ ΑΨΟΓΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΡΟΚΟΠΑΚΗΣ ΣΕ ΟΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΟΝ ΓΙΟ ΜΟΥ.

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΙΣΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ ΙΑΣΩ ΠΑΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ. Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΕ ΟΤΙ ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΙΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΕΓΧΕΙΡΙΤΙΚΑ , ΔΕΝ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΚΑΘΟΛΟΥ .

Η ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΜΑΣ ΔΙΗΡΚΕΣΕ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΥΓΑΜΕ.

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10 ΗΜΕΡΕΣ ΒΓΑΛΑΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕΤΗΡΑ. ΜΕΤΑ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΕΙΔΕ ΕΚ ΝΕΟΥ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ.

ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΑ ! ΜΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕ. ΜΠΟΡΕΙΤΕ Ν ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ….. ΘΑ ΣΑΣ ΞΑΝΑΔΩ ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΤΕ 14 ετων.

ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΚΟΠΑΚΗ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΟΥ . ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΣΤΗ ΝΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΘΟΥΝ ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ. ….. ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΡΟΥΤΙΝΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΗΣΗ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΟΥ ΤΟΥΣ.

ΓΙΑΤΡΕ ΜΑΣ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΘΕ ΕΥΤΥΧΙΑ! ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ

Αξιολόγηση Νο.57

Αθήνα

Μάιος 2018

Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κύριο Προκοπάκη Εμμανουήλ και το Ιασώ Παίδων.

Ο Κωνσταντίνος μας γεννήθηκε στις 13-06-2016 με υποσπαδία.

Ψάχναμε να βρούμε γιατρό να τον χειρουργήσει και σε όποιον πήγαμε απογοητευόμασταν. Μας λέγανε όλοι πολύ περίεργα πράγματα χωρίς καμμία ουσία. Ώσπου μια μέρα του Απριλίου το 2017 κλείνουμε ραντεβού με τον κύριο Προκοπάκη. Περιμέναμε να περάσουν οι μέρες να πάμε να συναντήσουμε τον γιατρό για να δούμε τι θα μας πεί για το παιδάκι μας.

Όταν έφτασε η μέρα και γνωρίσαμε τον κύριο Προκοπάκη με το που τον είδαμε και μας έσφιξε το χέρι, αμέσως νιώσαμε πολύ θετικά συναισθήματα. Μετά απο 2 ώρες που διήρκησε το ραντεβού μας και μας εξήγησε αναλυτικά πως ακριβώς θα γίνει η επέμβαση και ποιά θα είναι τα αποτελέσματα, αποφασίσαμε να προγραμματίσουμε την ημερομηνία της επέμβασης. Όταν λοιπόν χειρουργήθηκε το παιδάκι μας ήταν 16 μηνών και όλα πήγανε όπως ακριβώς μας είχε πεί ο γιατρός.

Θέλουμε απο τα βάθη της καρδιάς μας να τον ευχαριστήσουμε για το καλό που έκανε στο παιδί μας!!

Πάνω απ’όλα είναι εξαιρετικός άνθρωπος και καταπληκτικός γιατρός!

Ήταν δίπλα μας και μας μιλούσε αισιόδοξα όσο περιμέναμε να περάσει ο καιρός για την επέμβαση.

Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε την ομάδα των γιατρών που ήταν μαζί του στο χειρουργείο και φυσικά το προσωπικό του Ιασώ Παίδων για την φροντίδα που παρείχε στο παιδάκι μας.

Ευχόμαστε όλοι οι γονείς που τα παιδάκια τους έχουν αντίστοιχο πρόβλημα, να εμπιστευτούν τον κύριο Προκοπάκη όπως τον εμπιστευτήκαμε και εμείς. Ο Θεός να τον έχει πάντα καλά!!

Ο γιός μας όταν μεγαλώσει θα τον ευχαριστεί σε όλη του τη ζωή!!

Με εκτίμηση

Οι γονείς Θωμάς και Σοφία

Αξιολόγηση Νο.56

Αθήνα
18 Απριλίου 2018

Αξιότιμε Κύριε Συνάδελφε,

Θα ήθελα ειλικρινά να εκφράσω την βαθύτατη ευγνωμοσύνη μου τόσο σε εσάς όσο και στην Μονάδα Πλαστικής Γεννητο-ουρηθρικής τού άρρενος για την αποτελεσματικότητα με την οποία με βοηθήσατε να αντιμετωπίσω ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Όπως θα ενθυμείσθε, έπασχα από καρκίνωμα βαλάνου πέους, το οποίο με προβλημάτιζε σφόδρα ως προς την αντιμετώπισή του επειδή μού είχαν πει ότι απαιτείτο ακρωτηριασμός τμήματος τού πέους, για τον οποίο δεν ήμουν καθόλου έτοιμος ψυχολογικά να τον υποστώ. Hμουν όμως έτοιμος να ταξιδέψω στο εξωτερικό προκειμένου να βρώ μία καλύτερη λύση, εφόσον αυτή υπήρχε.

Ωστόσο είχα την τύχη να πληροφορηθώ για την ύπαρξη της Μονάδας Πλαστικής Γεννητο-ουρηθρικής, τής οποίας προϊσταστε, και όταν σάς συνάντησα, αφού πρώτα με ενημερώσατε διεξοδικά για την δυνατότητα αντιμετώπισης τού προβλήματος με εκτομή της βαλάνου, η οποία έφερε το καρκίνωμα, και με την δημιουργία νέο-βαλάνου μέσω πλαστικής επεμβάσεως, με πείσατε με τις γνώσεις σας και με ενθαρρύνατε τελικά να χειρουργηθώ στο Ιασώ, όπως και έγινε στις 04 Απριλίου 2018 με απόλυτη επιτυχία.

Η μετεγχειρητική πορεία εξελίσσεται ικανοποιητικά, τουλάχιστον έως τώρα, χάρις βεβαίως στις ικανότητές σας σαν χειρουργός αλλά και σαν άνθρωπος.

Η δε βοήθειά σας είναι αδιάλειπτη και δράττομαι της παρούσης για να σάς εκφράσω για μία ακόμη φορά τις θερμές ευχαριστίες μου.
Είναι αξιοσημείωτο πόσο με έχετε καθησυχάσει για την καλή πορεία της μεταμόσχευσης ακόμα σε προχωρημένη νυχτερινή ώρα!

Από την εμπειρία μου όμως ως ασθενής αλλά και ως Ιατρός, θα πρότεινα μεγαλύτερη προβολή της ύπαρξης αυτής της εξειδικευμένης μονάδος Πλαστικής Χειρουργικής στην Ελλάδα, διότι όπως φάνηκε τελικά, ο απλός κόσμος εδώ αγνοεί ότι ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα υγείας μπορεί να βρεί αντιμετώπιση στην χώρα μας και μάλιστα με αυτήν την μέθοδο και σε ένα θεραπευτήριο όπου ακόμα και το νοσηλευτικό προσωπικό είναι άρτια εκπαιδευμένο ώστε να περιβάλλει τον ασθενή με την κατάλληλη φροντίδα που απαιτεί η περίσταση αυτή.

Εύχομαι ολόψυχα να κατανοήσει ο κόσμος την προσφορά σας στους ασθενείς, παρόλο το νεαρό της ηλικίας σας, αλλά και την κατάρτιση με τις ικανότητες που έχετε.

Παρακαλώ όπως δεχτείτε τις ευχαριστίες και της οικογενείας μου.

Με εκτίμηση
Α.Ν.Η.
Ιατρός – Ενδοκρινολόγος

Αξιολόγηση Νο.55

Αθήνα

08-03-2018

Πρίν λίγο καιρό νοσηλεύθηκε ο γιός μας στο Ιασώ Παίδων για την χειρουργική αποκατάσταση του υποσπαδία, με τον οποίο είχε γεννηθεί.

Μετά απο προσεκτική προσωπική έρευνα καταλήξαμε στον ιατρό Μάνο Προκοπάκη.

Απο το πρώτο ραντεβού σχηματίσαμε την εικόνα ότι πρόκειται για έναν εξαίρετο επιστήμονα με ήθος, ευγένεια και επάρκεια, που σπάνια συναντά κανείς πιά.

Με σαφήνεια ανέλυσε το θεραπευτικό του πλάνο.

Μας καθησύχασε την ημέρα της επέμβασης.

Όλα εξελίχθηκαν όπως ακριβώς μας είχε προετοιμάσει.

Ιατροί όπως ο κ. Προκοπάκης τιμούν την Ιατρική παράδοση.

Δέν είναι υπερβολή, να αναγνωρίσουμε, πως ξεχωρίζει ανάμεσα στο ιατρικό σώμα, χωρίς ο ίδιος να επαίρεται στο ελάχιστο γι’αυτό.

Είναι ακράδαντη πεποίθησή μας, πως ο κ. Προκοπάκης ανεβάζει το επίπεδο του Νοσοκομείου όπου εργάζεται.

Προσφέρει υψηλότατου επιπέδου υπηρεσίες σε μια περίοδο που η μετριοκρατία έχει διαβρώσει όλα τα στρώματα της κοινωνίας μας.

Θερμά συγχαρητήρια και εγκάρδιες ευχές για προσωπική πρόοδο και υγεία.

Οικ.

Π.Α.Π.

Ιατρός – Αναισθησιολόγος

Αξιολόγηση Νο.54

Άρτα

06 Μαρτίου 2018

Καλησπέρα σας,

Με αυτή την επιστολή θα θέλαμε να σας μεταφέρουμε την δική μας εμπειρία που είχαμε με το μικρό μας υιό Φίλιππο και να ευχαριστήσουμε τον ιατρό κ. Προκοπάκη και όλο το προσωπικό του νοσοκομείου Ιασώ.

Ίσως και να βοηθήσουμε κάποιους γονείς να πάρουν αυτή τη δύσκολη απόφαση, δηλαδή την επιλογή ιατρού για τα μικρά τους.

Σε ηλικία 3 μηνών περίπου, προσέξαμε οτι ο Φίλιππος δεν ουρούσε σωστά και επισκεφτήκαμε τον παιδίατρό μας. Τότε μας ενημέρωσε οτι το παιδί έχει πεοβαλανικό υποσπαδία και οτι χρειάζεται χειρουργείο για να επιδιορθωθεί.

Απο νοσοκομείο της Δυτικής Ελλάδας μας πρότειναν να πάμε στο νοσοκομείο Παίδων. Μας μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τον Διευθυντή της ουρολογικής κλινικής.

Κανονίσαμε συνάντηση και αφού εξέτασε το παιδί μας είπε μερικά πράγματα για την επέμβαση. Ορίσαμε ημερομηνία της επέμβασης μετά απο δύο χρόνια καθώς μας ενημέρωσε οτι σε αυτή την ηλικία ενδείκνυται.

Νοέμβρη του 2014 πραγματοποιήθηκε το χειρουργείο, βγήκε ευχαριστημένος ο γιατρός…και περιμέναμε.

Ο Φίλιππος ξύπνησε αναστατωμένος – εξαγριωμένος…είχε φρικτούς πόνους…ουροσυλλέκτη…μια κατάσταση φρικτή.

Έμεινε 11 μέρες κλινήρης.

Απο την κλινική το μόνο που έχουμε να θυμόμαστε είναι οτι βρισκόμασταν σε ένα νοσοκομείο τριτοκοσμικής χώρας, με ένα γιατρό άφαντο, με νοσηλευτές το ίδιο άφαντους που όταν τους βρίσκαμε ήταν αγενέστατοι, λές και τους είχαν βάλει με το ζόρι εκεί, να παρακαλάμε για λίγη προσοχή και να δίνουμε μόνοι μας παυσίπονα, γιατί το παιδί μας σπαρταρούσε απο τους πόνους και κανείς δεν ενδιαφερόταν.

Μας είχαν πείσει όμως οτι ήταν απο τους καλύτερους γιατρούς και γενικώς η καλύτερη λύση, μιας και οι γιατροί αυτοί “βλέπουν” πολύ περισσότερα παιδιά.

Πέρασαν οι εφιαλτικές αυτές μέρες και επιστρέψαμε στην οικία μας.

Δυστυχώς μετά απο ένα μήνα το παλιό συρίγγιο άνοιξε. ‘Αρχισε να στάζει στην αρχή και μετά άνοιξε εντελώς.

Κατεβήκαμε εσπευσμένα στην Αθήνα να τον δεί ο γιατρός όπου μας εξήγησε οτι ένα 20% υπάρχει περίπτωση αποτυχίας και οτι το επόμενο χειρουργείο θα είναι πιό εύκολο, μια επιδιόρθωση, θα κάτσουμε 5-6 μέρες και θα τελειώσουμε.

Κανονίσαμε την επόμενη επέμβαση μετά απο ένα χρόνο.

Άν και υπήρχε μεγάλη δυσπιστία στο πρόσωπο του γιατρού και αγανάκτηση για την κατάσταση του Νοσοκομείου κάναμε εκεί και την δεύτερη επέμβαση και μετά απο 7 ημέρες αποχωρήσαμε απο το Νοσοκομείο.

Δυστυχώς, τρείς μέρες μετά την επιστροφή μας καταλάβαμε οτι απέτυχε και πάλι η επέμβαση.

Η αγανάκτηση για τον γιατρό, η πολύ δύσκολη ανάρρωση και τις δύο φορές, αλλά και το ψυχικό τραύμα που δημιούργησε στο Φίλιππο, μας έκαναν να σταματήσουμε οποιαδήποτε συζήτηση για τρίτη επέμβαση.

Αρχές του 2017 ξεκινήσαμε να αναζητούμε κάποιον άλλο γιατρό και μετά απο συζήτηση με τον Παιδίατρό μας επικοινωνήσαμε με ένα άλλο ζευγάρι της πόλης μας που είχε παρόμοια εμπειρία.

Εκείνοι μας είπαν την δύσκολη δικιά τους εμπειρία και οτι την λύση για το δικό τους παιδί βρήκαν στον Ιατρό Κ. Προκοπάκη.

Μας μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για αυτόν αλλά και για το νοσοκομείο.

Ευθύς ταχύς και εμείς επικοινωνήσαμε και κανονίσαμε να συναντηθούμε με τον κ. Προκοπάκη για να μας εξετάσει.

Απο την πρώτη στιγμή εντυπωσιαστήκαμε απο τον τρόπο που πλησίασε τον Φίλιππο αλλά και που μας αγκάλιασε και μας έκανε να νιώσουμε οτι το πρόβλημα του υιού μας έγινε και δικό του, σαν να ήταν μέλος της οικογένειάς μας.

Μας εξήγησε αναλυτικά το τι ακριβώς συμβαίνει στο παιδί μας και διέγνωσε δυστυχώς οτι οι προηγούμενες επεμβάσεις είχαν προκαλέσει μεγάλη ζημιά και η επέμβαση είχε ένα μικρό ρίσκο.

Αμέσως όμως δημιουργήθηκε ένας δεσμός εμπιστοσύνης σε σημείο που ο Φίλιππος, εκεί που δεν ήθελε να ξαναδεί νοσοκομείο, ανυπομονούσε να ξαναδεί τον κ. Προκοπάκη.

Έφτασε λοιπόν η μέρα της εισαγωγής.

Απο την πρώτη στιγμή, το προσωπικό της υποδοχής, οι νοσηλεύτριες και όλοι οι γιατροί και ιδιαίτερα ο κ. Προκοπάκης, μας αγκαλιάσανε και μας έκαναν να νιώσουμε οτι βρισκόμασταν μεταξύ δικών μας ανθρώπων.

Ο Ιατρός όπως μας είχε εξηγήσει έτσι και έκανε, με μαθηματική ακρίβεια.

Όταν ήρθε η ώρα του χειρουργείου κάθε άλλο παρά ανησυχία είχαμε.

Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την αίσθηση που νιώθαμε οτι αφήνουμε το παιδί μας σε ασφαλή χέρια.

Η επέμβαση τελείωσε στην ώρα της, ο Φίλιππος ξύπνησε σαν να έβλεπε ένα όμορφο όνειρο και κάτσαμε ένα βράδυ κλινήρης στο νοσοκομείο.

Ο κ. Προκοπάκης συνεχώς δίπλα μας όπως και οι νοσηλεύτριες.

Την επόμενη φύγαμε.

Η ανάρρωση του Φίλιππου στο σπίτι έγινε ακριβώς όπως μας είπε ο Ιατρός με τον οποίον βρισκόμασταν σε συνεχή επικοινωνία. Ήταν διαθέσιμος για την όποια ανησυχία μας.

Καθησυχαστικός και σίγουρος για την επέμβαση μας γέμιζε με αισιοδοξία για την έκβασή της.

Μέχρι και σήμερα, 6 μήνες μετά την επέμβαση και μια επίσκεψη στον κ. Προκοπάκη, είναι όλα τέλεια.

Ευχαριστούμε θερμά το Νοσοκομείο Ιασώ Παίδων, το νοσηλευτικό προσωπικό αλλά ιδιαιτέρως τον Ιατρό κ. Προκοπάκη, και αν κάποιος γονέας διαβάσει αυτή την επιστολή αξίζει τουλάχιστον να προγραμματίσει μια συνάντηση με τον ιατρό.

Οι Γονείς

Κωνσταντίνος και Βασιλική

ΥΓ: Τα τηλέφωνά μας είναι στη διάθεσή σας, για επιπλέον πληροφορίες απο τον κ. Προκοπάκη

Αξιολόγηση Νο.53

Τρίπολη

26 Φεβρουαρίου 2018

Πρός

Παιδιατρική Κλινική Ιασώ Παίδων

Με την παρούσα επιστολή μας θα θέλαμε να εκφράσουμε τις εγκάρδιες ευχαριστίες μας τόσο προς το Ιασώ Παίδων και το εξαιρετικό νοσηλευτικό προσωπικό του όσο, κυρίως, στον Ιατρό-Άνθρωπο κ. Εμμανουήλ Προκοπάκη, που έχετε την τιμή να πλαισιώνει το αξιόλογο ιατρικό δυναμικό σας.

Ό,τι και να πούμε ή να γράψουμε είναι λίγο μπροστά σε αυτά που ζήσαμε και περάσαμε με το πρόβλημα υποσπαδίας του γιού μας Νικόλα.

Σε ένα διάστημα τεσσάρων ετών, ταλαιπωρηθήκαμε με τέσσερα χειρουργεία και αλλεπάλληλες μεταχειρουργικές επιπλοκές, που έλαβαν χώρα σε άλλο νοσοκομείο, χωρίς το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Για τον λόγο αυτό, στο άκουσμα αυτού του ιατρού και θαυμάσιου κυρίως ανθρώπου, σπεύσαμε αμέσως να τον γνωρίσουμε εναποθέτοντας τις ελπίδες μας σε αυτόν. Ο κ.Εμμανουήλ Προκοπάκης, μας αγκάλιασε απο την πρώτη στιγμή, αντιλαμβανόμενος το ευαίσθητο της περίπτωσης, λόγω του οτι επρόκειτο για ένα μικρό παιδί, το οποίο μάλιστα είχε υποστεί μεγάλη ταλαιπωρία και είδε το πρόβλημά μας με τον ανάλογο σεβασμό. Μας καθυσήχασε και μας διαβεβαίωσε οτι θα δοθεί οριστική λύση, με ένα απόλυτα φυσιολογικό και τελικό αποτέλεσμα, όπως και έγινε.

Για εμάς, ένας είναι ο γιατρός. Με την εμπειρία του και την αγάπη του για αυτό που κάνει, κατάφερε να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα της υποσπαδίας του γιού μας.

Κυριολεκτικά για εμάς κάνει θαύματα. Δεν βρίσκουμε λόγια να τον ευχαριστήσουμε.

Καθημερινά προσευχόμαστε στο Θεό να του χαρίζει υγεία, να ζήσει χρόνια πολλά και να θεραπεύει και να ανακουφίζει κάθε πονεμένο άνθρωπο.

Με βαθιά ευγνωμοσύνη και εκτίμηση

ΕΝ και ΧΜ

Αξιολόγηση Νο.52

Αθήνα, 23-02-2018

Όταν γεννήθηκε ο μικρός μας ενημέρωσαν οτι έχει υποσπαδία και οτι κάποια στιγμή θα έπρεπε να εγχειριστεί. Αυτό φυσικά μας άγχωσε τρομερά και αμέσως ξεκίνησα την έρευνα για τον καταλληλότερο γιατρό.

Πήγα σε πάρα πολλούς και άκουσα διάφορες γνώμες.

Όταν τελικά μου πρότειναν τον κυριο Προκοπάκη η “διαφορά” ήταν απλά εμφανέστατη.

Ήρεμος, κατατοπισμένος μου εξήγησε ακριβώς τί έπρεπε να γίνει και το πόσο σημαντικό ήταν να γίνει σε μικρή ηλικία η επέμβαση για την καλύτερη εξέλιξη των πραγμάτων.

Το να επιλέξω τον κύριο Προκοπάκη ήταν η σωστότερη απόφαση της ζωής μου και είμαι πάρα πολύ χαρούμενη για αυτό.

Το παιδί μπήκε 14 μηνών και η εγχείρηση είχε απόλυτη επιτυχία!!

Δέν ταλαιπωρήθηκε στο παραμικρό, δεν κατάλαβε τίποτα και εγώ ήμουν παρούσα και στην προνάρκωση αλλά και στην ανάνηψη. Ένας παράγοντας πολύ σημαντικός για την ψυχολογία του παιδιού αλλά και τη δική μου.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω το νοσοκομείο ΙΑΣΩ.

Ήταν όλα τέλεια.

Ευγενέστατοι, επαγγελματίες αλλά κυρίως τον κύριο Προκοπάκη και την ομάδα του. Με μια καταπληκτική αναισθησιολόγο, την κα Μαρινοπούλου, χάρη στην οποία το παιδί βγήκε λές και δεν είχε πάρει νάρκωση ποτέ.

Ο κύριος Προκοπάκης όπως μου είχαν πεί αλλά και πλέον διαπίστωσα και μόνη μου είναι πραγματικά ό,τι καλύτερο υπάρχει στην Ελλάδα!

Ειλικρινής, πάνω απο όλα άνθρωπος, στέκεται πάνω απο το πρόβλημα, κατανοεί την αγωνία του γονιού και κυρίως σου εξηγεί με ειλικρίνεια την κατάσταση χωρίς να σε αποπροσανατολίζει ή να αδιαφορεί.

Όλοι μου είχαν πεί οτι αυτό το χειρουργείο ίσως χρειαστεί να επαναληφθεί και δύο και τρείς φορές.

Ο κύριος Προκοπάκης είχε απόλυτη επιτυχία με το πρώτο και το παιδί δεν χρειάστηκε να ξαναταλαιπωρηθεί και να περάσει την ίδια διαδικασία.

Το ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ είναι λίγο!!!

Να σας έχει ο Θεός καλά πάντα κύριε Προκοπάκη. Για εμάς δεν είστε μόνο ο γιατρός μας αλλά πλέον μέλος της οικογένειάς μας!

Σας ευχαριστούμε πολύ!

Οικογένεια Ρ-Π

Αξιολόγηση Νο.51

Αθήνα

24-01-2018

Ονομάζομαι ΜΔ και είμαι μητέρα ενός μικρού αγοριού που τον φωνάζουμε Πάρι. Το πραγματικό του όνομα είναι Ευάγγελος-Κωνσταντίνος, αλλά τον φωνάζουμε Πάρι, χαϊδευτικά, απο τη στιγμή που έμαθα οτι είμαι έγκυος.

Ο Πάρις σήμερα είναι 13 μηνών και μισό. Κι ο λόγος που γράφω αυτή την επιστολή είναι γιατί θα ήθελα να μοιραστώ την εμπειρία μου μαζί σας, και ταυτόχρονα να εκφράσω τις θερμές και ειλικρινείς μου ευχαριστίες για το νοσοκομείο Παίδων ΙΑΣΩ.

Όταν γεννήθηκε ο Πάρις μας, ενημερώθηκα οτι είχε (και το τονίζω “είχε”) υποσπαδία.

Τρομοκρατήθηκα, η αλήθεια είναι, μιας και η ενημέρωση που είχα απο τους αρμόδιους γιατρούς στο μαιευτήριο δεν βοήθησε την ψυχολογία μου. Αντίθετα, μου δημιούργησε σύγχυση και πανικό, πράγμα που οφείλετο, κυρίως στην ελλειπή πληροφόρηση.

Επισκέφθηκα διάφορους γιατρούς και μίλησα με άλλους τόσους, όταν ακόμα ο Πάρις ήταν 6 μηνών. Εντελώς τυχαία επισκέφθηκα το ΙΑΣΩ μετά απο παρότρυνση μιας κυρίας, μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Τα λόγια εδώ είναι περιττά…φτωχά. Το προσωπικό του νοσοκομείου απο τη ρεσεψιόν μέχρι και τον γιατρό μας Εμμανουήλ Προκοπάκη, ΑΨΟΓΟ!

Το ΙΑΣΩ βέβαια το γνώριζα. Το 2014 είχε γεννήσει εκεί η αδελφή μου.

Χαρακτηριστικό του προσωπικού η ευγένεια και η άμεση εξυπηρέτηση. Τί να πρωτοαριθμήσω…Το νοσηλευτικό προσωπικό που φρόντισε το μικρό μου στην πρώτη επίσκεψή μας στο γιατρό (22-09-2017)? Όταν κάναμε εξετάσεις για προεγχειρητικό έλεγχο (08-01-2018)? Την ευγένεια και την καλοσύνη με την οποία αγκάλιασαν το μωρό μας? Τις νοσοκόμες και τη φροντίδα τους τις ώρες που νοσηλεύτηκε ο μικρός μας (09-10/01/2018)?

Την αναισθησιολόγο μας Κα Μαρινοπούλου που ήταν τόσο ευγενική και ενέπνεε σιγουριά και ασφάλεια?

Άφησα για το τέλος τον γιατρό μας Εμ. Προκοπάκη.

Όχι γιατί είναι λιγότερης σημασίας, αλλά γιατί έτσι θέλω να κλείσω αυτή την επιστολή, με το πιό ηχηρό “ευχαριστώ” για αυτόν τον ΑΝΘΡΩΠΟ. Γιατί πάνω απ’όλα είναι Άνθρωπος, επιστήμονας που επιτελεί λειτούργημα και δεν κυνηγάει πελάτες, και το πιό σημαντικό, αληθινά αγαπάει τα παιδιά.

Όταν πρωτοεπισκέφθηκα το γιατρό, άκουσα ακόμα μια φορά οτι η περίπτωση του μικρού μας χρήζει χειρουργικής επέμβασης. ‘Ιδια διάγνωση με την αρχική. ‘Ομως εδώ ο συγκεκριμένος γιατρός με έπεισε απο την πρώτη στιγμή. Η οργάνωσή του, η ακρίβειά του στο ραντεβού, η ευγένεια της ψυχής του, το καθαρό βλέμμα, η λεπτομερής επεξήγηση του προβλήματός μας και της εγχείρησης στην οποία ο μικρός μας έπρεπε να υποβληθεί, η διάρκεια του ραντεβού (σχεδόν 2 ώρες, για έναν πολυάσχολο άνθρωπο, πολύ σημαντικό είναι αυτό), η εμπιστοσύνη που εκπέμπει και άλλα πολλά με έκαναν ΑΜΕΣΩΣ να του εμπιστευθώ το παιδί μας.

Το χειρουργείο πραγματοποιήθηκε επιτυχώς στις 09-01-2018. Απο το Σεπτέμβριο που η μοίρα με έφερε στην πόρτα του γιατρού και του νοσοκομείου σας, μέχρι και σήμερα, ο γιατρός ΕΙΝΑΙ πάντα δίπλα μας. Απαντάει σε όλα τα ερωτήματα, σε κάθε τρόπο επικοινωνίας μου (τηλεφωνικά ή μέσω e-mail) είναι πραγματικά παρών.

Κι αυτό, άλλωστε, είναι και το ζητούμενο για εμένα. Ο γιατρός που συνεργάζομαι να τον αισθάνομαι και μέλος της οικογένειας. Ο άνθρωπος στον οποίο μπορώ να απευθυνθώ οποιαδήποτε στιγμή και ο οποίος είναι πάντα πρόθυμος να ανταποκριθεί.

Κλείνοντας, θα ήθελα απο καρδιάς να ευχαριστήσω: το γιατρό και τη χειρουργική ομάδα που με έκαναν να αισθάνομαι ασφάλεια και σιγουριά, το νοσηλευτικό προσωπικό για την ευγένειά του και την γρήγορη ανταπόκριση στις ανάγκες μας, το προσωπικό στην υποδοχή – ρεσεψιόν (ορ: -1) και στον όροφο του δωματίου μας (246), το νοσοκομείο για την οργάνωσή του.

Αξίζουν συγχαρητήρια τόσο στην όλη οργάνωση και εκτέλεση των προσφερομένων υπηρεσιών, όσο και στην επιλογή του προσωπικού και πάνω απ’ όλα των ιατρών.

Σας ευχαριστούμε.

Μετά τιμής

ΜΔ

Αθήνα 24-01-2018

ΥΓ: Σαν σημείωση θα ήθελα να επισημάνω και την μέθοδο – τεχνική του ιατρού Κου Προκοπάκη.

Μπορεί να μην είμαι γιατρός, όμως απο την επαφή μου με διάφορους γιατρούς τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό επίπεδο, η μέθοδος του γιατρού Εμ.Προκοπάκη φαίνεται να είναι η πιό ανώδυνη, η πιό λειτουργική, η πιό “φυσική” και με σχεδόν μηδενική ταλαιπωρία για ένα παιδί.

Αξιολόγηση Νο.50

Πειραιάς

04-01-2018

Στις 11-10-2016 γέννησα στο ΙΑΣΟ το αγοράκι μου με υποσπαδία.

Άρχισα να ψάχνω για να ενημερωθώ κατάλληλα ώσπου απευθύνθηκα στον μαιευτήρα-γυναικολόγο μου Κο Φώτη Παππά και μου συνέστησε με μεγάλη εμπιστοσύνη τον Κο Εμμανουήλ Προκοπάκη.

Έκλεισα ραντεβού μαζί του, ο οποίος απ’την πρώτη στιγμή κέρδισε την εμπιστοσύνη μου, μας ενημέρωσε για την αποκατάσταση και τυχόν επιπλοκές και έτσι αποφασίσαμε να κάνουμε το χειρουργείο με εκείνον.

Ήταν δίπλα μας κάθε στιγμή, μας στήριξε, νιώθαμε μαζί του ασφαλείς και έδιωξε κάθε φόβο και ανησυχία για το μωρό μας.

Όσο για το νοσηλευτικό προσωπικό ήταν εξυπηρετικό, ευγενικό, οι χώροι καθαροί, όπως πρέπει να είναι σ’έναν τέτοιο χώρο, και γενικά όλα ήταν ικανοποιητικά.

Ευχαριστούμε για όλα αυτά που μας προσφέρατε.

Συνεχίστε το έργο σας γιατί είναι σημαντικό και ευαίσθητο.

Με εκτίμηση

Οικ. Ι

Αξιολόγηση Νο.49

Αγρίνιο

Δεκέμβρης 2017

Ο γιός μας γεννήθηκε με υποσπαδία απλής μορφής το 2009. Όλα τα υπόλοιπα…έως το αίσιο του τέλους, σε τρείς παραγράφους

Ξεκινήσαμε το “ψάξιμο” αμέσως μετά την γέννηση, μέσα σε ένα περιβάλλον [έτσι όπως στην αρχή το οσμιστήκαμε, αλλά και που μετά, διαπιστώσαμε οτι όντως έτσι ήταν (και είναι)] άν όχι σκιαγμένο, σίγουρα σημαδεμένο απο το γεγονός οτι η προσδοκία μιας “επιτυχίας” ήταν θέμα περισσότερο τύχης παρά της επιλογής μιας αξιόπιστης, όχι τεχνικής (που άλλωστε είναι πολλές και που ανάμεσά τους υπάρχουν και οι ενδεδειγμένες) αλλά, μεθοδολογίας εφαρμογής της τεχνικής.

Δηλαδή στην ουσία είναι καθαρά θέμα γιατρού (γνώσεις, εμπειρία, δυνατότητες, διάθεση, χαρακτήρας, αλλά και ο επηρεασμός του απο το στενό και ευρύτερο εργασιακό και μη περιβάλλον).

Εμπιστευτήκαμε ιατρό / στέλεχος στο Παίδων το 2011 μετά απο συστάσεις ιατρών (που είχαν χρηματίσει βοηθοί του), με τραγικά αποτελέσματα και ακόμη πιό τραγική μετα-επεμβατική προσέγγιση [“…είναι ΟΚ, μετά απο 12! χρόνια θα το(ν) ξαναδούμε”].

Όντως, θάρρος να “το” ξαναδούμε αποκτήσαμε μετά απο 5 χρόνια, το 2016.

Αυτή τη φορά το ψάξιμο μας οδήγησε στη Θεσσαλονίκη, όπου και η έδρα του (επόμενου) ιατρού.

Τα πράγματα πήγαιναν (?) “καλά” μέχρι που στράβωσαν οριστικά την ημέρα της “κρίσης” (6 εβδομάδες μετά την επέμβαση), αφού οι λεπτομέρειες [που τις περισσότερες φορές αναμειγνύονται με τα μεγάλα θέματα και μπορεί να τα καταστρέψουν, και που εδώ ήταν οι λεπτομέρειες (?) της εφαρμογής] λειτούργησαν εναντίον μας (στένωση ουρήθρας, δημιουργία και τελικά λειτουργία, μόνο, του εκτεταμένου συριγγίου που δημιουργήθηκε).

Λύση: “μπορούμε (?) να επαναλάβουμε τη διαδικασία με επέμβαση 2 σταδίων, και με μόσχευμα απο το στόμα, με τις ανάλογες πιθανότητες…”

Πλέον η ρήση “μία ένεση τεστοστερόνης και τόσα! ευρώ” που μας είχε προταθεί 7 χρόνια πρίν, έμοιαζε σαν το τραίνο που πέρασε και στο οποίο – κακώς (αλλά εν τέλη λέμε καλώς) – δεν ανεβήκαμε.

Επόμενο βήμα: εξαντλήσαμε και μελετήσαμε (πλέον πορούσαμε να το κάνουμε) το σύνολο των ελληνικών και ξένων ονομάτων της Ελληνικής αγοράς. Η εμπειρία (πλέον), και το ένστικτο, μας οδήγησε στον κ. Προκοπάκη στο Ιασώ.

Απο την 1η επίσκεψη καταλάβαμε καλά οτι διέθετε την ιδανική μίξη και επάρκεια των ζητούμενων προσόντων τα οποία για εμάς ήταν τώρα πολύτιμα.

Του εμπιστευτήκαμε τον μικρούλη μας, που μεγάλος πλέον, ήξερε και ο ίδιος οτι “πολλά” ήταν …στο χέρι του γιατρού.

Προηγήθηκε η με ακρίβεια ανάλυση των δεδομένων, αναλύθηκε επίσης κάθε λεπτομέρεια του τί έφταιξε έως τώρα και γιατί, τέθηκαν τα μέγιστα και τα ελάχιστα, ικανοποιήθηκε κάθε δική μας απαίτηση για ύψιστη σημασία στο κάθετί.

Ακόμη, πολύ βασικό: δεν νιώσαμε αυτό που με άλλους αισθανθήκαμε, ήτοι οτι κανείς δεν έφθανε στο βάθος των πραγμάτων, ότι όλοι έκρυβαν κάτι και το έκρυβαν και απο τον ίδιο τους τον εαυτό (απολογιστικά, αυτό ήταν / είναι έλλειψη – αλλού λίγη, αλλού εγκληματικά μεγάλη – γνώσεων και δυνατοτήτων).

Νιώσαμε και οι τρείς μας (γονείς και το παιδί) οτι έχουμε μαζί μας τον επιστήμονα / ιατρό που μπορούμε να συνεργαστούμε για τον ένα μας σκοπό, με τις δυνάμεις, πράγματι, όλων.

Η επέμβαση (ένα στάδιο, ως επιλογή του ιατρού) τον Οκτώβρη του 2017 (Ιασώ) πήγε πολύ καλά και η εξέλιξη ήτο όντως εξαιρετική, αφού κάθε πρόβλεψη βγήκε αληθινή.

Πλέον ο γιός μας ουρεί κανονικότατα, χωρίς παράπονα, και είναι χαρούμενος (όπως βέβαια και εμείς) για την νέα του κατάσταση.

Πρό, κατά και μετά την επέμβαση ήταν όλα, θα λέγαμε, απλά, ορθά και ανώδυνα, και αυτό οφείλεται στον κ. Προκοπάκη, τον οποίο ευχαριστούμε απο καρδιάς.

Θέλουμε ακόμη να επισημάνουμε οτι (ακόμη και) μεταξύ ενός καλού αποτελέσματος με ταλαιπωρία διαφόρων μορφών (πόνος, πολλές μέρες ανάρρωσης, νοσήλια, άγχος κ.α) και ενός καλού αποτελέσματος χωρίς όμως “ταλαιπωρία”, υπάρχει μια διακρινόμενη (απο όλους) διαφορά. Η διαφορά αυτή είναι οτι στην 2η περίπτωση έχουμε ένα θετικό “υπόλοιπο” (έναντι ενος αρνητικού στην άλλη περίπτωση) που ενισχύει την κοινωνική εμπιστοσύνη (δηλαδή το αίσθημα ως βεβαιότητα, οτι κάθε στιγμή, όλοι, κάνουν αυτό που πρέπει) και που σε κάθε περίπτωση, ο καθένας μας, οφείλει να προάγει.

Αυτό το σημείωμα γράφτηκε για να σημάνουμε το εξαιρετικό ιατρικό αποτέλεσμα αλλά και για να ανατροφοδοτηθεί (απο τη δική μας πλευρά) η κοινωνική εμπιστοσύνη, την οποία απολαύσαμε (πάνω σε ένα ευαίσθητο ζήτημα) απο τη συνεργασία μας με τον κ. Προκοπάκη.

ΦΘ και ΜΑ

Αξιολόγηση Νο.48

Αθήνα,

Δεκέμβριος 2017

Προς Γενική Κλινική ΙΑΣΩ

Αξιότιμη Κυρίες/ Κύριοι,

Τον Ιανουάριο του 2017 γεννήθηκε στο ΙΑΣΩ ο γιος μας Χρηστάκος. Την επόμενη μέρα του τοκετού ενημερωθήκαμε από τους αρμόδιους γιατρούς ότι ο γιος μας είχε ορθοτοπικό υποσπαδία. Οι γιατροί μας εξήγησαν σε γενικές γραμμές την κατάσταση της συγγενούς αυτής νόσου, όμως η αναλυτική και ακριβής ενημέρωση επήλθε την επόμενη μέρα από τον κ. Εμ. Προκοπάκη.

Τον κ. Εμ. Προκοπάκη μας τον σύστησε ο γυναικολόγος μας κ. Κωσταράς, τον οποίο και ευχαριστούμε από καρδιάς. Ο κ. Εμ. Προκοπάκης μας ενημέρωσε λεπτομερώς για το τι σημαίνει ορθοτοπικός υποσπαδίας, ενώ μας καθησύχασε λέγοντάς μας ότι δεν πρόκειται για βαριά περίπτωση η οποία αντιμετωπίζεται χειρουργικά χωρίς να τίθεται κανένα θέμα κινδύνου για την υγεία του μωρού μας. Μας πρότεινε η επέμβαση αποκατάστασης να πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2017, όταν ο Χρηστάκος μας θα είναι 9 μηνών, ώστε να μην ταλαιπωρηθεί πολύ και να μη θυμάται κάτι στο μέλλον.

Πράγματι το χειρουργείο πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2017 στο ΙΑΣΩ Παίδων και όλα πήγαν κατ’ ευχήν! Όπως μας είχε ενημερώσει ο κ. Εμ. Προκοπάκης, η επέμβαση δεν διήρκεσε πάνω από 2 ώρες, ο γιος μας ανάρρωσε από το χειρουργείο σε λίγες ώρες και πήραμε εξιτήριο από το νοσοκομείο το απόγευμα της ίδιας μέρας. Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλο το προσωπικό του ΙΑΣΩ Παίδων για τη συνεργασία τους, καθώς και την πολύτιμη συμβολή της αναισθησιολόγου κ. Μαρινοπούλου.

Ο κ. Εμ. Προκοπάκης ήταν πάντα παρών και στην μετέπειτα ανάρρωση του γιου μας, πάντα πρόθυμος και ευγενής στο να μας ακούσει και να μας συμβουλέψει. Οι ιατρικές του συμβουλές θα συντροφεύουν τον Χρηστάκο μας μέχρις ότου αυτός ενηλικιωθεί, οπότε και ο κύκλος της παρακολούθησης θα ολοκληρωθεί.

Ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας όλους τους εμπλεκόμενους ιατρούς και ιδιαίτερα τον κ. Εμ Προκοπάκη ο οποίος στάθηκε στο πλευρό μας προσφέροντας όχι μόνο τις πολύτιμες ιατρικές του συμβουλές και δεξιότητες, αλλά και την ανθρώπινη συμπαράσταση που χρειάζονται οι γονείς που αποφασίζουν να υποβάλλουν το παιδί τους σε μια χειρουργική δοκιμασία σε τόσο μικρή ηλικία.

Ευχόμαστε ο μικρός μας γιος, αν και όταν χρειαστεί κάποια ιατρική βοήθεια στο μέλλον, να συναντήσει γιατρούς της αξίας, της υψηλής επιστημονικής κατάρτισης και του ήθους του κ. Εμ. Προκοπάκη.

Με τιμή,

Α. & Β.

Αξιολόγηση Νο.47

Αθήνα

24-08-2017

Αγαπητέ Κε Προκοπάκη

Όπως γνωρίζετε, κατα το διάστημα απο 06/03/2017 – 07/03/2017, έκανα εισαγωγή στο νοσοκοείο ΙΑΣΩ General, στη μονάδα Πλαστικης Γέννητο-ουρηθρικής χειρουργικής του άρρενος, με σκοπό προγραμματισμένη επέμβαση περιτομής.

Η συνεργασία μας ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητική, απο τη μεριά μου. Εκτίμησα ιδιαιτέρως το γεγονός οτι πριν απο το χειρουργείο με ενημερώσατε πολύ λεπτομερώς για την πάθησή μου, για τον τρόπο αντιμετώπισης και τις προοπτικές ίασης. Μου δημιουργήσατε μεγάλη εμπιστοσύνη και αισθάνθηκα πολύ ικανοποιημένος που με επισκεφθήκατε τρείς φορές την ημέρα της εγχείρησης, πριν το χειρουργείο, αμέσως μετά και αργότερα το ίδιο βράδυ. Επίσης κατα την ανάρρωση, ήσασταν πολύ κατατοπιστικός, φιλικός και προσιτός.

Σε γενικές γραμμές έμεινα πολύ ικανοποιημένος απο την περίθαλψη που είχα στο ΙΑΣΩ και θα το επέλεγα ξανά.

Με τιμή,

Δ.Π

Αξιολόγηση Νο.46

Αθήνα

24 Ιουλίου 2017

Αγαπητέ Κύριε,
Η παρούσα επιστολή δεν είναι απλώς μία ακόμα ευχαριστήρια επιστολή όσον αφορά την αποκατάσταση της υγείας του υιού μας.

Είναι μία πρόσκληση – πρόκληση σε όσους βρίσκονται στην θέση που ήμουν εγώ και η σύζυγός μου πριν από λίγο καιρό , να σας επισκεφτούν αλλά και να μοιραστούμε την εμπειρία μας με άλλους.
Τον Δεκέμβριο του 2013 μετά από μεγάλες «δυσκολίες» αποκτήσαμε το αγοράκι μας. Κατά την διάρκεια της παραμονής μας στο μαιευτήριο Ιασώ, η οποία παρατάθηκε κατά 8 ημέρες (με μικροπροβλήματα τελικά), μας ενημέρωσαν ότι ο μικρός έπασχε από υποσπαδία.

Δεν μπορώ να πω ότι καταλάβαμε και πολλά, πρώτον διότι δεν είχαμε χρόνο να ψάξουμε τις πρώτες μέρες τι είναι αυτό και διότι μας παρέπεμψαν στο παιδιατρικό σε παιδίατρο, ο οποίος μας καθησύχασε ότι δεν είναι τίποτα σοβαρό και ότι «όλα θα πάνε καλά».

Λέξη δεν ακούσαμε για την αποκατάσταση και τον ιατρό Προκοπάκη.

Όταν πήγαμε στο σπίτι μας τότε καταλάβαμε τι ακριβώς συνέβαινε και πραγματικά παγώσαμε. Καλέσαμε τον οικογενειακό μας παιδίατρο ο οποίος μας έδωσε μερικές γενικές οδηγίες και μας έκανε να καταλάβουμε ότι η πάθηση ήταν βαριάς μορφής.
Μετά από ένα εκτεταμένο googlάρισμα και μερικά επεισόδια με το στομάχι μας και πολλές ζαλάδες από το θέαμα, αρχίσαμε να ρωτάμε όποιον γιατρό είχαμε γνωστό. Αποτέλεσμα ήταν να μας δώσουν τρία ονόματα. Ούτε ένας όμως από αυτούς δεν μας πρότεινε να πάμε σε δημόσιο νοσοκομείο (πράγμα που μας παραξένεψε πολύ).
Αρχίσαμε τις επισκέψεις λοιπόν.

Πρώτη επίσκεψη σε κέντρο των βορείων προαστίων. Εντυπώσεις… φρικαλέες. Αντί να μας καθοδηγήσουν και να μας διευκολύνουν να αντιληφθούμε που βρισκόμαστε, βρεθήκαμε σε «super market» με «διευθυντή» βγαλμένο από δημόσια υπηρεσία της δεκαετίας του 80 και στο τέλος μόνο που δεν μας έβαλαν τιμωρία με το ένα πόδι στη γωνία. Σαν νεοσύλλεκτοι σε κέντρο εκπαίδευσης. Το δε τουπέ εγώ είμαι και άλλος δεν είναι ήταν διάχυτο. Φύγαμε γρήγορα και δεν γυρίσαμε να κοιτάξουμε πίσω και οι δύο απόλυτα φοβισμένοι.
Μετά το πρώτο σοκ ήρθε η δεύτερη επίσκεψη… Ήταν στο Ιασώ με τον Ιατρό Προκοπάκη. Ένας νέος άνθρωπος ο οποίος κάθισε με υπομονή (πολύ υπομονή θα έλεγα) και μας ανέλυσε από την αρχή έως το τέλος όλα όσα επρόκειτο να συμβούν. Ήρεμος, απλός, αναλυτικός και σίγουρος. Στο τέλος του ραντεβού είχαμε πάρει τις αποφάσεις μας και κλείσαμε και την ημερομηνία του χειρουργείου.
Την ημέρα του χειρουργείου τον Φεβρουάριο του 2015 είχαμε πολύ άγχος αλλά όλα ήταν ρυθμισμένα άριστα και το προσωπικό του Ιασώ παίδων πολύ ευγενικό και εξυπηρετικό. Ήταν δε καλύτερα γενικότερα από το μαιευτήριο.

Με μια νύχτα διαμονή, την επόμενη μέρα πήγαμε σπίτι και ακολουθήσαμε πιστά τις οδηγίες που λάβαμε.

Αποτέλεσμα της βαριάς μορφής του υποσπαδία ήταν ότι χρειαζόταν και δεύτερο τον Φεβρουάριο του 2017 αλλά και αυτή την φορά τα πράγματα ήταν ακόμα καλύτερα από την πρώτη. Το προσωπικό της παιδιατρικής καρδιολογικής κλινικής όπου νοσηλευτήκαμε ήταν πραγματικά άψογο και σε ετοιμότητα 24 ώρες το 24ωρο να μας εξυπηρετήσει σε ότι του ζητούσαμε, ήταν δε άριστα εκπαιδευμένο και πάντα με το χαμόγελο. Όλα πήγαν τέλεια και το μόνο που είχε απομείνει ήταν μερικές επισκέψεις. Ο μικρός μας το είχε πάρει πολύ καλά αφού δεν ταλαιπωρήθηκε καθόλου και πλέον δέκα ημέρες μετά το χειρουργείο μπορεί και ουρεί φυσιολογικά, όρθιος, σαν όλα τα παιδάκια.
Η μόνη μας μομφή είναι ως προς την μεταφορά του γραφείου του ιατρού από ένα φωτεινό, ζεστό και με άνεση γραφείο του Ιασώ General όπου συζητήσαμε και εξετάστηκε ο υιός μου, σε ένα δωμάτιο του υπογείου του Ιασώ παίδων, στενό, χωρίς επαρκή φωτισμό, χωρίς ούτε ένα παράθυρο και καμία άνεση. Δεν είναι δυνατόν κάποιος να κάνει την δουλειά του σωστά σε τέτοιο περιβάλλον.

Ελπίζουμε η διεύθυνση του νοσοκομείου να αναβαθμίσει άμεσα τον χώρο του Ιατρού Προκοπάκη με την μεταφορά του από το υπόγειο σε ποιο αξιοπρεπές περιβάλλον.
Τελειώνοντας θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι νιώθουμε πολύ τυχεροί που η περιπέτεια μας είχε αίσιο τέλος με την βοήθεια του και ας τον έχει ο Θεός καλά να μπορεί να βοηθήσει και άλλες οικογένειες. Το τηλέφωνο μας είναι στην διάθεση του γιατρού για κάθε ερώτηση θα χαρούμε να βοηθήσουμε όποιον το έχει ανάγκη.
Μετά τιμής
Ν.Κ
Κ.Γ

Αξιολόγηση Νο.45

Αθήνα

14 Ιουνίου 2017

Αξιότιμοι Κύριοι / Κυρίες

Σας στέλνουμε την παρούσα επιστολή για να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στον κ. Εμμανουήλ Προκοπάκη.

Ο Νικόλας μας γεννήθηκε 16/06/2016 με βαλανικό υποσπαδία, κάτι το οποίο μάθαμε αμέσως κατα τη γέννησή του. Και ενώ αρχικά υποβαθμίσαμε τη σοβαρότητα της περίπτωσης πιστεύοντας οτι θα αποφύγουμε το χειρουργείο, η παιδίατρός μας κ. Γριβάκη μας σύστησε τον κ.Προκοπάκη ως τον πλέον κατάλληλο για να μας πεί κατα πόσο απαιτείται ή όχι επέμβαση.

Ο γιατρός απο την πρώτη στιγμή μας κέρδισε με τη σοβαρότητα και την ευγένειά του. Μας ενημέρωσε με κάθε λεπτομέρεια κατα τη συνάντησή μας για την κατάσταση που αντιμετωπίζαμε. Αλλά και αργότερα, πριν την επέμβαση, ήταν πάντα διαθέσιμος όταν τον καλούσαμε για να μας απαντήσει στα ερωτήματα και να αμβλύνει τις ανησυχίες μας.

Ο γιός μας χειρουργήθηκε στις 06/06/17 με επιτυχία. Η παραμονή μας στο νοσοκομείο ήταν εξαιρετική, καθ’όλη τη διάρκειά της: κατα την εισαγωγή, την επέμβαση, την διανυκτέρευση αλλά και το επόμενο πρωί που πήραμε το εξιτήριό μας.

Ο κύριος Προκοπάκης και η κυρία Μαρινοπούλου ήταν κοντά μας, μεταφέροντας στο παιδί μας αλλά και σε εμάς την ηρεμία και την ασφάλεια που τόσο είχαμε ανάγκη. Οι οδηγίες που μας έδωσαν τόσο για την προετοιμασία της επέμβασης όσο και για τις ημέρες αποθεραπείας ήταν πολύ ουσιαστικές και βοήθησαν τον Νικόλα να αναρρώσει γρήγορα. Σήμερα, μια εβδομάδα μετά την επέμβαση, είναι πολύ καλά, χωρίς ενοχλήσεις και πόνους. Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Προκοπάκη για το εξαιρετικό έργο του. Η διαμονή ήταν επίσης άψογη. Οι νοσηλεύτριες στην παιδο-καρδιολογική πτέρυγα του ΙΑΣΩ ΠΑΙΔΩΝ βοήθησαν πάρα πολύ εμάς και τον μικρό μας.

Ευχόμαστε απο καρδιάς καλή συνέχεια στο έργο του κ.Προκοπάκη και ελπίζουμε να αποτελέσει παράδειγμα και σε άλλους γιατρούς που αντιμετωπίζουν περιστατικά με παιδάκια της ευαίσθητης αυτής ηλικίας.

Με εκτίμηση

Οι γονείς του Νικόλα

Αξιολόγηση Νο.44

Σύρος

Ιούνιος 2017

Προς:

Διοικητικούς Υπεύθυνους Ομίλου Ιασώ,

Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι,

Ο γιος μου, Γ-Κ.Κ. γεννήθηκε μαζί με τη δίδυμη αδελφή του στο Μαιευτήριο του Ιασώ, στις 11/10/2013. Διαγνώστηκε με οσχεϊκό υποσπαδία και δισχιδές όσχεο. Απ’ όσο ενημερώθηκα ένα στα εκατόν πενήντα αγόρια σήμερα γεννιέται με κάποιας μορφής υποσπαδία, στο δικό μου το παιδί έτυχε ο κλήρος να είναι εκτεταμένη η βλάβη.

Μετά από μια σύντομη αναζήτηση επισκεφτήκαμε άμεσα τον κ. Ε. Προκοπάκη, ο οποίος με ενημέρωσε με σαφήνεια για τη σοβαρότητα της κατάστασης και για τη διαδικασία που έπρεπε να ακολουθηθεί. Έτσι το παιδί μου υποβλήθηκε σε τέσσερις (4) επεμβάσεις, στις 11/6/2014 και 20/2/2015 για το πρώτο στάδιο και στις 3/10/2016 και 6/6/2017 για το δεύτερο στάδιο.

Η αλλαγή στο πέος του μικρού Γιώργου είναι απίστευτη για μένα, τη μάνα, που θυμάμαι πολύ καλά πως ήταν αρχικά το παιδί. Το εντυπωσιακό όμως είναι ότι και το ίδιο το παιδί παρόλο το τρυφερό της ηλικίας του είναι σε θέση να το αντιληφθεί και να μιλήσει γι αυτό.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να ευχαριστήσω δημόσια το κ. Προκοπάκη, το κ. Μάνο, όπως τον αποκαλεί το τρίχρονο παιδί μου, γιατί δεν είναι μόνο η ριζική αλλαγή που μπορώ να δω εγώ, είναι το γεγονός ότι το παιδί αισθάνεται άνετα με τον εαυτό του αλλά και η σχέση εμπιστοσύνης που ανέπτυξε με το γιατρό του. Από την επέμβαση του Οκτωβρίου που μπορούμε να μιλήσουμε μαζί του, είπε ότι βλέπει την αλλαγή και εξηγώντας του ότι ο κ. Μάνος θα του φτιάξει και τη λεπτομέρεια που όλοι βλέπαμε ότι χρειαζόταν για τον Ιούνιο είπε στη γιαγιά του ότι δε φοβάται γιατί θα ναι δίπλα του ο κ. Μάνος. Καταλαβαίνετε όλοι πόσο σημαντικό είναι κάτι τέτοιο για όλους όσοι παρακολουθούμε με αγωνία όλο αυτό το διάστημα τις εξελίξεις.

Το ήθος, η ευγένεια, η επαφή με το παιδί αλλά και η επιστημονική γνώση και εμπειρία συνάμα με τη φανερή αγάπη για το αντικείμενό του είναι αυτό που χαρακτηρίζει το κ. Προκοπάκη. Το γεγονός δε ότι θα παρακολουθήσει την επανόρθωση μέχρι την ενηλικίωση του παιδιού μου, μου δίνει επιπλέον την αίσθηση της ασφάλειας για ό,τι κι αν μας περιμένει για τη συνέχεια.

Με εκτίμηση,

Α.Σ.Ρ

Αξιολόγηση Νο.43

Αθήνα,

Απρίλιος 2017

Αξιότιμοι Κύριοι,

Πρίν απο ένα χρόνο περίπου γεννήθηκε το αγοράκι μας. Μια στιγμή της ζωής μας που δεν περιγράφεται με λόγια. Λίγο μετά τη γέννησή του οι γιατροί μας ενημέρωσαν οτι έχει γεννηθεί με υποσπαδία. Μια απλή εγχείρηση ρουτίνας όπως μας είπαν όλοι τότε κι έτσι δεν το αξιολογήσαμε εκείνες τις μέρες. Καθώς περνούσε ο καιρός αρχίσαμε να διαβάζουμε στο διαδίκτυο, να ψάχνουμε γιατρούς, να ψάχνουμε μαρτυρίες γονέων, να πάρουμε μια εικόνα των γεγονότων. Πολλές φορές μας κατέλαβε πανικός, λύπη, εγώ σαν μητέρα ξέσπαγα πολύ συχνά σε κλάματα και αναρωτιόμουν γιατί το δικό μου παιδάκι. Σιγά σιγά επισκεφτήκαμε ή μάθαμε ή μιλήσαμε με κάποιους γιατρούς και απο δημόσια και απο ιδιωτικά νοσοκομεία. Το δεδομένο στο μυαλό μου ήταν οτι το παιδί θα χειρουργηθεί γύρω στο έτος. Το πού, δεν ήταν εύκολο να καταλήξουμε. Κάποια στιγμή λίγο πριν τα Χριστούγεννα μάθαμε για τον κ.Προκοπάκη και αποφασίσαμε να τον επισκεφτούμε.

Ο κ.Προκοπάκης γελαστός, ήρεμος μας περίμενε να μας λύσει κάθε απορία, με μια μοναδική και σπάνια ευγένεια που τον διακρίνει. Πήρε ένα χαρτί και ένα στυλό και μας έκανε δύο σχέδια. Μας έδειξε πως ήταν το μωρό μας και πως θα διορθωνόταν η μικρή αυτή ατέλεια. Μας ενημέρωσε και μας εξήγησε τα πάντα (τον τρόπο αποκατάστασης, τις πιθανές επιπλοκές, την αποθεραπεία), μας άφησε να ρωτήσουμε ό,τι μπορεί να είχαμε στο μυαλό μας και μας είπε οτι ο μικρός ιδανικά έπρεπε να χειρουργηθεί 9 μηνών και όχι ενός έτους (απόλυτα τεκμηριωμένα).

Η επέμβαση έγινε δύο μήνες μετά το ραντεβού, όταν ο μικρός μας ήταν 9 μηνών. Όλα έγιναν ακριβώς όπως μας είχε πεί ο γιατρός. Ακόμα και η διάρκεια της επέμβασης. Μπήκαμε με το παιδί μέσα και το “κοίμησαν” στην αγκαλιά μας, μετά μας πήρε ο γιατρός σ’ένα μικρό γραφειάκι δίπλα στο χειρουργείο και μας είπε πως όλα θα πάνε καλά και σε 1 ώρα κ ένα τέταρτο θα έχει τελειώσει. Έτσι έγινε. Όλα καλά.

Την παραμονή μας στο νοσοκομείο, πέρα απο το γιατρό μας, την έκαναν όσο το δυνατό πιό εύκολη το νοσηλευτικό προσωπικό. Μας έβαλαν στο καρδιολογικό τμήμα στον 3 όροφο. Όλες οι νοσηλεύτριες ήταν συνέχεια δίπλα μας, γελαστές, μας βοήθησαν σε ό,τι έτυχε να χρειαστούμε, στα πάντα. Ήταν εξαιρετικές.

Το μόνο αρνητκό που έχω να σημειώσω και θα παρακαλούσα ειλικρινά να το λάβετε υπόψη σας, είναι οτι στο δωμάτιο του παιδιού (ήμασταν σε δίκλινο), για το συνοδό έχει μόνο μια καρέκλα η οποία είναι και εξαιρετικά άβολη. Άν λάβετε υπόψη σας την κούρασή μας, την αϋπνία, το στρές και όλη την ταλαιπωρία του συνοδού, νομίζω πρέπει να κάνετε μια σηματική αλλαγή και να βάλετε αντ’αυτού, αν όχι μια πολυθρόνα, έστω μια λίγο πιό άνετη καρέκλα.

Κλείνοντας την επιστολή μου, θέλω να σημειώσω οτι όσες φορές χρειάστηκε να επικοινωνήσουμε με τον κ.Προκοπάκη ήταν πάντα παρών, γεγονός το οποίο μας γεμίζει σιγουριά και επιβεβαιώνει οτι θα είναι όντως δίπλα στο παιδί μας σε ό,τι χρειαστεί ως την ενηλικίωσή του, όπως μας είχε ενημερώσει απο την πρώτη στιγμή.

Έχουν περάσει σχεδόν 3 μήνες απο το χειρουργείο, ο μικρός μας είναι μια χαρά, το τραύμα του όσο περνάει ο καιρός επουλώνεται εξαιρετικά, και το μόνο που θέλω να πώ και εγώ και ο σύζυγός μου, είναι ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στο γιατρό μας. Ευχαριστούμε που ήταν ειλικρινής απέναντί μας, που έκανε άριστα τη δουλειά του και που είναι κοντά μας σε ό,τι τον χρειαστούμε.

Ευχαριστούμε και το ΙΑΣΩ ΠΑΙΔΩΝ με το εξαίρετο νοσηλευτικό προσωπικό του τμήματος που νοσηλεύτηκε το παιδί μας, για την υποστήριξη τις δύσκολες εκείνες ώρες.

Να συνεχίσετε να υποστηρίζετε το έργο του κ.Προκοπάκη και της μονάδας του, ώστε να μάθουν και άλλοι γονείς και ασθενείς με αντίστοιχο πρόβλημα για το άριστο έργο τους.

Πολλές ευχαριστίες

Με τιμή,

Οι γονείς του Γιώργου

ΙΚ – ΒΠ

Υστερόγραφο: Εάν κάποιος γονέας θελήσει να έρθει σε επαφή μαζί μας για να βοηθήσουμε όσο μπορούμε με την εμπειρία μας, είμαστε πρόθυμοι και διαθέσιμοι.

Αξιολόγηση Νο.42

Κέρκυρα

Νοέμβριος 2016

Αξιότιμε Κύριε,

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε και να σας εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας για την επιτυχημένη επέμβαση που πραγματοποιήσατε προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το εκ γεννετής πρόβλημα του γιού μας.

Όταν γεννήθηκε ο γιός μας στο μαιευτήριο ΙΑΣΩ, οι γιατροί μας ενημέρωσαν οτι είχε υποσπαδία. Μας καθησύχασαν οτι αντιμετωπίζεται χειρουργικά. Χρειαζόταν να γίνει επανεξέταση λίγο πριν χρονίσει και να αποφασιστεί ο χρόνος και το είδος του χειρουργείου.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω την τότε προϊσταμένη του χειρουργείου Παπαδημητρίου Καλλιόπη και καλή μου φίλη η οποία μας σύστησε εσάς για να αναλάβετε το γιό μας. Στη δική μας περίπτωση σταθήκαμε τυχεροί και δεν αναλωθήκαμε στην επίπονη όχι τόσο σωματικά αλλά ψυχολογικά αναζήτηση γιατρού. Με πολύ σεβασμό απέναντι στο πρόβλημα που αντιμετώπιζε ο γιός μας, μας ενημερώσατε πλήρως και με σαφήνεια για τη μέθοδο που θα χρησιμοποιούσατε.Μας καθησυχάσατε οταν η αγωνία μας ήταν μεγάλη για ένα χειρουργείο ενός βρέφους 12 μηνών και μας ενθαρρύνατε κερδίζοντας την εμπιστοσύνη μας καθ’όλη τη διάρκεια της επέμβασης, προεγχειρητικά και μετεγχειρητικά.

Πέρα απο τον άρτια επιστημονικά καταρτισμένο γιατρό στο πρόσωπό σας διακρίναμε έναν άνθρωπο με αληθινό ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο, με ευγένεια ψυχής και με σεμνό χαρακτήρα αξίες σπάνιες στην εποχή μας. Και προπάντων με ζήλο και μεράκι για αυτό που διαλέξατε να προσφέρετε τις υπηρεσίες σας. Εφαρμόζοντας την μέθοδο χειρουργικής αποκατάστασης του υποσπαδία “Snodgraft” καταφέρατε να αποκαταστήσετε την μορφολογία και τη λειτουργικότητα του πέους σ’ένα απολύτως φυσιολογικό και υγιές.

Το μωρό μας χάρη σε εσάς και στη φροντίδα του προσωπικού ΙΑΣΩ Παίδων ανάρρωσε ταχύτατα χωρίς μετεγχειρητικούς πόνους και με την ελάχιστη χρήση απλών αναλγητικών και αντιβιοτικών φαρμάκων κατα την διάρκεια της μονοήμερης νοσηλείας του.

Σας ευχαριστούμε απο τα βάθη της καρδιάς μας.

Με εκτίμηση

Οι γονείς του Βαγγέλη

Αξιολόγηση Νο.41

Θεσσαλονίκη

16-09-2016

Αγαπητοί Κύριοι

Στο νοσοκομείο σας έχω κάνει μια επέμβαση στον ιατρό Ε.Σ.Ζ.Προκοπάκη όπου έμεινα κατάπληκτος με τον πολύ καλό του τρόπο.

Επίσης μου έκανε μεγάλη εντύπωση η εντελώς ανώδυνη μέθοδος που χρησιμοποιεί, που εγώ δέν πίστευα.

Επίσης στο νοσοκομείο ήταν όλα πολύ καλά και καθαρά.

Το προσωπικό ευγενικό και εξυπηρετικό.

Τα συγχαρητήριά μου.

Σας ευχαριστώ

Ν.Δ.


 • Αξιολόγηση Νο.40
 • Αξιολόγηση Νο.39
 • Αξιολόγηση Νο.38
 • Αξιολόγηση Νο.37
 • Αξιολόγηση Νο.36
 • Αξιολόγηση Νο.35
 • Αξιολόγηση Νο.34
 • Αξιολόγηση Νο.33
 • Αξιολόγηση Νο.32
 • Αξιολόγηση Νο.31
 • Αξιολόγηση Νο.30
 • Αξιολόγηση Νο.29
 • Αξιολόγηση Νο.28
 • Αξιολόγηση Νο.27
 • Αξιολόγηση Νο.26
 • Αξιολόγηση Νο.25
 • Αξιολόγηση Νο.24
 • Αξιολόγηση Νο.23
 • Αξιολόγηση Νο.22
 • Αξιολόγηση Νο.21
 • Αξιολόγηση Νο.20
Αξιολόγηση Νο.40

Χαλκίδα

05 Σεπτεμβρίου 2016

Χαίρετε,

Ονομάζομαι Τ.Θ. και γράφω αυτό το γράμμα για να σας ευχαριστήσω.

Το παιδί μου, Τ.Κ. 9 ετών είχε το πρόβλημα υποσπαδία.

Κάναμε 4 χειρουργεία στο Παίδων “Αγία Σοφία” χωρίς να πετύχουν. Τελικά μας σύστησε στο ΙΑΣΩ Παίδων η κυρία ‘Εφη Καλαμπούκα, παιδίατρος στο ΙΑΣΩ Παίδων, τον κ. Εμμανουήλ Προκοπάκη.

Στις 10-06-2016 έγινε το χειρουργείο με πλήρη επιτυχία και ευχαριστούμε εγώ και η οικογένειά μου.

Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι όχι μόνο απο τον κ.Προκοπάκη αλλά και απο το προσωπικό της κλινικής, Αναισθησιολόγο, νοσοκόμες, νοσηλευτές και ευχαριστούμε και όλους τους υπευθύνους του νοσοκομείου ΙΑΣΩ Παίδων.

Με πολύ Σεβασμό και Αγάπη

Τ.Θ. και η οικογένειά μου

Αξιολόγηση Νο.39

Αθήνα

8 Αυγούστου 2016

Θέμα: Ευχαριστήρια επιστολή για τον Πλαστικό χειρουργό Κο Προκοπάκη Εμμανουήλ

Αξιότιμε κύριε / κυρία

Ονομάζομαι Μ.Ν. και η σύζυγός μου Α.Ι.

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και να εκφράσουμε τον απεριόριστο σεβασμό μας προς τον ιατρό Εμμανουήλ Προκοπάκη.

Ο γιος μας Δημήτρης γεννήθηκε με μέσο πεϊκό υποσπαδία και κάμψη τον Φεβρουάριο του 2013.

Χειρουργήθηκε ενός έτους στο ΙΑΣΩ Παίδων από άλλο ιατρό εγνωσμένης αξίας με τραγικά αποτελέσματα. Μέσα από την όλη ταλαιπωρία γνωρίσαμε την κ. Χαρίση η οποία μας συνέστησε τον κο Προκοπάκη. Ο ιατρός από την πρώτη στιγμή μας αγκάλιασε και μας ενημέρωσε με κάθε λεπτομέρεια και σοβαρότητα για την κατάσταση που αντιμετωπίζαμε. Πράγμα που δεν είχε συμβεί με κανέναν άλλο χειρουργό που είχαμε επισκεφτεί στο παρελθόν. Ο γιος μας χειρουργήθηκε τον Μάρτιο του 2016 από τον κο Προκοπάκη με μεγάλη επιτυχία. Στα μάτια μας μοιάζει σαν μικρό θαύμα. Μετά από 5 μήνες η υγεία του παιδιού και η λειτουργικότητα του πέους του είναι άριστη. Θα ήθελα να τονίσω ότι η μέθοδος που ακολούθησε δεν είχε καμία σχέση με την ταλαιπωρία που μας υπέβαλε ο πρώτος χειρουργός. Το παιδί γύρισε σπίτι την επόμενη ημέρα και η αποθεραπεία του δεν συγκρίνεται σε τίποτα με την πρώτη μας περιπέτεια. Ο ιατρός ήταν δίπλα μας συνέχεια, πριν και μετά το χειρουργείο και ακόμη και σήμερα 5 μήνες μετά ανταποκρίνεται άμεσα, με κάθε σοβαρότητα και υπευθυνότητα σε οποιαδήποτε απορία μας. Η ευτυχία της οικογένειάς μας οφείλεται στον κο Προκοπάκη. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον άνθρωπο πάνω από όλα και μετά επιστήμονα Μανώλη Προκοπάκη.

Με εκτίμηση

Οι γονείς του Δημήτρη

Ν. και Ι.

Αξιολόγηση Νο.38

ΚΡΗΤΗ,

ΙΟΥΝΙΟΣ 2016

Ανέκαθεν θεωρούσαμε οτι την Ιατρική επιστήμη πρέπει να υπηρετούν άνθρωποι με άριστες επαγγελματικές γνώσεις, ήθος, συνέπεια, υπευθυνότητα, καλλιέργεια και ευγένεια. ‘Ενας απ’αυτούς είναι κατα τη γνώμη μας κι ο γιατρός Μάνος Προκοπάκης.

Ως γονείς ενός νεαρού αγοριού, 24 σήμερα ετών, με εκ γενετής κάμψη του πέους (την οποία εμείς αντιληφθήκαμε στα 16 του χρόνια) που εγχειρίστηκε επιτυχώς απο τον κύριο Προκοπάκη θα θέλαμε κατα πρώτον να εκφράσουμε τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη μας στο πρόσωπό αυτού του εξαίρετου γιατρού κι ανθρώπου. Κατα δεύτερον όμως, ως γονείς που για οχτώ χρόνια έζησαν τη σωματική και ψυχολογική κυρίως δοκιμασία του παιδιού τους σ’ένα τόσο ευαίσθητο για τη σεξουαλική υγεία θέμα, θεωρούμε υποχρέωσή μας να συστήσουμε ανεπιφύλακτα και σε άλλους γονείς που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα τον κύριο Προκοπάκη.

Έχοντας δύο προηγούμενες δυσάρεστες εμπειρίες απο αποτυχημένες επεμβάσεις με εξαιρετικά αρνητικές επιπτώσεις, ψυχολογικές και συνάμα οικονομικές, δε θα θέλαμε κι άλλοι γονείς σε παρόμοια θέση να νιώσουν τη δική μας απόγνωση του να μην ξέρεις που ν’απευθυνθείς για το πρόβλημά σου.

Δέν γνωρίζουμε αν ήταν τύχη ή θεϊκή παρέμβαση, όταν εντελώς απρόσμενα κι όντας σε μια κατάσταση απόλυτης ψυχικής καταρράκωσης ύστερα απο δεύτερη αποτυχημένη επέμβαση και ψευδείς διαβεβαιώσεις για ίαση, μέσω ενός φιλικού προσώπου μάθαμε για τον κύριο Προκοπάκη.

Θα ήταν υπερβολικό να πούμε οτι υπήρξε ο “σωτήρας” μας?

Οι άριστες επαγγελματικές γνώσεις του γιατρού και η άρτια εξειδίκευση στο αντικείμενό του φάνηκαν εκ του αποτελέσματος – άλλωστε άνθρωποι του ιατρικού χώρου το γνωρίζουν πολύ καλά.

Η προσωπική όμως επαφή με τον ασθενή και του οικείους του, το αληθινό ενδιαφέρον που δείχνει, το ήθος και η ευγένεια που εκπέμπουν ο λόγος και οι πράξεις του, καθιστούν ξεχωριστό για εμάς τον κύριο Προκοπάκη.

Ήταν ατυχία που δεν μάθαμε γι’αυτόν απο την αρχή. Μεγάλη τύχη συγχρόνως που εντέλει υπήρξε ο γιατρός που έδωσε στη θέση της κατάθλιψης ελπίδα στο παιδί μας για μια φυσιολογική ζωή. Γιατί είναι σίγουρα τύχη να συναντάς στη ζωή σου σπάνιους επιστήμονες – ανθρώπους.

Κύριε Προκοπάκη, φροντίστε να είστε καλά για να συνεχίσετε να προσφέρετε στους ασθενείς σας. Η Ιατρική αλλά κι όλοι εμείς έχουμε ανάγκη απο γιατρούς σαν εσάς. Απο γιατρούς που είναι πάνω απ’όλα άνθρωποι και σέβονται τον άνθρωπο – ασθενή που έχουν απέναντί τους.

Γιατρέ, απο τα βάθη της καρδιάς μας

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

Οι γονείς του Γ.Λ.

Αξιολόγηση Νο.37

Αθήνα

28-04-2016

Ν.Ε.Σ.Δ

Ιατρός

Πρός κάθε ενδιαφερόμενο

Αγαπητέ Κύριε/α

Θα ήθελα να σας εκφράσω τις σκέψεις μου αναφορικά με τον εκλεκτό συνάδελφο κ. Εμμανουήλ Προκοπάκη, Διευθυντή της Μονάδος Πλαστικής Γέννητο-ουρηθρικής χειρουργικής του νοσοκομείου σας.

Ο κ. Προκοπάκης ανέλαβε να χειρουργήσει το γιό μου Ε. ο οποίος παρουσίαζε μια πολύ σοβαρή και επιπλεγμένη περίπτωση υποσπαδία.

Είχε προηγηθεί σειρά αποτυχημένων επεμβάσεων απο άλλο συνάδελφο χειρουργό του ΙΑΣΩ, με περαιτέρω εμφάνιση στενωτικής νόσου, επεισοδίων πυελονεφρίτιδος και ενός πολύ δύσκολου πεδίου χειρουργικής διόρθωσης.

Η μετέπειτα αποκατάσταση του υποσπαδία απο τον κο Προκοπάκη ήταν αριστοτεχνική και 2 μήνες μετά την επέμβαση η ούρηση του παιδιού μου είναι απολύτως φυσιολογική. Με βάση την 20ετή εμπειρία μου σε επτά νοσοκομεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, οφείλω να σας διαβεβαιώσω οτι πρόκειται για ένα μικρό ιατρικό θαύμα.

Θα ήθελα να συγχαρώ το νοσοκομείο σας για το προνόμιο να έχετε στις τάξεις σας ένα διαμάντι της ιατρικής όπως ο κ. Προκοπάκης. Την άποψή μου αυτή για τον γιατρό και για το νοσοκομείο σας θα μεταφέρω ανεπιφύλακτα και όποτε μου ζητηθεί, σε οποιονδήποτε απο τους χιλιάδες ασθενείς με τους οποίους συναναστρέφομαι κάθε χρόνο.

Θα χαρώ πολύ να επικοινωνήσω μαζί σας για κάθε πρόσθετη διευκρίνιση

Μετά τιμής

Ν.Σ.

Αξιολόγηση Νο.36

Αθήνα

30-03-2016

Κύριε Πρόεδρε του Ομίλου ΙΑΣΩ

Εκλεκτά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και εξαίρετοι επιστημονικοί συνεργάτες του Ομίλου ΙΑΣΩ

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά για την υψηλού επιπέδου ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα που παρείχατε στον γιό μας Φίλιππο κατα την διάρκεια ολιγοήμερης παραμονής του στο ΙΑΣΩ ΠΑΙΔΩΝ τον Φεβρουάριο του 2016.

Οι περισσότερες εγκάρδιες ευχαριστίες δικαιωματικά ανήκουν στον Ιατρό Διευθυντή της Μονάδος Πλαστικής Γέννητο-ουρηθρικής του άρρενος (ΙΑΣΩ Παίδων) κ. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΡΟΚΟΠΑΚΗ και στην εξαιρετική ομάδα ιατρών και νοσηλευτών που τον πλαισιώνει.

Επιτρέψτε μου να σας δηλώσω βάσει της επαγγελματικής μου ιδιότητας και εμπειρίας οτι ο κ. ΠΡΟΚΟΠΑΚΗΣ είναι ο κορυφαίος ΕΛΛΗΝΑΣ ΙΑΤΡΟΣ στο αντικείμενό του και χωρίς υπερβολή να συγκαταλέγεται στους καλύτερους της ειδικότητάς του στον κόσμο.

Ο κ. Προκοπάκης δεν διακρίνεται μόνο λόγω της άρτιας γνώσης του επιστημονικού αντικειμένου, αλλά και για τις ανθρώπινες αξίες που πρεσβεύει ως προσωπικότητα. Τα παρακάτω λόγια είναι λίγα για τον υπέροχο ΑΝΘΡΩΠΟ ΙΑΤΡΟ κ. ΠΡΟΚΟΠΑΚΗ, ο οποίος με την σεμνότητα του χαρακτήρα και την ευγένεια της ψυχής που τον διακρίνει, την αμεσότητα στα παιδιά, την φιλικότητα και εμπιστοσύνη που εμπνέει στους γονείς, την μεθοδική επιστημονική ανάλυση του προβλήματος, τα υψηλά ποσοστά επιτυχίας που έχει στα χειρουργικά αποτελέσματα αποκατάστασης, αποδεικνύει οτι είναι ο πλέον ειδικός Πλαστικός χειρουργός στην αντιμετώπιση του Υποσπαδία.

Δυστυχώς στη χώρα μας εμπλέκονται πολλές ιατρικές ειδικότητες π.χ. (ουρολόγοι, γεν. παιδοχειρουργοί) για την χειρουργική αποκατάσταση του υποσπαδία, οι οποίες μάλιστα είναι πλημμελώς εκπαιδευμένες, για να μην πώ ακατάλληλες, για την αντιμετώπιση τόσο εξειδικευμένων περιστατικών. Επιπλέον σημαντικό και καθοριστικό κρίνεται απο τους γονείς η επιλογή του κατάλληλου εξειδικευμένου γιατρού για την επιτυχή και οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος.

Το τελικό χειρουργικό αποτέλεσμα αποκατάστασης του υποσπαδία απο τον κ. ΠΡΟΚΟΠΑΚΗ είναι ορατό ήδη απο την έξοδο του παιδιού απο το χειρουργείο στο ΙΑΣΩ ΠΑΙΔΩΝ.

Πρώτον: Επιτυγχάνεται η λειτουργική και ολοκληρωμένη αισθητική αποκατάσταση του οργάνου λόγω των ειδικών χειρουργικών τεχνικών που εφαρμόζει ο εν λόγω ιατρός και των εξειδικευμένων υλικών που χρησιμοποιεί.

Δεύτερον: Δέν υφίσταται μετεγχειρητικός πόνος και γίνεται ελάχιστη χορήγηση απλών αναλγητικών και αντιβιοτικών φαρμάκων κατα τη διάρκεια της νοσηλείας.

Τρίτον: Η παραμονή – νοσηλεία στο νοσοκομείο είναι ολιγοήμερη.

Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για εμάς που γνωρίσαμε τον ΙΑΤΡΟ κ. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΡΟΚΟΠΑΚΗ και τον ευγνωμονούμε για την οριστική λύση που έδωσε στο πρόβλημα του παιδιού μας.

Με εκτίμηση

Κ.Β.Κ.

ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ

“ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ”

Αξιολόγηση Νο.35

Κορωπί,

27 Φεβρουαρίου 2016

Αξιότιμοι Κύριοι / Κυρίες

Ονομάζομαι Γ.Α, είμαι ειδικευόμενη παθολογίας στο Γ.Ν.Ν.Θ.Α. “Η Σωτηρία” και μητέρα του Αντώνη Κ.,18 μηνών, που χειρουργήθηκε απο τον Κύριο Προκοπάκη την 1η Φεβρουαρίου 2016, λόγω οσχεοπεϊκού υποσπαδία.

Ο κύριος Προκοπάκης μας έκανε άριστη εντύπωση και ήδη απο την πρώτη επίσκεψη στο γραφείο του ορίσαμε ημερομηνία για την επέμβαση. Μας κέρδισε με την επιστημονική του κατάρτιση, την επαγγελματική του αρτιότητα και την ανθρώπινη συμπεριφορά του. Αφιέρωσε πολύ χρόνο να μας εξηγήσει την παθογένεια του προβλήματος του παιδιού, τα στάδια της χειρουργικής αποκατάστασης, την προεγχειρητική μέριμνα, τη μετεγχειρητική φροντίδα, τις πιθανές επιπλοκές και τον τρόπο αντιμετώπισής τους, καθώς και την περαιτέρω παρακολούθηση του παιδιού. Μας μίλησε με την άνεση ανθρώπου που έχει αντιμετωπίσει με επιτυχία πολλές ανάλογες περιπτώσεις και η αυτοπεποίθησή του ήταν μεταδοτική. Αμέσως νιώσαμε πως ο Αντώνης ήταν σε καλά χέρια, γεγονός που πιστεύουμε και σήμερα, μετά την εγχείρηση του Αντώνη μας.

Αξίζει να σημειωθεί πως η επέμβαση ήταν αρχικά προγραμματισμένη για τις 07-10-2015 αλλά καθώς ήμουν έγκυος κι υπήρχε πιθανότητα να γεννήσω νωρίτερα απο το αναμενόμενο, ανέβαλα σχεδόν τελευταία στιγμή το χειρουργείο. Ο γιατρός δέχτηκε την ανατροπή στον προγραμματισμό δίχως ίχνος δυσανασχέτησης και ορίστηκε νέα ημερομηνία για 01-02-2016.

Την εβδομάδα πρίν την επέμβαση, ο γιατρός ήταν σε συνεχή επικοινωνία μαζί μας για να συντονίσει τον προεγχειρητικό έλεγχο, ενώ την ημέρα της επέμβασης μας μίλησε πριν μπεί στο χειρουργείο και μας ενημέρωσε προσωπικά, όταν τελείωσε, για την πορεία της επέμβασης βγαίνοντας απο το χειρουργείο. Επίσης, ανέβηκε και στο δωμάτιο για να επισκεφθεί τον Αντώνη και τους άλλους ασθενείς του.

Μετά το εξιτήριο απο το νοσοκομείο, μας πήρε αρκετές φορές τηλέφωνο για να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του παιδιού και μας ενθάρρυνε να επικοινωνήσουμε μαζί του για την όποια ανησυχία μας. Επίσης, τα καλύτερα λόγια οφείλουμε να πούμε για την αναισθησιολόγο Κυρία Μαρινοπούλου, που ήταν κοντά μας σε όλη τη διαδικασία.

Τέλος, μείναμε απόλυτα ικανοποιημένοι απο την νοσηλεία του Αντώνη στο παιδοκαρδιοχειρουργικό τομέα του “ΙΑΣΩ Παίδων”. Ο χώρος ήταν καθαρός και περιποιημένος, η τήρηση του επισκεπτηρίου αυστηρή – οπότε υπήρχε, η απαραίτητη για χειρουργημένα παιδιά, ησυχία – και οι νοσηλεύτριες ευγενικές και υπομονετικές.

Δέν υπάρχουν λόγια για να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στον Κύριο Προκοπάκη, όχι μόνο γιατί ολοκλήρωσε μια τόσο δύσκολη επέμβαση αλλά και γιατί μας έκανε να αισθανθούμε σιγουριά και ασφάλεια κι έκανε μια δύσκολη περίπτωση να φαντάζει απλή.

Μετά τιμής

Οι γονείς του Αντώνη Κ.

ΑΓ και ΓΚ

Αξιολόγηση Νο.34

Ουρανούπολη Χαλκιδικής

20-11-2015

Προς ΙΑΣΩ General

Με την ευκαιρία της νοσηλείας του παιδιού μου στο νοσοκομείο ΙΑΣΩ General θα ήθελα να σας ευχαριστήσω τόσο εσάς σαν νοσοκομείο όσο και τον γιατρό που μας ανέλαβε και μας έφερε στο νοσοκομείο σας για μια χειρουργική επέμβαση.

Μετά απο ταλαιπωρία πολλών χρόνων σε διάφορα νοσοκομεία της Ελλάδος και κατόπιν της προσφυγής μας σε νοσοκομείο του εξωτερικού μπορώ να πώ οτι είναι το μόνο νοσοκομείο εντός Ελλάδος που μπορώ να εμπιστευθώ λόγω των άριστων συστάσεων που πήρα απο τον γιατρό κ. Μάνο Προκοπάκη.

Έτσι λόγω της συνεργασίας του με το ΙΑΣΩ βρεθήκαμε στο νοσοκομείο σας.

Μας ανέλαβε ο υπεύθυνος της ομάδας Πλαστικής γέννητο-ουρηθρικής χειρουργικής του νοσοκομείου σας κ. Προκοπάκης με τον οποίο είχαμε τόσο στο παρελθόν όσο και τώρα μια άριστη συνεργασία για την αντιμετώπιση του προβλήματος του παιδιού μου.

Νοσηλευτήκαμε στις 09-10-2015 και έτσι διαπιστώσαμε και την άριστη ποιότητα της νοσηλείας την οποία προσφέρετε με νοσηλευτικό προσωπικό πάντα πρόθυμο και πάντα έτοιμο για την φροντίδα των ασθενών, την καθαριότητα και ό,τι χρειάζεται ένας ασθενής.

Ακόμα θα ήθελα να τονίσω σε όλους τους αρμόδιους πόσο σημαντικό είναι για τον τόπο μας ένα νοσοκομείο με τέλεια εξοπλισμένα μηχανήματα και με τέλεια καταρτισμένες ομάδες όπως του κ. Προκοπάκη ώστε να μην προσφεύγουμε στο εξωτερικό για την επίλυση του προβλήματός μας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω ξανά τον κ.Προκοπάκη που μας βοήθησε να ξεπεράσουμε το πρόβλημά μας.

Δέν έχω λόγια να περιγράψω την καλοσύνη και την αγάπη που έδειξε στο παιδί μου και σε εμένα.

Εύχομαι όλα τα παιδιά που αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα υγείας όπως υποσπαδία κ.α να έχουν σωστή κρίση και να εμπιστευθούν οι γονείς τη ζωή των παιδιών τους σε ανθρώπους όπως ο κ. Προκοπάκης που κάνει λειτούργημα και τιμά με περηφάνια τον όρκο που έδωσε σαν γιατρός.

Δώστε του λοιπόν τη δυνατότητα να προσφέρει περισσότερα, δώστε του τη δυνατότητα να αυξήσει τον αριθμό των εξυπηρετούμενων περιστατικών και συγχρόνως θα κάνει καλό και στη φήμη του νοσοκομείου σας.

Συγγνώμη αν σας κούρασε η επιστολή μου

Με εκτίμηση και ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Προκοπάκη και στο ΙΑΣΩ General

ΤΕ, μητέρα του ΚΚ

Αξιολόγηση Νο.33

Αθήνα

12-10-2015

Αναζητώντας το γιατρό εκείνον που θα μπορούσε να δώσει μια οριστική αλλά συνάμα και αίσια λύση στην Υποσπαδική διαμαρτία του μικρού μου γυιού Σ.Α (σύμπτωμα όπως έμαθα περιβαλλοντικών επιδράσεων και με αναλογία περιστατικών 1:150 και κατ’άλλους 1:80), απευθύνθηκα στον γνώριμό μου σεβαστό Καθηγητή χειρουργικής Κ. Βασίλειο Γολεμάτη, ο οποίος και μου έδωση την σωστή – όπως δόξα το Θεό αποδείχθηκε εκ των υστέρων- πληροφορία για την ύπαρξη ενός “καταπληκτικού”, όπως μου είπε, εξειδικευμένου Πλαστικού Γέννητο-Ουρηθρικού Χειρουργού, για τον οποίον, όπως με ενημέρωσε, προσέρχονταν στη μικρή μας Ελλάδα, δεκάδες αλλοδαποί ασθενείς απο προηγμένες Ιατρικά χώρες, όπως την Μ.Βρεττανία, τον Καναδά κ.λ.π. για να επιδιορθώσουν διαμαρτίες ή να αντιμετωπίσουν βλάβες και προβλήματα της περιοχής των γεννητικών οργάνων του άρρενος.

Θα ήταν εν πρώτοις παράληψή μου να μην σας ενημερώσω σχετικά με την όλη ιστορία, οτι δηλαδή όλα τούτα τα χρόνια, συγκέντρωνα όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες, ακούγοντας ωστόσο με δέος πολλάκις – αλίμονον απο πολλούς γιατρούς – οτι τα άτομα αυτά υποβάλλονται σε επανειλημμένες χειρουργικές επεμβάσεις (όχι σπανίως 8-10 φορές) χωρίς κανένα δυστυχώς ουσιαστικό αποτέλεσμα, λόγω των δημιουργουμένων εκάστοτε μετεγχειρητικών ουρηθρικών συριγγίων και δή σε ποσοστό 60% – 70%, λόγω των ακολουθούμενων παλαιών μεθόδων οι οποίες δε φαίνονταν εως τότε ικανές να αλλάξουν απο καμμία νεώτερη επεμβατική μεθοδολογία.

Κατόπιν τούτου, ήμουν σε ένα πραγματικό “εικονικό” αδιέξοδο, αφού ο γυιός μου, άν και δεν είχε υποστεί καμία χειρουργική επέμβαση με τις έως τότε τεχνικές – έτσι ώστε να γνωρίζω απο πρώτο χέρι το τί ήθελε προκύψει – απο το άκουσμα και μόνον των σοβαρών προαναφερθεισών επιπλοκών, καθυστερούσα στη λήψη της απόφασης για μια χειρουργική αποκατάσταση.

Φαίνεται όμως οτι ο φιλεύσπλαχνος Κύριος, επιβράβευσε τις αμφιβολίες, τις αμφισβητήσεις, τις αμφισημίες και εν τέλει την αναβλητικότητά μου, για να επιβεβαιωθεί η έκφραση του θυμόσοφου λαού μας “κάθε εμπόδιο σε καλό”, αφού φανέρωσε μπροστά μου τον θαυμάσιο άνθρωπο και επιστήμονα, ένα εξαιρετικό ταλέντο της χειρουργικής, τον αγαπητό κ. Μάνο Προκοπάκη, ο οποίος ακολουθούσε απο καιρού τη νέα κατα Bracka τεχνική με την οποία το ποσοστό των δημιουργηθησομένων συριγγίων περιορίζονταν σε ποσοστό μικρότερο και αυτού ακόμη του 3%!

Εξαιρετική λοιπόν εντύπωση μου προξένησε απο την πρώτη μας γνωριμία και συνάντηση (27.06.2015) στο ‘ΙΑΣΩ General Hospital – Γενική κλινική Χολαργού Α.Ε” η θερμή και ανεπιτήδευτη υποδοχή, η πρωτόγνωρη ευγένεια, το πνεύμα κατανόησης, η θετική ενέργεια που εξέπεμπε το πρόσωπό του, η στοργική, ζεστή και ανθρώπινη συμπεριφορά καθώς και η υπεύθυνη και σωστή ενημέρωση, οι οποίες πιστεύω ακράδαντα αντανακλούσαν την οικεγενειακή ανατροφή και παιδεία του ειρημένου, αλλά και περισσότερο όμως εξέφραζαν τη φύση μιας ευγενούς ψυχής με την αναδυόμενη εκ ταύτης αύρα.

Η πείρα της ζωής και ένα κάποιο μικρό ίσως χάρισμα, μου παρέχει τη δυνατότητα να αποφαίνομαι για το αληθές ή μη της συμπεριφοράς ενός ατόμου απο τη φυσιογνωμία του και μόνον σύμφωνα με τη ρήση των προγόνων μας “οία η μορφή τοιάδε και η ψυχή”.

Αβίαστα λοιπόν έβγαλα το συμπέρασμα οτι πρόκειται περι ενός εσώψυχα ευγενούς όντως ατόμου, ενός χαμηλών τόνων προσώπου, ενός καταδεκτικού τοις πάσι και πάντα επιστήμονα και ενός εν κατακλείδι σεμνού, συνεσταλμένου και ταπεινού ανθρώπου, πράγμα που εξόχως επιβεβαίωσα όταν διαπίστωσα απο τη συζήτηση που είχα μαζί του, οτι πέραν των της Ιατρικής ενδιαφερόντων του, αγαπάει την λογοτεχνία (φέτος το καλοκαίρι μάλιστα έκανε φύλλο και φτερό, όπως μου είπε, το μυθιστόρημα του “Γιούγκερμαν” (έργο του 1938) του λογοτέχνη της γενιάς του ’30, Μ.Καραγάτση /Δ.Ροδόπουλου) στα οποία προστίθενται και οι μεταφυσικές του ανησυχίες, με τις οποίες εξηγούνται αρκούντως οι προσκυνηματικές επισκέψεις στην Παναγία τη Πορταϊτισα, της οποίας σημειωτέον η εφέστια εικόνα της Εφόρου και Προστάτιδος του αγιωνύμου Όρους, είναι τεθησαυρισμένη σε παρεκκλήσι της Ιερά Μονής Ιβήρων και η οποία, σημειωτέον, ουδέποτε έχει εξέλθει της χερσονήσου του Άθω.

Η αγάπη λοιπόν που τρέφει προς την Παναγία μας, φανερώνει το σεβασμό του στη θρησκεία των πατέρων μας και δείχει το “φόβο” Θεού που τον διακατέχει, όταν λοιπόν στην σημερινή εποχή της πλήρους αποστασίας και του λήθαργου της χρησιμοθηρικής υλοφροσύνης, έχουν οδηγήσει, φεύ, την κοινωνία μας, στην κραιπάλη της πλασματικής αυτάρκειας!

Επανερχόμενος λοιπόν στα διατρέξαντα της περίπτωσής μας, δεν κρύβω να σας ομιλήσω για την ευμενέστατη εντύπωση που μου προξένησε, η επι μία σχεδόν ώρα λεπτομερής καταγραφή του ιστορικού του ασθενούς, η λήψη πλειάδας φωτογραφιών, η επισταμένη κλινική εξέταση και ψηλάφηση, η ειλικρινής και καθαρή ενημέρωση που μου έγινε πάνω στην ακολουθητέα μέθοδο και τεχνική, η προεγχειρητική και μετεγχειρητική αγωγή, η σχεδίαση δίκην σκαριφήματος της επεμβατικής περιοχής, η αναφορά στις πιθανές επιπτώσεις και εν τέλει οι χωρίς κανένα δισταγμό ειλικρινείς απαντήσεις του στις παρατηρήσεις, στις απορίες και στις επισημάνσεις μου, που ήταν ,αλόμονον, ουκ ολίγες.

Σε επακολουθήσασες νεώτερες επισκέψεις μου (17 & 28-09-2015), ομού μετα της συζύγου και του γυιού μου, είχα και πάλι την αυτή θαυμαστή αντιμετώπιση, την ίδια αρίστη και άψογη συμπεριφορά και ακριβολογία.

Βέβαια θεωρώ απο τα εκ των ουκ άνευ χαρακτηριστικά του κ. Μάνου Προκοπάκη αυτά της πιστής τήρησης των ραντεβού, τον απόλυτο σεβασμό προς τους σθανείς και τους συνοδούς τους και την άρτια ομολογουμένως και λεπτομερή μας ενημέρωση, που μου γέννησαν αμέσως πολλές εύλογες απορίες για τα εν πολλοίς επικρατούντα σήμερα αντιφατικά φαινόμενα της Ελληνικής κοινωνίας και δή κατα τους τελευταίους χρόνους, όταν γινόμεθα καθημερινά μάρτυρες της αγένειας, της ασέβειας, της ανομίας, του ανάγωγου, του τραμπουκισμού, της λεκτικής και όχι μόνον βίας, των εξυπνακισμών, του εύκολου πλουτισμού και της αυτοκαταστροφικής τάσης, αποτέλεσμα θαρρώ, της έλλειψης της αρετής της αγωγής και της παιδείας, χωρίς τα ιδεώδη της αυτοθυσίας και της αυταπάρνησης των πατέρων μας, αυτών ακριβώς που εμείς οι μεγαλύτεροι – δόξα τω Θεό – γνωρίσαμε, κατα τις εποχές της απόλυτης πτωχείας και εντιμότητος, του κόπου και του μόχθου της εργασίας και του φιλότιμου ενός μέχρι τότε “περιούσιου λαού”.

Ευτυχώς που υπάρχουν έστω και λίγοι που σώζουν σήμερα την Ελληνίδα πατρίδα, σύμφωνα με την επι του όρους ομιλία του Ιησού “Υμείς εστε το άλας της γής. Εάν δε το άλας μωρανθή…” Εις εξ αυτών λοιπόν, είναι κι ο αγαπητός κ. Μάνος Προκοπάκης.

Ας είναι…!

Η σχετική ενημέρωσή μου για τις σπουδές του στο Α.Π.Θ., την επι ένα έτος αποδημία του για μετεκπαίδευση στη Νοτιοαφρικανική ‘Ενωση, την 7ετή περίπου παραμονή του σε διάφορες νοσοκομειακές μονάδες και πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου και βέβαια περισσότερο στην εκπαίδευση και διδαχή του απο τον εφευρέτη των ομώνυμων δύο (κατα Bracka) τεχνικών, του διάσημου Βρετανού καθηγητή της πλαστικής Γέννητο-ουρηθρικής χειρουργικής του άρρενος, των Russells Hall Hospital, Dudley, West Midlands UK (με άνω των 4.500 επεμβάσεις Υποσπαδιών) κ Aivar Bracka, φαίνεται οτι λειτούργησε εξόχως καταλυτικά και απείρως ευεργετικά στον νεαρό εκπαιδευόμενο πλαστικό επανορθωτικό Γέννητο-Ουρηθρικό χειρουργό, του οποίου η αποδεδειγμένη όπως φάνηκε χειρουργική δεινότητα, το ταλέντο, η εκλεπτυσμένη επιδεξιότητα, οι λεπτές κι “άυλες” βελούδινες κινήσεις απο τα καλοκουρδισμένα χέρια του – ομού με την αγάπη και την αφοσίωση στο αντικείμενο της ειδικότητάς του – έφερε τα γνωστά σε πολλούς εξ ημών άριστα αποτελέσματα της έως σήμερα 9ετούς εμπειρίας του (με άνω των 100 επεμβάσεων μόνο σε υποσπαδίες).

Μάλιστα οι επινοηθείσες τεχνικές των συγγενών διαμαρτιών του ουροποιητικού – ουρηθρικού του άρρενος, απο τον προαναφερθέντα διακεκριμένο καθηγητή κ.Aivar Bracka, έγιναν απόλυτο κτήμα του προικισμένου κ. Μάνου Προκοπάκη σε τέτοιο μάλιστα βαθμό που του έδωσαν την τεχνική χειρουργική αρτιότητα με τα γνωστά αποτελέσματα και τη δυνατότητα σήμερα να ημπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του στη μοναδική – σε όλο το Δημόσιο & Ιδιωτικό Φορέα Υγείας – της πατρίδος μας, Μονάδα Πλαστικής Γέννητο-Ουρηθρικής χειρουργικής του άρρενος του νοσοκομείου “ΙΑΣΩ General” και “ΙΑΣΩ Παίδων” συμβάλλοντας κατα’αυτόν τον τρόπο στην περαιτέρω ανάπτυξη της Ιατρικής περίθαλψης του λαού μας.

Βέβαια άξιον θαυμασμού αλλά απολύτως ξένο προς τα επικρατούντα εν Ελλάδι θέσφατα, είναι το γεγονός οτι ο εν τω μεταξύ συνταξιοδοτηθείς καθηγητής κ. Aivar Bracka, έχει γίνει πλέον “βοηθός και συνεργάτης” του κ. Μάνου Προκοπάκη, παριστάμενος με στοργή και αγάπη, ως άλλος “φύλακας άγγελος” στις επεμβάσεις του τελευταίου, δίπλα δηλαδή στον παλιό του καλό μαθητή, πλειστάκις κατ’έτος αφικνούμενος επι τούτω, απο το Ηνωμένο Βασίλειο!

‘Αλλα ήθη, άλλες παραδόσεις, άλλες αξίες άλλοι άνθρωποι!

Όντως αξίζουν το σεβασμό και την ευγνωμοσύνη μας!

Όλα τα παραπάνω γράφω, πιστεύων οτι πρέπει να είμαστε πάντοτε ευγνώμονες και να εκφράζουμε την ευχαριστία μας για κάθε τι που μας προσφέρει ο Θεός και μας δίνουν οι άνθρωποι.

Μία ευγνωμοσύνη που πρέπει να συνδέει με αγάπη τον ευεργέτη και τον ευεργετημένο, κατα τη γνωστή ρήση του Κυρίου στην παραβολή των 10 λεπρών (Λουκά 12-19), όταν απο τους ιαθέντες μόνον ένας επέστρεψε για να ευχαριστήσει τον ευεργέτη του “Εις δε εξ αυτών, ιδών οτι ιάθη, υπέστρεψε μετά φωνής μεγάλης δοξάζων τον Θεόν και έπεσεν επι προσώπου παρα τους πόδας αυτού ευχαριστών αυτώ. Και αυτός ήν Σαμαρείτης. Αποκριθείς δε ο Ιησους είπεν: ουχί οι δέκα εκαθαρίσθησαν, οι δε εννέα πού; ουχ ευρέθησαν υποστρέψαντες δούναι δόξαν τω Θεώ ει μη ο αλλογενής ούτος;”

Ενώ και περισσότερο η γνωστή ρήση του Κυρηναίου ποιητή και Αλεξανδρινού επιγραμματοποιού Καλλίμαχου (310-240 π.χ) “ουδείς αχάριστος του ευεργετηθέντος αχαρίστου” θα πρέπει να μας υπενθυμίζει την υποχρέωσή μας να σταματήσει η αχαριστία που επικρατεί στον κόσμο παλιόθεν, αυτόν που ωστόσο κατασκευάσθηκε με σοφία, σχέδιο και σκοπιμότητα καθώς “είδεν ο Θεός τα πάντα, όσα εποίησε και ιδού καλά λίαν” (Γεν 1,31).

Κα να μείνει μακριά η επισήμανση του Έλληνα Ιστορικού Πολύβιου (230-120 π.χ) οτι “η αχαριστία είναι παιδί της ευεργεσίας” ως και η διδαχή του Αθηναίου και ιδρυτή της Δυτικής φιλοσοφίας Σωκράτη (470-399 π.χ) “ευγνώμων γίνου” και “φοβού την οργή των υπο σου ευεργετηθέντων”!

Εν τέλει, η χειρουργική επέμβαση του γυιού μου εστέφθη με απόλυτη επιτυχία (06-10-2015) με ενδεικτικό μάλιστα το γεγονός της εντός 16 ωρών διακοπής της καθετηριοπροστασίας (αντί του συνήθους χρονικού διαστήματος των 7-10 ημερών) όταν απετράπη απο τους αποκλειστικά λεπτούς και βελούδινους – μέσω μικροσοπίου – χειρισμούς του προαναφερθέντος χαρισματικού χειρουργού μια λεπτότατη κατάσταση!

Όλα τα παραπάνω που αναλυτικά σας εξέθεσα, δεν τα ανέφερα προκειμένου να απευθύνω δια της παρούσης τις θερμές ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη μου στον εξαίρετο Ιατρό και άνθρωπο κ. Μάνο Προκοπάκη, αλλά για να σας καταστήσω κοινωνό του προαναφερθένος περιστατικού που αποδεικνύει περίτρανα την ικανότητα και πιθανόν την μοναδικότητα εν Ελλάδι του προμνησθέντος χειρουργού τόσο κατα τη δεινότητα, μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα και προσήλωση στην ανακούφιση των ασθενών του, όσο και περισσότερο στην άριστη, άψογη κι ανθρώπινη συμπεριφορά του.

Εκτιμώ λοιπόν οτι θα πρέπει να τύχει της αμέριστης υλικής και ηθικής συμπαράστασής και υποστήριξής σας, τόσο σε υποδομές όσο και ανθρώπινο δυναμικό, αφού δέν υπάρχει καμμία αμφιβολία οτι αληθινά προσθέτει αξία, ποιότητα και φήμη (prestige) στο Νοσοκομειακό σας Ίδρυμα!

Δώστε του λοιπόν τη δυνατότητα να προσφέρει περισσότερα, δώστε του δυνατότητα να αυξήσει τον αριθμό των εξυπηρετούμενων περιστατικών κ.λ.π. προς το καλώς εννοούμενος συμφέρον της Μονάδος σας, κατα τρόπον που ασφαλώς εσείς γνωρίζετε καλλίτερον εμού και παντός ίσως άλλου.

Επι τη ευκαιρία, θερμές ευχαριστίες στο Ιατρικό, Νοσηλευτικό και Διοικητικό προσωπικό του Νοσοκομείου σας – του οποίου την παροχή των υπηρεσιών χαρακτηρίζω άψογη – και ιδιαιτέρως στον συνεργάτη του κ. Μ.Προκοπάκη αναισθησιολόγο κ. Τσιμιδάκη Κων/νο και την προισταμένη του 2ου ορόφου κα Σοφία Νικολά.

Αγαπητέ κ. Διευθυντά τελειώνω την παρούσα μακροσκελέστατη ευχαριστήριό μου επιστολή επικαλούμενος το “Δόξα τω Θεώ πάντων ένεκεν” του Ιερού Χρυσοστόμου (344-407 μ.χ).

Αθήνα, Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Με εκτίμηση

Α.Θ.Μ

Αξιολόγηση Νο.32

Αθήνα

26 Μαϊου 2013

Στις 16 Μαϊου χειρουργήθηκα στο ΙΑΣΩ General απο τον Εμμανουήλ Προκοπάκη και θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τις εντυπώσεις μου απο τη διαμονή μου στο νοσοκομείο γενικότερα και απο τις υπηρεσίες του Κυρίου Προκοπάκη ειδικότερα.

Αυτό το χειρουργείο (καθώς και ένα προηγούμενο, μικρότερης σοβαρότητας, που έγινε πριν απο περίπου δύο μήνες) ήταν η πρώτη μου εμπειρία σε ιδιωτικό νοσοκομείο και πρέπει να σας πώ οτι εντυπωσιάστηκα. Ολόκληρη η διαδικασία απο την εισαγωγή μέχρι το χειρουργείο και το εξιτήριο ήταν άνετη, χωρίς περιττές αναμονές και γραφειοκρατικές καθυστερήσεις. Οι χώροι ήταν πεντακάθαροι, η αντίδραση του νοσηλευτικού προσωπικού σταθερά γρήγορη και η συμπεριφορά τους ευγενέστατη.

Περισσότερο όμως, εντυπωσιάστηκα απο τον Κύριο Προκοπάκη, έναν σπάνιο επαγγελματία που συνδυυάζει ειδικευμένη κατάρτηση, ταλέντο, αγάπη για το αντικείμενό του και ευαισθησία για τον ασθενή του. Ήταν ο πρώτος ιατρός μετά απο πέντε χρόνια ταλαιπωρίας που μου έκανε συγκεκριμένη διάγνωση. Μάλιστα μου παρείχε όλες τις πληροφορίες που χρειαζόμουν για να είμαι απόλυτα ενήμερος για την κατάστασή μου.

Σε κάθε στάδιο της διαδικασίας ήταν εκεί, άμεσα διαθέσιμος οποιαδήποτε ώρα, για να απαντήσει στις απορίες μου.

Ίσως το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Γέννητο-Ουρηθρικής χειρουργικής είναι αυτό της προβολής. Δεδομένης της φύσης του προβλήματος που αντιμετωπίζω (Balanitis Xerotica Obliterans), η μεγαλύτερη ενημέρωση του κοινού θα ήταν σωτήρια για πολλούς άντρες που έχουν την ίδια πάθηση και δέν ξέρουν κάν τον προοδευτικό της χαρακτήρα και τις επιπτώσεις ακόμη και μιας μικρής καθυστέρησης.

Θα ήθελα να σας συγχαρώ για το επίπεδο Ιατρικών υπηρεσιών που παρέχετε και εύχομαι ακόμη μεγαλύετρες επιτυχίες στο μέλλον.

Με τιμή

Π.Γ

Αξιολόγηση Νο.31

Αθήνα

15-04-2015

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον χειρουργό κ. Προκοπάκη Στυλ. Εμμανουήλ ο οποίος αντιμετώπισε με χειρουργική επέμβαση ουρηθροπλαστικής πρώτου και δευτέρου σταδίου κατα Bracka προς επανόρθωση κατώτερου πεϊκού Υποσπαδία με εξεσημασμένη κοιλιακή χορδή στον μικρό μας Παναγιώτη ηλικίας σήμερα 24 μηνών.

Χάρη στην άρτια επιστημονική κατάρτιση και την εμπειρία του, οι χειρουργικές επεμβάσεις στις οποίες υπεβλήθη ο υιός μας στο νοσοκομείο ΙΑΣΩ Παίδων ήταν επιτυχείς όσο και η μετεγχειρητική του πορεία.

Γιατροί σαν τον κ. Προκοπάκη Εμμανουήλ με εμπειρία, μεγάλη επιστημονική γνώση και αγάπη για αυτό που κάνουν μά πάνω απ’όλα πραγματικό ενδιαφέρον για τον ασθενή, θεωρούμε οτι κοσμούν τον κλάδο.

Με εκτίμηση

Γ.Ν / Θ. Ι

Αξιολόγηση Νο.30

Αθήνα

17-04-2015

Πρός Καθηγητή κ.Βασίλειο Γολεμάτη

Πρόεδρο Επιστημονικής Επιτροπής

Νοσοκομείου ΙΑΣΩ General

Αξιότιμε Κε Γολεμάτη,

Αισθάνομαι βαθύτατα την ανάγκη να σας ευχαριστήσω προσωπικά για το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών που παρείχατε στον γιο μου, Θ.Ζ., ο οποίος υποβλήθηκε στις 16.02.2015 σε μια λεπτότατη επέμβαση ουρηθροπλαστικής (αποκατάσταση υποσπαδία) και νοσηλεύθηκε στο ΙΑΣΩ ΠΑΙΔΩΝ, όπως επίσης και να σας συγχαρώ για την άριστη υλικοτεχνική υποδομή, η οποία, κατα την ταπεινή μου άποψη, συναντάται μόνο σε αντίστοιχες μονάδες του εξωτερικού.

Θα ήταν δε μεγάλη παράλειψη εκ μέρους μου να μην σας ευχαριστήσω ιδιαίτερα για τη λειτουργία της Μονάδος Πλαστικής, Γέννητο-Ουρηθρικής Χειρουργικής, όπως επίσης και για την εν γένει παρουσία του Ιατρού – Χειρουργού κ.Εμμανουήλ Προκοπάκη, ο οποίος απο την πρώτη στιγμή κέρδισε την εμπιστοσύνη μας με την κατάρτισή του, τις γνώσεις του και κυρίως την αξιοπιστία και το ήθος του.

Με τιμή

Ο.Γκ.

———————————————————————————-

ΙΑΣΩ General

30.04.2015

Αγαπητή κα Γκ.

Σας ευχαριστώ για τα κολακευτικά λόγια για το ΙΑΣΩ Παίδων αλλά και για τον έξοχο πλαστικό χειρουργό του Ομίλου ΙΑΣΩ, κ. Εμμ. Προκοπάκη.

Η φήμη του κου Προκοπάκη έχει ξεπεράσει τα σύνορα της Ελλάδας χάρις στις επιτυχίες στον τομέα του κι έχουμε νοσηλεύσει αρκετούς νέους ασθενείς απο άλλες χώρες.

Εξετίμησα ιδιαίτερα το ευγενικό σας γράμμα γιατί μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε τις προσπάθειες με τον ίδιο ενθουσιασμό.

Με εκτίμηση

Γολεμάτης Βασίλειος

Πρόεδρος Επιστημονικού Συμβουλίου

Αξιολόγηση Νο.29

Αθήνα

Μάρτιος 2012

Σταθήκαμε τυχεροί γιατί απο την αρχή μας συστήσανε τον Κο Προκοπάκη και το πρόβλημά μας τελείωσε οριστικά με απόλυτη επιτυχία απο το πρώτο χειρουργείο και με την ελάχιστη δυνατή ταλαιπωρία για το μωράκι μας.

Απο την πρώτη στιγμή κέρδισε την εμπιστοσύνη μας με την λεπτομερή ενημέρωση για τις μεθόδους αποκατάστασης που θα ακολουθούσε αλλά και με την άψογη συμπεριφορά και ευγένειά του.

Πραγματικά ήταν η καλύτερη επιλογή που θα μπορούσαμε να κάνουμε.
Είμαστε ευγώμονες γιατί έγιναν όλα ακριβώς όπως μας τα είπε και τώρα ο γιός μας είναι απολύτως υγιής.

Θα σας πρότεινα να συστήνετε ανεπιφύλακτα αυτόν τον σπουδαίο επιστήμονα μα πάνω απ’όλα άνθρωπο σε γονείς που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα ώστε να βρίσκουν τη δική μας γαλήνη και ευτυχία βλέποντας τα μικρά αγγελούδια τους χαρούμενα και υγιή.

Με εκτίμηση

Οικογένεια Κ.

Αξιολόγηση Νο.28

Αθήνα

Μάρτιος 2012

Σταθήκαμε τυχεροί γιατί απο την αρχή μας συστήσανε τον Κο Προκοπάκη και το πρόβλημά μας τελείωσε οριστικά με απόλυτη επιτυχία απο το πρώτο χειρουργείο και με την ελάχιστη δυνατή ταλαιπωρία για το μωράκι μας.

Απο την πρώτη στιγμή κέρδισε την εμπιστοσύνη μας με την λεπτομερή ενημέρωση για τις μεθόδους αποκατάστασης που θα ακολουθούσε αλλά και με την άψογη συμπεριφορά και ευγένειά του.

Πραγματικά ήταν η καλύτερη επιλογή που θα μπορούσαμε να κάνουμε.
Είμαστε ευγώμονες γιατί έγιναν όλα ακριβώς όπως μας τα είπε και τώρα ο γιός μας είναι απολύτως υγιής.

Θα σας πρότεινα να συστήνετε ανεπιφύλακτα αυτόν τον σπουδαίο επιστήμονα μα πάνω απ’όλα άνθρωπο σε γονείς που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα ώστε να βρίσκουν τη δική μας γαλήνη και ευτυχία βλέποντας τα μικρά αγγελούδια τους χαρούμενα και υγιή.

Με εκτίμηση

Οικογένεια Κ.

Αξιολόγηση Νο.27

Αθήνα

24-10-2014

Αξιότιμε Κύριε Εμμανουήλ Προκοπάκη και διευθυντικά στελέχη του Ομίλου ΙΑΣΩ,

μέσω αυτής της επιστολής θα θέλαμε να μεταφέρουμε σε όλους σας την ευγνωμοσύνη μας για την άριστη παραμονή και νοσηλεία στο νοσοκομείο σας καθώς επίσης και τις ευχαριστίες μας σε όλο το προσωπικό σας, γραμματειακό και νοσηλευτικό, για την άριστη συνεργασία και βοήθεια που μας παρείχε.

Μα πάνω απο όλα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και να συγχαρούμε εσάς που χειρουργήσατε το αγοράκι μας, που γεννήθηκε με υποσπαδία. Τα λόγια δέν είναι ικανά να εκφράσουν τα αισθήματα ευγνωμοσύνης που νιώθουμε απέναντί σας.

Μέσω της προσωπικής μας επαφής αυτό το διάστημα είχαμε την χαρά να διαπιστώσουμε οτι δεν είστε μόνο ένας άριστος επαγγελματίας με απόλυτη γνώση και εξειδίκευση στον τομέα σας αλλά και ένας ευγενικός άνθρωπος, ειλικρινής και καταδεκτικός.

Οπωσδήποτε σε τέτοιους λαμπρούς επιστήμονες αρμόζει απο πλευράς μας εκτίμηση και σεβασμός και απο πλευράς του Ομίλου σας ανάλογη προβολή και υποστήριξη για να συνεχίσετε το θεάρεστο έργο σας.
Το ήθος και η παρουσία σας κοσμούν τον όμιλο ΙΑΣΩ και αντανακλούν σε ολόκληρη την Ιατρική οικογένειά του.

Θερμά συγχαρητήρια για το αξιόλογο έργο σας και τις καλύτερες ευχές μας για ανάλογη συνέχεια.

Σας ευχαριστούμε απο καρδιάς

Οικογένεια Θ.Χ.

Αξιολόγηση Νο.26

Αθήνα

16-05-2012

Πρός: Όμιλο ΙΑΣΩ

Η διάγνωση για υποσπαδία αμέσως μόλις γεννήθηκε το μικρό μας αγοράκι μας γέμισε φόβο και άγχος. Επισκεφθήκαμε τον γιατρό Εμμ.Προκοπάκη λίγους μήνες αργότερα μετά απο παρότρυνση του γυναικολόγου μας.
Μείναμε έκπληκτοι απο τις γνώσεις, την ευγένεια και τη διακριτικότητα με την οποία αντιμετώπισε εμάς και τον μικρό μας.
Ήμαστε τόσο ευχαριστημένοι απο την αναλυτική ενημέρωση γαι το πρόβλημα που είχαμε να αντιμετωπίσουμε, για τις μεθόδους αποκατάστασης ακόμα και για τις τυχόν επιπλοκές που εμπιστευτήκαμε αμέσως την υγεία του παιδιού μας στα χέρια του.

Πραγματικά ήταν η καλύτερη επιλογή που θα μπορούσαμε να κάνουμε.

Γνωρίζαμε οτι οι απαιτήσεις της επέμβασης ήταν αυξημένεςκαι χρειαζόταν να γίνει επανόρθωση σε δύο στάδια.
Ο επαγγελματισμός δέν έκρυψε την προσωπική προσπάθεια και το ενδιαφέρον που έδειξε ο γιατρός να αποκατασταθεί το πρόβλημα σε ένα στάδιο.
Η στενή παρακολούθηση και το συνεχές ενδιαφέρον του μας έκανε να αισθανόμαστε συνεχώς την παρουσία του δίπλα μας. Μας βοήθησε αρκετές φορές στην επίλυση αποριών και θεμάτων που προέκυψαν κατα την περίθαλψη στο σπίτι. Ανταποκρίθηκε άμεσα σε κάθε πρόβλημα.
Παρόλο που το αποτέλεσμα δεν ήταν το ευκταίο, προχωρήσαμε με αισιοδοξία, σιγουριά και αυτοπεποίθηση, όπως αρχικά πογραμματίζαμε, στο δεύτερο στάδιο.
Επιλέξαμε να παραμείνουμε στην κλινική για όλο το διάστημα που έκρινε ο γιατρός οτι χρειαζόταν προκειμένου να είναι όλες οι συνθήκες ελεγχόμενες.
Με υπομονή και υποστήριξη τόσο του γιατρού όσο και του νοσηλευτικού προσωπικού, η νοσηλεία ήταν εξαιρετική και χωρίς απρόοπτα και το αποτέλεσμα της επέμβασης άριστο!

Ο γιατρός Εμμ.Προκοπάκης διακρίνεται για την αξιοπιστία, τη συνέπεια, τον επαγγελματισμό, την αφοσίωση και την αγάπη του για αυτό που κάνει. Η παρακολούθηση της επανόρθωσης έως την ενηλικίωση μας δίνει την σιγουριά ενός ασφαλούς μέλλοντος, κάτι που ο κάθε γονιός προσδοκά για το παιδί του.

Ευχαριστούμε πολύ γιατρέ!

Ό,τι και να πούμε πάντα θα είναι λίγο.
Συνεχίστε έτσι το έργο σας.
Συγχαρητήρια και πάντα επιτυχίες!

Οικογένεια Κ.

Αξιολόγηση Νο.25

Ηράκλειο Κρήτης

12-06-2014

Προς Όμιλο ΙΑΣΩ

Ονομάζομαι Ι.Β. και αποφάσισα να σας διηγηθώ την δικιά μου ιστορία.

Γεννήθηκα 07-06-2012 στο Ηράκλειο Κρήτης, ένα μήνα πρόωρα γιατι η μαμά μου ξαφνικά έχασε το αμνιακό υγρό. Μόλις γεννήθηκα, επειδή ήμουνα λίγο μικρούλης 2100γρ φιλοξενήθηκα για 10 ημέρες στην μονάδα νεογνών του Παγνη Ηρακλείου.

Όταν ήρθαν οι γονείς μου να με πάρουν, η προϊσταμένη της μονάδας τους ενημέρωσε για την φροντίδα μουκαι τον Υποσπαδία που διαπίστωσαν οτι είχα.

Την ίδια μέρα στο σπίτι μας ήρθε η γιατρός μου, συστηθήκαμε, γνωριστήκαμε και έδωσε και αυτή οδηγίες γαι την φροντίδα μου απο την πλευρά της.

Οι γονείς μου με αγωνία προσπαθούσαν να μάθουν αν είναι κάτι σοβαρό ο υποσπαδίας, η γιατρός τους εξήγησε οτι δεν είναι κάτι σοβαρό αρκεί να βρούν τον κατάλληλο γιατρό.

Πέρασε ο καιρός έφτασα οκτώ μηνών και ξεκίνησαν τη διαδικασία για την επιλογή γιατρού. Πρώτο ραντεβού με τον κο Β. τον απορρίπτουν αμέσως. Δεύτερο ραντεβού με τον κο Ζ. και αυτόν τον απορρίπτουν αμέσως.

Η γιατρός μου, αυτή την περίοδο, παρακολουθούσε ενα παιδάκι που είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση με υποσπαδία, πήρε πληροφορίες για τον γιατρό που το εγχείρησε. Κο ΠΡΟΚΟΠΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ. Δέν χάνει χρόνο η μαμά μου και κλείνει αμέσως ραντεβού 29-07-2013 για να με πάει να γνωρίσω τον Κο Προκοπάκη και το ΙΑΣΩ. Κάποιος άλλος τους είχε μιλήσει για τον Κο Σ. και συνδύασαν και αυτό το ραντεβού την ίδια μέρα. Πέρασε ο καιρός, έφτασε η ημερομηνία του ραντεβού και ανυπομονούσαν να γνωρίσουν τον Κο Προκοπάκη.

Έφτασε επιτέλους η ώρα του ραντεβού, συστηθήκαμε, γνωριστήκαμε και άρχισαν να μιλούν για το πρόβλημά μου. Εξήγησε στους γονείς μου με λεπτομέρεια τι είναι αυτό που έχω, τους καθυσήχασε να μην ανησυχούν και συμφωνούν αμέσως την ημερομηνία της χειρουργικής επέμβασης. Βγήκαμε έξω απο το γραφείο του ιατρού και η μαμά μου ήταν τόσο σίγουρη για τον Κο Προκοπάκη που δεν ήθελε να πάμε στο επόμενο ραντεβού. Τελικά ο μπαμπάς την έπεισε και το μόνο που κατάφερε ήταν να χάσει τα 90 euro της επίσκεψης.

Επιστρέφουμε στην Ιεράπετρα και χωρίς να το καταλάβουν ήρθε η ημερομηνία της επέμβασης 3-10-2013. Φτάνουμε στο ξενοδοχείο, ξεκουραζόμαστε και απογευματάκι πάμε στο ΙΑΣΩ για προεγχειρητικό έλεγχο. Όλα υπέροχα. Ωραίο νοσοκομείο,πολλά χρώματα, ευγενικές κοπέλες, στην υποδοχή γνωριζόμαστε με την αναισθησιολόγο, παίρνουμε οδηγίες για το πρωί και φεύγουμε.

Ξημερώνει το πρωί με πολύ αγωνία πάμε στο νοσοκομείο, πότε ξεντύθηκα, πότε κοιμήθηκα, πότε ξύπνησα, πότε έγινε η επέμβαση δεν κατάλαβα τίποτα, είχαν περάσει πέντε ώρες. Μεταφέρομαι σε ένα υπέροχο δωμάτιο, μεγάλο, καθαρό, άνετο με άνετη κούνια για μένα. Αν και ήμουν ζαλισμένος απο την αναισθησία αισθανόμουνα πάρα πολύ κόσμο γύρω μου, τους γονεις μου, τις νοσοκόμες, τον αγαπημένο μου ΜΑΝΟ, την αναισθησιολόγο μου, ήταν όλοι δίπλα μου. Περνάει η νύχτα, έρχεται το πρωί, ο ΜΑΝΟΣ δίπλα μου.

Πέρνουμε εξιτήριο, πάμε στο ξενοδοχείο, μένουμε μία εβδομάδα γαι παρακολούθηση, ο ΜΑΝΟΣ μου όλη τη βδομάδα ερχόταν πρωί βράδυ για να με δεί, να βοηθήσει τους γονείς μου να με κάνουν μπάνιο και να μου παρέχει την ιατρική φροντίδα που χρειαζόμουν γιατι είχα καθετήρα.

Γυρίσαμε στην Ιεράπετρα, πονούσα για λίγο καιρό ο ΜΑΝΟΣ μου δίπλα ΜΟΥ όλη μέρα απο το τηλέφωνο μέχρι που ανάρρωσα εντελώς.

Τον ευχαριστώ πολύ που με βοήθησε να ξεπεράσω το πρόβλημά μου, δεν έχω λόγια να περιγράψω την καλοσύνη του, την αγάπη του σε εμένα και τους γονείς μου. Όλη η συμπαράστασή του, η απλότητά του, η κατανόηση και η βοήθεια που μας έκανε δεν ξεπληρώνεται με κανένα χρηματικό ποσό.

Εύχομαι όλα τα παιδιά που αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα υγείας να έχουν τη σωστή κρίση και την οικονομική δυνατότητα οι γονείς τους, να εμπιστεύονται τη ζωή των παιδιών τους σε ανθρώπους όπως τον Κο ΠΡΟΚΟΠΑΚΗ που κάνει λειτούργημα και δεν έχει πάνω απο όλα τα χρήματα.

Τον ευχαριστώ πολύ που ήταν και θα είναι σωστός απέναντί μου και δεν θα τον ξεχάσω ποτέ.

Εσείς που θα διαβάσετε την ιστορία μου ελπίζω απο την πλευρά σας να τον ανταμείψετε με ό,τι του αξίζει.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

ΝΙΚΟΣ Β.

ΜΑΡΙΑ Π.

ΙΩΑΝΝΗΣ Β.

Αξιολόγηση Νο.24

Μαυρόβατο Δράμας,

Μάρτιος 2014

Ευχαριστήριο προς τον ιατρό Κο Μάνο Προκοπάκη

Ονομάζομαι ΧΤ

Θα ήθελα να πώ ένα ευχαριστώ στον γιατρό μου, το προσωπικό του ΙΑΣΩ, να εκφράσω απο καρδιάς μου τα συγχαρητήριά μου για την δύσκολη εργασία την οποία επιτελούν.

Ελπίζω να συνεχίσετε να μοιράζετε τόσο απλόχερα την αγάπη σας σε αυτούς που την έχουν ανάγκη.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Κο Μάνο Προκοπάκη , τον καλοσυνάτο γιατρό, που χάρη στην άρτια επιστημινική κατάρτιση και την εμπειρία του, η χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκα ήταν επιτυχής και η μετεγχειρητική μου πορεία εξελίχθηκε περίφημα.

Είναι άνθρωπος με ηθικές αξίες, τήρησε τον όρκο του Ιπποκράτη

Με αγάπη

Χρήστος

Μαυρόβατο Δράμας

Αξιολόγηση Νο.23

Αθήνα

Ιούνιος 2011

Αξιότιμοι Κύριοι,

Μέσω της παρούσης επιστολής θα ήθελα να σας εκθέσω την Θετικότατη εμπειρία μου σχετικά με την πραγματοποίηση μιας επέμβασης που έγινε στο Νοσοκομείο ΙΑΣΩ General απο τον Κύριο Εμμανουήλ Προκοπάκη.

Πιό αναλυτικά θα ήθελα να αναφέρω τα κάτωθι:

Ο Ιατρός μου Κύριος Προκοπάκης, κατα την διάρκεια του προεγχειρητικού ελέγχου φρόντισε να με κατατοπίσει πλήρως σχετικά με την επέμβαση που θα έκανα με αποτέλεσμα να λύσει όλες τις σχετικές απορίες μου καθώς και να τιθασεύσει τους φόβους μου καθότι – πρέπει να τονίσω – ήμουν άτομο ομάδας αυξημένου κινδύνου, λόγω χρονίας καρδιοπάθειας απο την οποία έχω κινδινεύσει να χάσω και την ζωή μου.

(Έχω κάνει εγχείρηση τετραπλού bypass στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό κέντρο πριν 5 χρόνια).

Στις 27-05-2011 έκανα εισαγωγή στο Νοσοκομείο για την πραγμάτωση της επέμβασης. Για ακόμη μία φορά ο Κύριος Προκοπάκης ήταν κοντά μου απο την πρώτη στιγμή.

Φρόντισε να με παραλάβει και να με ενημερώσει ξανά σχετκά με όλες τις λεπτομέρειες σαν να ήμουν δικός του άνθρωπος (συγγενής).

Και η εμπειρία μου συνεχίζεται θετικότατη και μετά το πέρας της επέμβασης, καθότι ο Κύριος Προκοπάκης ήταν συνεχώς κοντά μου με συχνές επισκέψεις, ενώ φρόντιζε και να ενημερώνει εμένα προσωπικά αλλά και του οικείους μου, με κατατοπιστικές συζητήσεις σχετικά με την μετεγχειρητική μου πορεία.

Είναι λοιπόν επιθυμία μου να ευχαριστήσω με τα θερμότερα λόγια τον Κύριο Προκοπάκη για την πραγματικά άψογη συμπεριφορά του ως επιστήμονα, λειτουργό και άνθρωπο και κατ’επέκταση και εσάς που έχετε επιλέξει εναν πραγματικά αξιόλογο επιστήμονα στην Ιατρικής σας ομάδα.

Με εκτίμηση

ΕΤ

Αξιολόγηση Νο.22

Αλεξανδρούπολη,

Οκτώβριος 2012

Γειά σας,

Ονομάζομαι Θωμάς και είμαι 9 χρονών.

Νομίζω πως ήρθε ο καιρός να γράψω αυτό το γράμμα.

Πρίν απο 4 χρόνια χειρουργήθηκα σε μια παιδοχειρουργική κλινική κάποιου άλλου νοσοκομείου.

Είχα κάποιες επιπλοκές και τελικά η εγχείρηση δεν πέτυχε.

Μετά απο πολύ ψάξιμο ήρθαμε σε επαφή με τον κύριο Προκοπάκη ο οποίος μας έπεισε να κάνουμε την επέμβαση στην κλινική σας.

Το καλοκαίρι που μας πέρασε ήρθα φοβισμένος στην κλινική σας.

Όλοι με υποδέχτηκαν με χαμόγελο και μου φέρθηκαν με τρυφερότητα και αγάπη.

Γι’αυτό θέλω να ευχαριστήσω όλο το προσωπικό της κλινικής ΙΑΣΩ, προϊσταμένες, νοσηλεύτριες, τραυματιοφορείς, το προσωπικό του χειρουργείου και ιδιαιτέρως την αναισθησιολόγο Κα Μαρινοπούλου που μου μιλούσε και μου κρατούσε το χέρι μέχρι να κοιμηθώ.

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον γιατρό μου Κ. Εμμανουήλ Προκοπάκη ο οποίος ερχόταν κάθε μέρα στο δωμάτιό μου για να δεί πως είμαι και κυρίως γιατί κράτησε το λόγο του, δεν πόνεσα και η εγχείρησή μου πέτυχε.

Αξιολόγηση Νο.21

Αθήνα

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Προσήλθα στο νοσοκομείο σας την 19η Οκτωβρίου και ημέρα Τετάρτη προκειμένου να υποβληθώ σε προγραμματισμένη χειρουργική επέμβαση περιτομής.

Η εγχείρηση πραγματοποιήθηκε έπειτα απο προηγούμενη λανθασμένη επέμβαση περιτομής προκειμένου να αποκατασταθεί το θέμα υγείας που προϋπήρχε καθώς και εκείνο το οποίο δημιουργήθηκε μετά την πρώτη αποτυχημένη επέμβαση.

Το πρόβλημα μου ξεκίνησε την άνοιξη του 2011.

Κατόπιν συστάσεως συγκεκριμένου χειρουργού – ουρολόγου απο φιλικό πρόσωπο, το οποίο είχε υποβληθεί σε παρόμοια επέμβαση απο εκείνον, προχώρησα σε χειρουργείο στις 16 Ιουνίου απο τον ίδιο ιατρό.

Η επέμβαση όμως δεν είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα τόσο απο άποψη υγείας όσο και απο άποψη αισθητικής. Ο Ιατρός που διεξήγαγε την πρώτη επέμβαση επιδείνωσε την αρχική κατάσταση με αποτέλεσμα να είναι απαραίτητο ένα δεύτερο χειρουργείο το οποίο θα απαιτούσε πολύ λεπτούς χειρισμούς.

Ύστερα απο 3 μήνες ταλαιπωρίας και εντατικής έρευνας και αφού απέρριψα 6 ιατρούς δημοσίων και ιδιωτικών νοσοκομείων κατέληξα στον Κο Προκοπάκη.

Το πραγματικό του εδιαφέρον και η αμεσότητά του με έκαναν να καταλάβω οτι σκοπός της συζήτησής μας ήταν η επίλυση του προβλήματος υγείας μου και όχι το οικονομικό όφελος.

Ο Κος Προκοπάκης αφού μου ανέλυσε το μέγεθος του προβλήματος, μου εξήγησε εμπεριστατωμένα τον τρόπο με τον οποίο θα διεξαχθεί η επέμβαση, την διαδικασία επούλωσης και τον χρόνο ανάρρωσης.

Κερδίζοντας την εμπιστοσύνη μου, οδηγήθηκα στην απόφαση να πραγματοποιήσω την επέμβαση, η οποία μέχρι σήμερα τουλάχιστον φαίνεται να έχει τα σωστά αποτελέσματα και θεωρώ οτι και στο μέλλον θα είναι απόλυτα επιτυχής.

Για όλους αυτούς τους λόγους θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά το Κο Προκοπάκη καθώς και το νοσοκομείο σας για το ενδιαφέρον και την φροντίδα που μου πρόσφεραν, καθώς και για την ορθή διεξαγωγή της επέμβασης, χωρίς ιδιαίτερη ταλαιπωρία και επώδυνες διαδικασίες πρίν και μετά το χειρουργείο.

Εν κατακλείδι θα ήθελα να σας συγχαρώ για την εξειδικευμένη μονάδα πλαστικής γέννητο-ουρηθρικής χειρουργικής του άρρενος η οποία έχει ελαχιστοποιήσει τις πιθανότητες αποτυχίας μιας τέτοιου είδους επέμβασης.

Το μόνο σίγουρο είναι πως αν γνώριζα εξ αρχής την ύπαρξη του τμήματος θα είχα απευθυνθεί άμεσα σε εσάς και θα απεύφευγα μήνες ψυχικής ταλαιπωρίας και εξόδων χωρίς αντίκρυσμα.

Με εκτίμηση

ΧΣ

Αξιολόγηση Νο.20

Αθήνα

Δεκέμβριος 2010

Προς ΙΑΣΩ

Με την ευκαιρία της νοσηλείας μου στο νοσοκομείο ΙΑΣΩ General θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την νοσηλεία τόσο εσάς σαν νοσοκομείο όσο και τον γιατρό που με ανέλαβε και με έφερε στο νοσοκομείο σας για να νοσηλευτώ.

Μετά απο ταλαιπωρία σε δημόσιο νοσοκομείο που δεν αναφέρω για ευνόητους λόγους και διάφορους γιατρούς οι οποίοι δεν μου έκαναν την ενδεδηγμένη θεραπεία, μου πρότεινε γιατρός που είναι στο νοσοκομείο σας και φίλος μου, τον πλέον κατάλληλο για να λύσω το πρόβλημά μου, όπως μου είπε, και όπως αποδείχθηκε τελικά, μιας και υπήρχε ένα επιπόλαιο τραύμα που είχε μολυνθεί στο πόδι μου το οποίο μπορούσε να εξελιχθεί πολύ άσχημα με λάθος χειρισμούς.

Εμείς οι ασθενείς δίνουμε σημασία πάνω απ’όλα στον γιατρό και μετά στο νοσοκομείο μιας και αυτός είναι που θα μετρήσει στη σωστή και οριστική αποθεραπεία μας.

Λόγω λοιπόν των άριστων συστάσεων που πήρα για τον γιατρό Κο Μάνο Προκοπάκη αποφάσισα να τον εμπιστευθώ.

Έτσι λόγω της συνεργασίας του με το ΙΑΣΩ βρέθηκα στο νοσοκομείο σας.

Με ανέλαβε λοιπόν ο Πλαστικός χειρουργός και υπεύθυνος της μονάδας Πλαστικής Γέννητο-Ουρηθρικής χειρουργικής του άρρενος (αν το λέω σωστά) του νοσοκομείου σας Μάνος Προκοπάκης με τον οποίο είχα μια άριστη συνεργασία και τη σωστή αντιμετώπιση ώστε το περιστατικό μου να οδηγηθεί τελικά στην οριστική θεραπεία.

Νοσηλεύτηκα στο ΙΑΣΩ General απο 19-11-2010 έως 30-11-2010 και έτσι διαπίστωσα και την ποιότητα της νοσηλείας την οποία προσφέρετε με νοσηλευτικό προσωπικό πρόθυμο και πάντα έτοιμο για την φροντίδα των ασθενών, καθαριότητα και ό,τι χρειάζεται ένας ασθενής απο ένα σύγχρονο νοσοκομείο σήμερα, άν και με κόστος ακριβό οικονομικά, όπως μου είχαν πεί και γνωστοί μου, οι οποίοι είχαν νοσηλευθεί, ή δεν νοσηλεύθηκαν για αυτόν ακριβώς το λόγο, σε σύγκριση πάντα με άλλα ιδιωτικά νοσοκομεία.

Θα ήθελα να σας ξανα ευχαριστήσω για την νοσηλεία

ΓΝ


 • Αξιολόγηση Νο.19
 • Αξιολόγηση Νο.18
 • Αξιολόγηση Νο.17
 • Αξιολόγηση Νο.16
 • Αξιολόγηση Νο.15
 • Αξιολόγηση Νο.14
 • Αξιολόγηση Νο.13
 • Αξιολόγηση Νο.12
 • Αξιολόγηση Νο.11
 • Αξιολόγηση Νο.10
 • Αξιολόγηση Νο.9
 • Αξιολόγηση Νο.8
 • Αξιολόγηση Νο.7
 • Αξιολόγηση Νο.6
 • Αξιολόγηση Νο.5
 • Αξιολόγηση Νο.4
 • Αξιολόγηση Νο.3
 • Αξιολόγηση Νο.2
 • Αξιολόγηση Νο.1
Αξιολόγηση Νο.19

Αθήνα

08-10-2012

Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια για την ποιότητα της νοσηλείας μου στο νοσοκομείο ΙΑΣΩ General.

Η συμπεριφορά τόσο του διοικητικού όσο και του νοσηλευτικού προσωπικού υπήρξε υποδειγματική με άμεση ανταπόκριση σε κάθε μου κάλεσμα.

Πάνω απ’όλα θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στον γιατρό που με χειρούργησε Κο. Ε.Σ.Ζ.Προκοπάκη, διευθυντή της μονάδος πλαστικής, Γεννητο-ουρηθρικής χειρουργικής του άρρενος.

Ο επαγγελματισμός του, η τέλεια κατάρτιση του αλλά και ο ανθρώπινος τρόπος αντιμετώπισης που είχε απέναντί μου, με έκαναν να νιώσω απόλυτα ασφαλής.

Υπήρξε απο την πρώτη στιγμή κατατοπιστικός και διαθέσιμος να λύσει οποιαδήποτε απορία μου, να με εμψυχώνει και τελικά να με δικαιώνει για την εμπιστοσύνη που του έδειξα.

Για όλους αυτούς τους λόγους νιώθω την ανάγκη να τον ευχαριστήσω μέσα απο την καρδιά μου.

Κλείνοντας θα ήθελα να σας παρακαλέσω με την ιδιότητά σας απο το πόστο που υπηρετείτε να υποστηρίζετε με τις αποφάσεις σας το έργο που προσφέρει αυτή η μονάδα.

Με εκτίμηση

ΔΣ

Αξιολόγηση Νο.18

Αθήνα

Χαλάνδρι 26-05-2011

Αγαπητοί Κύριοι,

Μετά απο σύσταση γνωστής μου δερματολόγου και ψάχνοντας να βρώ τον εξειδικευμένο πλαστικό χειρουργό για ένα χειρουργικό θέμα που μου προέκυψε, επισκέφθηκα το νοσοκομείο ΙΑΣΩ General, όπου στις 14-04-2011, στο κέντρο γεννητο-ουρηθρικής χειρουργικής, έκανα μια επέμβαση με βραχεία νοσηλεία.

Μ’αυτή τη σύντομη επιστολή θέλω να ευχαριστήσω το νοσοκομείο ΙΑΣΩ General και τη διοίκησή του για την πολύ καλή οργάνωση, απο το επίπεδο της αδελφής νοσοκόμας και την προετοιμασία, μέχρι την καθαριότητα και αυτό καθεαυτό το χειρουργείο και όσους συνετέλεσαν θετικά στο να γίνει σωστά.

Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον ιατρό πλαστικό χειρουργό Κο Μάνο Προκοπάκη, για τον άψογο χειρισμό του ασθενούς απο την πρώτη επίσκεψη μέχρι την ουσιαστική δουλειά και το αποτέλεσμά της, με την ελάχιστη πραγματικά δυνατή ταλαιπωρία για μένα προσωπικά.

Με εκτίμηση

ΓΜ

Αξιολόγηση Νο.17

Αθήνα

10-03-2014

Με την παρούσα, η σύζηγός μου και εγώ θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου ΙΑΣΩ Παίδων, και ιδιαιτέρως τον ιατρό Κύριο Εμμανουήλ Προκοπάκη.

Στις 07-02-2014 ο γιός μας υποβλήθηκε σε χειρουργική επέβαση για τη διόρθωση υποσπαδία. Η εμπειρία μας απο το παρελθόν απο ένα Δημόσιο νοσοκομείο μας επιτρέπει να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης ικανό να μας κάνει να πούμε ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στον κύριο Προκοπάκη.

Γιατροί σαν το κύριο Προκοπάκη με ήθος, ευγένεια, εμπειρία, μεγάλη επιστημονική γνώση και πάνω απ’όλα αγάπη για τον συνάνθρωπο κοσμούν τον Ιατρικό κλάδο.

Η σύζυγός μου και εγώ είχαμε απο την αρχή την αίσθηση οτι σε αυτόν τον άνθρωπο μπορούμε να βασιστούμε.

Απο την πρώτη στιγμή φρόντισε να μας εξηγήσει τα πάντα και να τοποθετήσει την κατάσταση στις πραγματικές της διαστάσεις.

Φυσικά το χειρουργείο είχε απόλυτη επιτυχία.

Μετά την επέμβαση ο γιατρός λαμβάνοντας υπ’όψιν και τον δικό μας ψυχολογικό παράγοντα ήταν σε καθημερινή επικοινωνία μαζί μας.

Επίσης ευχαριστώ θερμά το νοσηλευτικό προσωπικό για την αέριστη βοήθεια και την άψογη επαγγελματική συμπεριφορά του κατα την παραμονή μας στο νοσοκομείο.

Εύχομαι καλή συνέχεια στο έργο όλων στις ιδιαίτερες δύσκολες στιγμές που ζούμε.

Μετα τιμής

ΔΛ

Αξιολόγηση Νο.16

Αθήνα

Σεπτέμβριος 2012

Ονομάζομαι ΛΠ και στις 30-08-2012 είχα την ευακιρία να επισκευθώ και να χειρουργηθώ απο τον Κο Εμμανουήλ Σ.Ζ.Προκοπάκη και Διευθυντή της Μονάδος Πλαστικής, Γέννητο – Ουρηθρικής χειρουργικής του άρρενος (ΙΑΣΩ General).

Η διάγνωση αλλά και η προεγχειρητική διαδικασία ήταν αγχολυτική και επιστημονικά πλήρως κατατοπιστική.

Ετσι αποφάσισα να προχωρήσω στην επέμβαση.

Το μετεγχειρητικό διάστημα είναι ακριβώς όπως μου ειχε περιγράψει ο Κ. Προκοπάκης με εξαιρετικά αποτελέσματα καθώς η έλλειψη μετεγχειρητικών πόνων και η ψυχολογική στήριξη ήταν και είναι πρωτοφανείς.

Σ’αυτό το σημείο αναφέρω οτι ο Κ. Προκοπάκης εκτός απο την αποδεδηγμένη επιστημονική του γνώση και ικανότητα είναι εξαίρετος και πολύ ενδιαφέρων άνθρωπος.

Αν συνυπολογίσω στη συνολική ατμόσφαιρα του ΙΑΣΟ General και την άριστη συμπεριφορά του Νοσηλευτικού προσωπικού, την καθαριότητα και την ευχάριστη διάθεση, θα έλεγα οτι είναι ο καταλληλότερος χώρος να αντιμετωπίσουν οι ασθενείς τα διάφορα προβλήματα υγείας…

Με ευχαριστίες και εκτίμηση

ΛΠ

Αξιολόγηση Νο.15

Αθήνα

Μάϊος 2009

Αγαπητοί Κύριοι

Ονομάζομαι ΓΛ, είμαι 35 ετών και νοσηλεύτηκα στο νοσοκομείο ΙΑΣΩ General μετά απο πολύχρονη ταλαιπωρία και 17 επεμβάσεις.

Ήθελα να ευχαριστήσω απο τα βάθη της καρδιάς μου τον γιατρό μου, που με χειρούργησε Εμμανουήλ Προκοπάκη.

Είναι ο λόγος που επισκέφθηκα το ΙΑΣΩ General στις 10 Μαϊου 2008 όταν έγινε η επέμβαση και έμεινα στο ΙΑΣΩ General για 5 ημέρες.

Θα ήθελα λοιπόν επιπλέον να ευχαριστήσω το νοσηλευτικό προσωπικό που με βοήθησε για την καλύτερη ανάρρωση και στην δεύτερη επέμβαση που ακολούθησε τις 15 Νοεμβρίου 2008.

Παρέμεινα λοιπόν για 5 ημέρες και έζησα απο κοντά την ευγένεια, την προθυμία, την καλοσύνη, την εξυπηρέτηση και την φροντίδα του νοσηλευτικού προσωπικού και φυσικά του γιατρού που με παρακολουθούσε, του Κου Προκοπάκη.

Εκτιμώ οτι οφείλω να αναφέρω τα παραπάνω για την παραμονή μου και να σας καταστήσω γνώστες της προσωπικής μου εμπειρίας.

Η ταλαιπωρία μου τόσων ετών έφτασε στο τέλος και είμαι καλά και χαίρομαι τη ζωή.

Με βαθύτατη εκτίμηση

ΓΛ

Αξιολόγηση Νο.14

Αθήνα

16-11-2012

Αξιότιμοι Κύριοι,

Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να ευχαριστήσω τόσο το νοσοκομείο ΙΑΣΩ παίδων για την άρτια νοσηλεία που μας προσέφερε, όσο και τον λαμπρό επιστήμονα πλαστικό επανορθωτικό χειρουργό Κύριο Εμμανουήλ Προκοπάκη.

Ονομάζομαι Όλγα Γ-Χ και στις 12-12-2011 γέννησα στο ΙΑΣΩ ένα αγοράκι με υποσπαδία.

Αμέσως μετά την έξοδο απο το μαιευτήριο αρχίσαμε με τον σύζυγό μου να ψάχνουμε πιθανούς γιατρούς και νοσοκομεία (δημόσια και ιδιωτικά).

Κουραστήκαμε απο αυτή την αναζήτηση και ταυτόχρονα απογοητευτήκαμε έτσι όπως μας παρουσίαζαν το πρόβλημα σχετικά με το βάθος χρόνου της αποκατάστασης.

Ύστερα απο σύσταση επισκεφθήκαμε τον Κύριο Προκοπάκη, υπεύθυνο της μονάδος Πλαστικής Γέννητο-Ουρηθρικής χειρουργικής του άρρενος του νοσοκομείου ΙΑΣΩ.

Μείναμε έκπληκτοι και εγώ και ο σύζυγός μου με την επαγγελματικότητα και υπευθυνότητα αυτού του ανθρώπου που με τις άριστες γνώσεις του, την ευγένειά του και την συνεχή και λεπτομερή ενημέρωσή του για τις μεθόδους αποκατάστασης και τυχόν επιπλοκές, κέρδισε αμέσως την εμπιστοσύνη μας και αποφασίσαμε αμέσως να αναλάβει την αποκατάσταση του υιού μας.

Είμαστε ευγνώμονες γιατί προσπάθησε να τελειώσει την αποκατάσταση σε ένα στάδιο, όπως και τελικά κατάφερε.

Με την βοήθεια τόσο του ίδιου του ιατρού, που ήταν συνεχώς δίπλα μας και πρόθυμος να λύσει κάθε απορία μας, όσο και του νοσηλευτικού προσωπικού που ανταποκρίθηκε άριστα στις “απαιτήσεις” μας, ο γιός μας τώρα είναι απολύτως υγιής και εμείς σαν γονείς βέβαιοι οτι η επιλογή του γιατρού και κατ’επέκταση του νοσοκομείου, ήταν η καλύτερη που θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει.

Να σημειώσω οτι η παρακολούθηση της επανόρθωσης του γιού μας έως την ενηλικίωσή του μας γεμίζει σιγουριά για το μέλλον του και με αισιοδοξία οτι σε αυτή την πλέον σαθρή κοινωνία που ζούμε υπάρχουν ακόμα άνθρωποι με πραγματικό ενδιαφέρον και αγάπη για αυτό που κάνουν.

Ευχαριστούμε ειλικρινά για όλα και ελπίζουμε να συνεχίσετε να παρέχετε άριστες υπηρεσίες υγείας και να στελεχώνετε το Ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου σας με τόσο λαμπρούς επιστήμονες όπως τον Κύριο Προκοπάκη.

Θα σας πρότεινα εδώ, εφόσον έχετε στους κόλπους σας αυτόν τον επιστήμονα που πάνω απ’όλα είναι άνθρωπος, να τον συστήνετε ανεπιφύλακτα σε γονείς που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα ώστε να σταματήσει -εκλείψει η ταλαιπωρία, το άγχος και η στενοχώρια τους όπως ακριβώς έγινε και στη δική μας περίπτωση.

Με τιμή

Όλγα Γ-Χ

Αξιολόγηση Νο.13

Αθήνα

01-06-2013

Αγαπητό ΙΑΣΩ General

Ονομάζομαι ΓΔ και είμαι κάτοικος Αθηνών

Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την διοίκηση και το προσωπικό του Β ορόφου για την συνεχή και επιμελημένη υποστήριξή του.

Ιδιαιτέρως όμως θέλω να ευχαριστήσω τον ιατρό Κο Μάνο Προκοπάκη για το πραγματικό του ενδιαφέρον και στη δική μου περίπτωση.

Εργάστηκα σε νοσοκομείο τριάντα ολόκληρα χρόνια ανάμεσα σε πάμπολλους γιατρούς, όμως το ήθος και η αφοσίωση που έδειξε σε μένα ο Κος Μάνος Προκοπάκης είναι πρωτόγνωρη.

Τον ευχαριστώ απο τα βάθη της καρδιάς μου.

Με εκτίμηση

ΓΔ

Αξιολόγηση Νο.12

Σαλαμίνα

Νοέμβριος 2013

Πρός “Γενική κλινική ΙΑΣΩ”

Λέγομαι Π.Β και ο σύζυγός μου Σ.Α.

Όταν γέννησα τον γιό μου οι γιατροί με ενημέρωσαν οτι είχε υποσπαδία. Το χειρουργείο, μας είπανε, οτι θα μπορέσει να γίνει όταν το παιδί πάει 2 ετών. Τότε αρχίσαμε με τον σύζυγό μου να ψάχνουμε για γιατρό. Αφού κάναμε αρκετές επισκέψεις καταλήξαμε να γίνει το χειρουργείο στο “Κρατικό Νικαίας” στη μονάδα παιδιατρικής!

Ο γιατρός που είχαμε βρεί μας είχε καθησυχάσει λέγοντάς μας πως με την πρώτη φορά το παιδί θα είναι καλά. Αφού έγινε το χειρουργείο έπρεπε να κάτσουμε 12 μέρες μέσα επειδή το παιδί είχε καθετήρα. Του έδιναν πρωί – μεσημέρι – βράδυ ηρεμιστικά και ήταν σε ακινησία.

Ο μικρός ψυχολογικά ήταν πολύ χάλια, όπως και εμείς.

Την τελευταία μέρα όμως όλα άλλαξαν, καθώς ο γιατρός μας είπε οτι το χειρουργείο πέτυχε και θα ξαναπηγαίναμε σε μια εβδομάδα για την πορεία του μικρού, τότε χαρήκαμε πάρα πολύ.

Την πρώτη εβδομάδα λοιπόν που πήγαμε είπε πως ήταν όλα καλά αλλά δεν ήταν πολύ πειστικός απέναντί μου, γιατί δεν με κοίταξε στα μάτια κα κάτι άρχισα να καταλαβαίνω. Έπρεπε να πάμε σε άλλη μια εβδομάδα.

Την άλλη εβδομάδα λοιπόν, μας ανακοίνωσε οτι τελικά δεν πέτυχε και μου είπε οτι είναι σαν να μην έχουμε κάνει τίποτα….

Τότε εγώ και ο σύζυγός μου χάσαμε τα λόγια μας. Το χειρουργείο έπρεπε να ξαναεπαναληφθεί σε 6 μήνες. Ρώτησα τον γιατρό: “Γιατρέ σίγουρα θα πετύχει το δεύτερο χειρουργείο;” και απάντησε “αυτό δεν το ξέρω εγώ αλλά ο Θεός!!!”

Άρχισα να φοβάμαι πολύ και νόμιζα πως το παιδί μoυ δεν μπορεί να γίνει καλά. Η ψυχολογία εμένα και του συζύγου μου για πολύ καιρό δεν ήταν καθόλου καλή.

Μετά απο 4 μήνες ξεκινήσαμε να ψάχνουμε για άλλο γιατρό, για να πάρουμε και άλλες γνώμες. Μας είχαν συστήσει αρκετούς, ένας μάλιστα μας είχε πεί να κάνουμε και ορμόνες πράγμα που δεν θέλαμε καθόλου!

Ένας άλλος πάλι στο “Παίδων” με ρώτησε: “Μάνα και τί πρόβλημα έχεις το παιδί σου να μείνει έτσι;;;”…….μου ήρθε να γελάσω πολύ εκείνη την ώρα αλλά συγχρόνως με είχε πιάσει πανικός γιατί νόμιζα οτι δεν θα έβρισκα κανένα σωστό γιατρό.

Στη συνέχεια μας σύστησαν τον Κο Προκοπάκη.

Εγώ και ο άντρας μου πάλι φοβόμασταν για το τί θα αντικρύσουμε.

Με το που χτυπήσαμε την πόρτα και μας άνοιξε δεχτήκαμε μια πάρα πολύ ζεστή αγκαλιά και ένιωσα σαν να τον ήξερα χρόνια.

Μας είπε με ακριβής λεπτομέρειες τί θα κάναμε στο παιδί. Ό,τι απορία είχα μπορούσα να την έλεγα, δεν αγχωνόμουν όπως με τους άλλους γιατρούς.

Επίσης μου είπε οτι το παιδί μου μετά το χειρουργείο θα καθόταν μόνο μία μέρα μέσα, χωρίς ηρεμιστικά, και οτι θα ήταν σπίτι μας με τον καθετήρα έξι ημέρες.

Εννοείται πως χάρηκα πάρα πολύ με αυτά που μου είπε και αποφασίσαμε να γίνει εκεί το χειρουργείο.

Όπως μας τα είπε έτσι και έγιναν.

Μου έδωσε και κατάλαβα οτι το χειρουργείο θα πετύχει με την πρώτη και μου εξήγησε οτι απλά μπορεί σε άλλους 6 μήνες να χρειαζόταν μια διόρθωση αφού πέτυχε το χειρουργείο μας εξήγησε οτι όλα πήγαν καλά και στη συνέχεια θα βλέπαμε αν χρειαζόταν η διόρθωση.

Όταν κλείσαμε την ημερομηνία για το χειρουργείο, το νοσοκομείο και το προσωπικό, χωρίς να μας ξέρει μας αγκάλιασε και προσπάθησαν με τον δικό τους τρόπο να μας καθησυχάσουν γιατί η εμπειρία μας απο το προηγούμενο χειρουργείο που είχε πραγματοποιηθεί στο Γ.Κ.Νικαίας ήταν τρομακτική γιατί δεν υπήρχε καμμία επαφή με το παιδί κατα την προετοιμασία για την νάρκωση π.χ (στο Γ.Κ.Νικαίας μας πήραν το παιδί και φύγανε, ενώ στο ΙΑΣΩ είμασταν σε επαφή με το παιδί κατα τη διάρκεια της προνάρκωσης που η ψυχολογία του παιδιού ήταν διαφορετική).

Όταν μας ρωτάγανε με ποιό γιατρό είχαμε ραντεβού και τους αναφέραμε το όνομα του Κ. Προκοπάκη χαμογελώντας μας λέγανε πως δεν υπάρχει τίποτα άλλο καλύτερο και το σπουδαιότερο, ήταν οτι κανένας ή καμία δεν μας έλεγε κάτι το διαφορετικό.

Τελικά αφού πέτυχε το χειρουργείο έκανε τη διόρθωση που έπρεπε, πράγμα που δεν με άγχωσε γιατί με είχε προετοιμάσει.

Τώρα το παιδί μου είναι πάρα πολύ καλά!!

Για μένα ο Κ. Προκοπάκης είναι ο καλύτερος γιατρός που υπάρχει στην Ελλάδα και τον ευχαριστούμε θερμά για ότι έκανε για εμάς.

Ένα ευχαριστώ βέβαια δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που έχει κάνει εκείνος ο άνθρωπος.

Αξιολόγηση Νο.11

Θεσσαλονίκη

17 Ιαν 2010

Θέμα: Ευχαριστήρια επιστολή και συγχαρητήρια για τον Πλαστικό χειρουργό Κο Προκοπάκη Εμμανουήλ

Αξιότιμε κύριε,

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε και να σας εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας για τις επιτυχημένες επεμβάσεις που πραγματοποιήσατε προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το εκ γεννετής πρόβλημα του γιού μας.

Όπως γνωρίζετε, ο εντεκάχρονος σήμερα γιός μας γεννήθηκε με υποσπαδία. Απο τα δύο μέχρι τα οκτώ του χρόνια υποβλήθηκε σε 4 χειρουργικές επεμβάσεις απο διαφορετικούς ιατρούς τόσο του ιδιωτικού όσο και του κρατικού τομέα χωρίς όμως να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα, προκαλώντας παραμόρφωση της μορφολογίας του πέους του.

Μετά απο διάφορες περιπέτειες, απογοητεύσεις και ταλαιπωρίες που περάσαμε με τις παραπάνω επεμβάσεις και σε συνδιασμό με την άρνηση που άρχισε να παρουσιάζει ο υιός μας για μιά ακόμα χειρουργική επέμβαση, σταθήκαμε τυχεροί που σας γνωρίσαμε ως πλαστικό , επανορθωτικό χειρουργό, επικεφαλή της μονάδος πλαστικής γέννητο-ουρηθρικής χειρουργικής του άρρενος στο ΙΑΣΩ General.

Με πολύ σεβασμό απέναντι στο πρόβλημα που αντιμετώπιζε ο γιός μας, μας ενημερώσατε πλήρως και με σαφήνεια για τη μέθοδο που θα χρησιμοποιούσατε, γεγονός που οφείλουμε να ομολογήσουμε δεν είχε συμβεί ικανοποιητικά μέχρι τότε απο τους άλλους γιατρούς.

Καταφέρατε να προσεγγίσετε τον υιό μας με υπομονή και σεβασμό εξηγώντας με τον καλύτερο τρόπο την διαδικασία της χειρουργικής επέμβασης και κερδίζοντας τελικά την εμπιστοσύνη του παιδιού μας το οποίο μέχρι τότε ήταν τελείως αρνητικό να δεχθεί μια νέα προσπάθεια προκειμένου να αποκατασταθεί ο υποσπαδίας του και συνάμα κερδίσατε και την δική μας εμπιστοσύνη σαν γονείς.

Πέρα της επιστημονικής κατάρτησης που διαθέτετε και το έργο που επιτελείτε, διακρίναμε να διακατέχεσθε απο ενδιαφέρον, ζήλο και μεράκι για αυτό που κάνετε. Εφαρμόζοντας την μέθοδο χειρουργικής αποκατάστασης του υποσπαδία “Snodgraft” καταφέρατε να αποκαταστήσετε την μορφολογία και τη λειτουργικότητα του πέους, σ’ένα απολύτως φυσιολογικό και υγειές.

Κλείνοντας οφείλουμε να αναφερθούμε και στην παιδιατρική κλινική του Ομίλου ΙΑΣΩ όπου οι υπηρεσίες που μας προσφέρθηκαν ήταν άριστες και η συμπεριφορά του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού άψογη

Ευχαριστούμε απο τα βάθη της καρδιάς μας.

Με σεβασμό

Οι γονείς του Γιώργου

Αξιολόγηση Νο.10

Chicago IL (USA) Oct 22, 2016

Dear Madams and Sirs, My name is EE from Chicago, IL USA.

I was asked by Dr.Prokopakis to review my hospital stay and share it with you. Overall my experience at IASO was wonderful, as far as hospital stays go.

The rooms were clean, staff were professional and pleasant and Dr.Prokopakis was beyond amazing for both bedside manner and knowledge of the procedures and healing processes.

I was offered a double bed room at the beginning to provide accommodations for my friend, which was more than expected.

We already made lodging plans for him, so I was later moved to a single bed room which was just as comfortable. My recovery consisted of a lot of fluids and IV’s.

The nurses were wonderful, always answering my call button when the IV was empty with efficiency and a smile.

I was visited daily by the anesthesiologist, and both Dr. Bracka and Prokopakis for updates and checkups.

All my questions and concerns were answered promptly and explanations were very clear. There was never a language barrier over my entire experience. The discharge process was easy with the doctor’s stopping by to explain what to expect from that point on, healing wise.

I was visited daily by Dr. Prokopakis at my rental home for a checkup and he was very pleased with the results and the healing process. I am so glad I discovered Dr. Prokopakis thru another patient who had the surgery previously.

I had researched this procedure thoroughly in the USA, visiting and talking with three different doctors that had three different ideas on how to do the surgery. None were convincing and left me feeling uncomfortable with the procedure.

Once I discovered Dr. Prokopakis that all changed. He comforted me and assured me that this procedure could be done safely and with promising results. He was the only doctor who WANTED to help me, unlike the doctors in the US.

The US doctors acted like they were doing me a favor, instead of helping me with my issue. I never got that feeling from Dr. Prokopakis. He was professional, pleasant and a complete gentleman thru the entire experience.

IASO should be proud to have a man like Dr. Prokopakis on their team.

Bravo! Again, thank you for your time and care, my life will be forever changed for the better.

Sincerely,

EE Chicago, IL USA

Αξιολόγηση Νο.9

Dunham (Canada), July 5th 2016

Hello My name is J.S.P and in October 2015 I came to IASO General to get operated for a penile lymphedema condition.

I would like to thank you so very much for the quality of the services I received there. Before getting operated I searched the web to find the best surgeon who could operate on me.

I was very lucky to find Dr. Emmanouil Prokopakis. He is one of the best in the world to deal with cases like mine.

I feel privileged to have found him and his team. His experience for such delicate procedures along with the guidance of Mr. Aivar Barcka who assisted him as a consultant, made me come to Athens in complete trust.

From the first moment I contacted Dr. Prokopakis, I knew I was dealing with a highly skilled surgeon who is also a very kind and generous man.

He was available to communicate via email anytime I had a question or concern. He is a man who is passionate about his work and I realised that when we met for my pre-operation consultation.

He made me feel I was in good hands and assured me that the operation was gonna go well. And it did. I am thrilled with the result. I was not only impressed by Dr. Prokopakis’s professionalism and humanity but also by my entire experience at IASO General.

From the moment I checked in to the moment I was brought in my room after the operation, the experience was very positive.

Even though I did not speak Greek, I was able to communicate with the staff and everyone was so kind. Every step (admission, scans, blood test, meeting with the anaesthetist, etc…) was made easy and I want to thank you for that. Once I got to my room I was looked after by kind nurses who went out of their way to make sure that I was well taken care of.

Except for breakfast that was too high in sugar and carbohydrates and too low in protein, I must say that the meals were delicious. Once I left the hospital, Dr. Prokopakis came to my apartment daily for a follow up visit.

I feel very lucky to have met this exceptional human being and I hope you do realise how fortunate you are to have him in your team. He is a passionate man who loves his work and loves his patients. I will definitely refer other patients who are seeking quality treatments to Dr. Prokopakis and his team at IASO General.

On July 7th 2016, I will be in Athens again to see Dr. Prokopakis for a follow up visit and I will give him this letter in person so he can forward it to you. I want to thank you all for everything you have done for me.

Please do not hesitate to contact me if you need to at jse@@o@gmail.com

Yours truly J.S.P Athens 12-07-2016

Dear Mr. J.S.P. Thanks for your nice letter of July 5th 2016. We are very proud to have with us Dr. Prokopakis Manos.

He has established an international reputation as a plastic surgeon due to his excellent results.

However his humanistic education and passionate devotion to his work reminds Hippocratic oath to medicine: “Love for medicine means careful care to human beings”.

Everyone in this group of Hospitals likes Manos!!!

All my good wishes,

Prof. Golematis Vasileios

Chairman of Scientific Council IASO General Hospital

Αξιολόγηση Νο.8

Heber City USA September 2011

To IASO

Dear Drs. I recently had the pleasure of utilizing one of your hospitals for a procedure performed by Dr.E.S.Z.Prokopakis.

As you are probably aware Dr.Prokopakis was referred to me by Dr.Aivar Bracka of the U.K.

I have been corresponding with both Dr.Prokopakis and Dr.Bracka for over a year about the procedure that I had done.

I have had several stays in hospitals here in the US in the past few years and can honestly say that the care and treatment that I received in your facility was equal to if not better than the experiences I have had here in the US. Dr.Prokopakis and his secretary Ms.Tatiana went out of their way to ensure that I would have all of the necessary information and arrangements in place prior to my departure, and ensured that my stay at your hospital and necessary aftercare in Athens was arranged completely.

My wife accompanied me on this trip and was made to feel welcome in your facility. She was allowed to stay in the room with me during my stay which greatly made both of us more at ease for the first part of the visit.

This was her first visit to a foreign country and she was a bit apprehensive about having to deal with different surroundings along with the obvious language barrier. Your staff minimized these concerns for her which we both appreciate more than we can say.

Dr.Prokopakis is truly an asset that you need to utilize which I am sure you already would acknowledge. He has demonstrated the professional attitude and skills that I feel are necessary in every good if not great physician.

I will have no reservations in referring his skills and the utilization of your hospitals to others that wish have corrective procedures performed. Once again I want to thank you for opening your arms to my family’s need. This life altering experience for us will never be forgotten.

It is my hope that Dr.Prokopakis and his practice will grow benefiting both his patients and your hospitals

Sincerely,

JL USA

Αξιολόγηση Νο.7

Rome Italy June 2012

Dear Mr. Prokopakis Just a quick few words to thank you for your recent help and support with my injury.

My recovery is proceeding full steam and it looks like the operation was a complete success.

On top of this, I am grateful for the way you handled the whole process and for your kindness throughout.

With best regards,

FC Italy

Αξιολόγηση Νο.6

Toronto, Ontario Canada September 2009

To IASO

I would like to share with you my experiences as a recent patient at IASO General Hospital.

On April 9th, 2009 I was involved in an accident when a mini tour bus drove over my right side of my body resulting in a “degloving injury” to my right leg. Immediately after the accident I was transferred by air ambulance from Santorini to Athens and then had 4 operations at IASO General.

The reason for my letter is to express my extreme gratitude for the wonderful care I received. I especially cannot say enough about the excellent care that I received from Dr.E.S.Z.Prokopakis while at IASO.

He looked in on me several times each day, checking the status of my leg, the bandages, the VAC system etc.

He answered any questions that I had, patiently explained the procedures that had been done and were about to be done, laid out the healing process to me and with his clam, gentle, professional manner kept me optimistic and hopeful. I consider my self so fortunate to have been in his care.

Later, when I better understood the severity of my injuries, I realised that Dr. Prokopakis ultimately saved my leg, leaving me with the prospect to regain its full use and to walk properly.

Today I am able to walk quite well, often even without a crutch. I can manage stairs and continue to see improvements in my mobility. I am still optimistic, hopeful and very, very thankful.

Sincerely yours

Claudia C. Toronto, Ontario/ Canada

Αξιολόγηση Νο.5

United Kingdom (UK)

December 2012

To IASO

I had suffered for many years with a condition which I considered to be very personal and private.

It was because of this embarrassing condition that I put off from seeing a doctor, although I had surgery for this condition in its early stages back in the UK roughly 15 years previous, the whole experience was not a good one.

Finally after not being able to bear the condition any longer I was persuaded and was recommended (by Dr Olympia Mpesmpea) to see a doctor here at the IASO General Hospital which is only a 10 minute walk from my home address here in Athens.

The doctors name was Dr E.S.Z Prokopakis head of the Male Genito-Urethral Plastic Surgery Unit.

The appointment was set for the 20/07/2012 and I was a little apprehensive but I needed to go and finish with this condition.

So the appointment came and as soon as I had met Dr Prokopakis I felt instantly at ease and didn’t have any problem discussing my condition.

Dr Prokopakis was very professional and spoke in a manner that was easily understood and put you at ease.

After an examination he diagnosed a condition called BXO and suggested the only course of action was full circumcision and to be done immediately, something that I was expecting anyway.

I told Dr Prokopakis that I would have to wait some days as I had an important engagement the following week and would call him when I was ready to continue. After leaving the appointment with Dr Prokopakis I felt that I didn’t want anybody else to operate only Dr Prokopakis and after reading glowing reviews it became clear that he was the best in this field of surgery.

After 4 or 5 days I contacted Dr Prokopakis 26/07/2012 and confirmed I was ready to go ahead with the surgery and he immediately booked me into IASO Hospital for the following day.

Arriving at the hospital on the Friday 27/07/2012 I was admitted to the hospital by very pleasant and friendly staff and taken by a member of staff to the room where I would be staying.

I met with Dr Prokopakis roughly an hour before the operation and he explained everything about the operation in fine detail which took away any apprehension straight away.

I had opted to have a local anaesthetic and was assured that I would feel any pain throughout the surgery and even afterwards.

This was exactly the case even in theatre the staff were pleasant and friendly and Dr Prokopakis was a true professional. I stayed in the hospital over night and was regularly checked by the nurses for blood pressure and temperature readings and dispensed medication accordingly I was even impressed with the food as it’s a standing joke in the UK about hospital meals not being the best cuisine.

Dr Prokopakis came to visit me in the evening and was not only concerned about my well being post surgery but was interested in me as a person which I found very comforted about the whole post surgery.

Dr Prokopakis visited me for the last time in the morning at the hospital and showed me what I must do as after care in the following weeks. He made a follow up appointment for me to see him in 4 days time and a further 6 weeks time to see my progress.

In conclusion I can say the whole experience this time around for this surgery was a thousand times better than my previous in the UK and this was mainly down to the sensitivity and complete professionalism from Dr Prokopakis and also the before and after care from the porter to the nursing staff and I thank them all very much.

Troy M.

Αξιολόγηση Νο.4

Consultant Dermatologist Sharjah, United Arab Emirates

To IASO

The patient, my son Mr DP was admitted in your hospital on 3rd July 2010 and discharged on 6th July 2010.

Dr. Emmanouil Prokopakis operated on him for a salvage Hypospadias surgery on the 3rd of July.

Dr.Manos was recommended to us by doctors in India and London. The result is “Brilliant” in their words. We were in regular touch with him and his secretarial office by email and I have to say we were very impressed and touched by the excellent and very prompt professional service even on the internet.

Down to our hospital dates, our hotel accommodation and even how to get to the hospital was expedited because of the excellent guidance by Ms Tatiana and Ms Helen.

Dr. Emmanouil personally informed me of all the pre-op, hospital and post-op requirements. I was extremely touched by the concern he showed for my apprehensions and fears.

Once we arrived at the hospital we were met by Ms Tatiana who goes without saying was a great help. I have no words to express the expertise of Dr. Emmanouil, his operative skills, his professionalism and his post-operative care and follow up is simply superb.

My son and I are ever grateful to him for what he’s done for us. The Anaesthesia Specialists were wonderful and, the nursing staff in the hospital is also excellent and professional.

I would like to thank Dr. Manos, Ms Helen, Ms Tatiana and all your staff for the excellent treatment provided to both my son and me personally and professionally.

I must congratulate you on your excellent facility and it goes without saying that I will recommend IASO highly both to my patients and friends.

Thanking you

Mrs MP

Αξιολόγηση Νο.3

Mumbai India November 2012

Sir/Madam I, Mr HG and my wife Mrs DG are extremely happy and overwhelmed with the entire experience we had at IASO with Dr. Emmanouil Prokopakis during my son’s surgery for Hypospadias. We as parents were very tensed and scared for our sons problem which we faced unfortunately at his birth.

Before this we were totally unaware of this abnormality (hypospadias). We did a lot of research for many surgeons and doctors for his treatment.

But we were very pleased and positive about Dr. Emmanouil Prokopakis at IASO Children’s Hospital. We were very comfortable and felt homely.

The cleanliness, hospitality and personal attention all were excellent. The Hospital was neat and clean.

All the staff members treated my son with great respect and immediately as and when required. The best part was food and service with which all attendant greeted and carried smile on their face.

We come from different country with different food and culture, which was been taken care very well. In fact we are in Love with Greek vegetarian food.

Lastly we choose IASO Children Hospital and Dr. Emmanouil Prokopakis as we wanted the best for our son’s future which was just here.

Dr. Emmanouil Prokopakis approach, talking style hospitality and humbleness is what has given us more than 100 percent satisfaction.

He has always been very open, clear, frank to us and most important very down to earth, friendly and approachable. This helped us to clear our smallest of doubt and be sure of everything.

He has always been positive, helpful, kind, punctual and very soft and generous to us and our family. We highly appreciate his confidence and faith in his belief to do such wonderful treatments and make us so happy.

After meeting and spending so much time with him he is a part of our family now.

We respect and love him for the excellent job he has done and his attitude and approach he has had throughout with us during our stay in Athens.

Thanking you,

Yours truly,

HG India

Αξιολόγηση Νο.2

NewCastle upon Tyne,

North east England November 2012

To IASO

Dear Sir, It gives me great pleasure to write to you with regards to our recent extremely positive experience, in relation to the ‘outstanding’ highly successful one-stage hypospadias repair surgery my 4-year-old son Seth has just undergone (between November 2011 September 2012) under your excellent Consultant surgeon Mr.Emmanouil Prokopakis (Head of the Male Genito-urethral Plastic Surgery Unit) within your IASO Children’s Hospital.

My son and I are UK nationals and I am a professional artist a part-time Associate Senior Lecturer at Northumbria University.

At birth my son was born with mid-shaft hypospadias. From that time I undertook (4 years) of in depth research into his condition and surrounding surgery, in order to find the best possible treatment. I read many research papers and visited many centres here in the UK.

However I soon realised that hypospadias repair surgery is a very challenging and difficult area of surgery (as there are some 250 different procedures) and I discovered that there are many conflicting differences of opinion, as regards approaches and philosophy (in relation to the timing of surgery) and the procedures used.

Therefore I sought treatment for my son within the NHS under Mr. Aivar Bracka (a renowned ‘world leader’ within the field who had worked for 30 years within the Russells Hall Hospital, Wordsley Hospital in Stourbridge Birmingham in the UK) because Mr.Bracka pioneered a new procedure the ‘Bracka procedure’ that is now used worldwide I preferred Mr Bracka as he was also an active researcher, and he was the only specialist surgeon I could find anywhere in the world he had published 30 years of in -depth ‘follow up’ research relating to his past patients and the outcomes of his own surgery.

From the outset Mr.Bracka and his practice was superior to all of the other consultants and departments I visited. However, sadly over time, treatment with Mr.Bracka became no longer available to us, as he retired from surgical practice in 2010.

Having lost that above opportunity (for practical reasons) I visited a number of other consultants within the UK.

However following my initial consultation with Mr.Bracka (with my son) and the findings within my own research; I remained unconvinced about taking my son to any of these services (for the reasons I will shortly outline).

Fortunately through further correspondence with Mr.Bracka, he recommended to me the practice of Mr.Prokopakis (who had trained under Mr.Bracka within the NHS and had worked alongside him for 10 years (prior to his return to Athens).

As Mr.Prokopakis follows the same philosophy and ethos, and uses the same ‘up to date’ procedures I chose Mr.Prokopakis and his practice above many surgeons and departments I visited within the UK.

Many of the above surgeons had different and sometimes conflicting opinions to Mr.Bracka’s and Mr.Prokopakis’ own preferences for a single stage surgery (where possible), meaning that there was a reduced risk of more post-surgery complications and a reduced risk of repeat surgery.

However all of the other surgeons only offered a two stage surgical repair for my son. One of the surgeons above was also prepared to undertake another surgical procedure to rebuild my son’s foreskin (however to date there has been no published research to support it as a practice). This could easily have resulted in my son having more repeat surgery.

As there is much published reliable research to suggest that repeat surgery is damaging to the psychological well-being of a child therefore I felt very concerned as a parent in taking this other unnecessary risk.

Many of the above surgeons also had differences of opinion regarding the timing of surgery. The general consensus (in recent years) has been that the most appropriate times are between 12-18 months or between the ages 3-4 years as within these times a child is considered much less likely to pull out a catheter and seriously damage the surgical site.

However some of the above surgeons were prepared to take the above risk, as they suggested operating on my son between the ages of 18 months – 3 years, which I felt could have posed another serious risk, if as a result my son needed further surgery. Following my research I felt that one of the most experienced surgeons working at one of the most prestigious establishments above was using what were considered to be oldfashioned practices and techniques.

We were in the end, also only offered the services of his Registrar (to perform my son’s surgery), which I felt was inappropriate for our needs (given the complex nature of my son’s condition and the nature of the surgery required). Additionally as I read Mr Bracka’s research paper: “A 5-year audit of trainees experience and outcomes with two-stage hypospadias surgery” which outlines the reality of the possibility of more negative outcomes and a higher statistical risk of complications following surgery.

I therefore felt that this arrangement posed a risk, and was not an option for us.

I was further concerned about the Registrar’s thoughts regarding the importance of a ‘good cosmetic outcome’;as his response was that ;’he considered that to be more of a concern for the parent than the patient”.

However as I had already read much research, which reported that a poor cosmetic outcome had a very detrimental psychological effect upon patients themselves; and as I had also read the research paper ‘Hypospadias: a critical analysis of cosmetic outcomes using photography” by L.Baskin (which highlighted the ‘subjective’ nature of the ‘perceived’ success of cosmetic outcomes and the differences of opinion between patients and surgeons; it therefore became very clear to me, that this issue needed to be addressed at least by a Plastic Surgeon (in the hope of achieving the best possible result) and as I believed that their working process would be much finer and that they would concentrate and focus more upon this issue.

My reasons for outlining some of the above issues is to highlight the importance of how finding the best possible treatment for a child (from the outset) can never be underestimated or taken for granted.

Given that there was a first conference on ‘Failed Hypospadias repair’ (in Arezzo in Sept 2010), there is no question that this area of surgery it is not without its serious risks or challenges.

For a more general overview and for further information relating to the issues surrounding hypospadias surgery please read the following two useful research papers: ‘Hypospadias surgery What, When and by Whom’ by Gianantonio Manzoni – Aivar Bracka, Enzo Palminteri, Giacinto Marrocco ‘Sexuality after hypospadias repair’ by Aivar Bracka BJU International (1999),83, Suppl.3, 29-33.

I preferred and selected Mr.Prokopakis for my son’s treatment (above the other specialists) because he continues to share and follow the same approach philosophy and ethos as Mr.Bracka.

Furthermore he was recommended to me; had been trained by and had worked with Mr Bracka (within the NHS at the Wordsley Hospital in Dudley, Birmingham for 10 years) making his professional training background and experience superior. Mr.Bracka (within my research) had recommended and told me that he considers Mr.Prokopakis to be ‘picking up his mantle’ and that he considers him to be ‘his successor in the field of Genito Urinary Surgery’.

He told me of his ‘clear confidence in his surgical abilities and his unique talent’. This endorsement and testimony from Mr.Bracka (within the field of Genito Urinary Surgery) is (judging from my years of research) one of the highest and most prestigious accolades any surgeon within this field could possibly achieve.

It is therefore my firm belief that you have in your midst in Mr.Prokopakis an up an already well established ‘world leader’ in Genito Urinary Surgery who’s practice is not only ‘technically outstanding’ but also backed up by 30 years of Mr. Bracka’s detailed published research.

It has been my experience (within my four years of research) that there was nobody else offering this level of ‘unique’ and ‘up to date’ expertise within this area of surgery anywhere else in Europe.

Repeatedly Mr.Bracka and Mr.Prokopakis have revealed themselves to have been, at the forefront of the field for quite some time.

Although it was practically much more difficult for us to come to Athens for my son’s treatment, I realised that we could not access or find any other treatment at this highest of levels under Mr.Prokopakis, anywhere else within the UK, Europe or indeed the rest of the world.

Your Hospital in my view is currently offering unique outstanding and advanced ‘World class’ treatment within what is universally considered to be a very difficult, challenging and risky area of paediatric surgery.

Mr.Prokopakis is an extremely dedicated, creative and extremely talented ‘research active’ surgeon.

His technical / surgical abilities are exceptional and second to none. In my professional life as a lecturer within the field of Fine Art, I can very easily identify creativity, discipline, commitment and talent in others.

I recognised all of these qualities immediately upon meeting Mr.Prokopakis and I believe that as a surgeon these were what ‘set him apart’ from all other consultants I had visited.

Furthermore I had read much published research highlighting how important it is to achieve a good cosmetic outcome (in order to safeguard the future psychological wellbeing of a patient).

As Mr.Prokopakis (like Mr.Bracka) is also Plastic Surgeon, there was a very clear advantage in choosing him as this attribute was ‘unique’ and was very important to my decision-making.

In contrast, all of the other consultants previously visited were paediatric urologists, and I was therefore not confident that they would pay as much attention to this vitally important issue.

I had complete and absolute confidence in Mr.Prokopakis in this respect. The cosmetic outcome he achieved for my son has been both excellent and outstanding and I am sure that my son has been saved from any future psychological damage, or any further future revision surgery as a result.

Throughout my son’s care Mr Prokopakis also demonstrated an amazing level of empathy and sensitivity. He developed a tremendous rapport with my son right from the start.

His ability to care for his patients and their families on every single level has been exemplary. On an emotional level he has shown himself to be a very attentive, sensitive and articulate man.

This in my experience is a very rare and unusual quality to find in any surgeon (as upon meeting many of the other surgeons mentioned earlier, I did not always feel that they were able to satisfy this other very important need that patients have (as a child, adolescent or adult).

My feeling about Mr.Prokopakis from the outset was that through him, my son would always be treated with great sensitivity dignity and respect.

The overall care we also received within your hospital was second to none.

The aftercare Mr.Prokopakis gave us was outstanding; he visited my son twice every day.

He helped me tremendously on all levels including with a number of the practical arrangements (which in reality he had no obligation what so ever to do).

It is my firm belief that through Mr.Prokopakis my son has been enabled to access and receive the best possible treatment available in the world. Mr.Prokopakis is an incredible and invaluable asset to your portfolio of staff.

I hope that you can support and value him in every respect, in order to assist him in the on-going further development and progression of his practice as a surgeon and in the further development of his department and his future research.

I am aware from our visits that you have a very large maternity unit (within your hospital). Please take and use my four years of research and my advice as a parent with first hand knowledge and experience of a child with hypospadias who has successfully undergone surgical treatment within you Children’s Hospital.

It is my firm belief that the best way you could best serve and help any of the children and their families born with hypospadias within your already existing maternity unit would be by recognising and acknowledging the ‘world class service’ you currently have right now on your own doorstep.

By offering these patients the services of Mr.Prokopakis you would be enabling them to access the best possible treatment and be safeguarding and protecting the long-term well being of your patients and their families.

Prior to our visit I was put in touch with another family who had travelled for treatment from London (the child’s father who was an already well established reputable Plastic Surgeon himself.

During our last recent visit we met another family who had similarly done extensive research and travelled to Athens all the way from India.

Other patients (on more than one occasion) have travelled all the way from America to receive treatment under Mr.Prokopakis.Patients are now clearly ‘voting with their feet’ and gravitating towards where there is clearly now an ‘outstanding centre’ for this area of surgery.

These journeys in themselves are a clear testimony and indication of Mr.Prokopakis established and growing recognition as a world leader within his field in your hospital.

As regards our position as overseas visitors to your service; I would also like to draw your attention to the fact that I had also found recent EU legislation called ‘Article 56′ Crossborder Patient Mobility (via the UK’s Department of Health) which enabled me to apply to our local PCT for funding (for equivalent NHS treatment) within your hospital.

My application was successful and I managed to retrieve 64% of the costs I incurred following the first surgery and I am able to apply similarly for the second recent operation my son had (for a small fistula repair) on a day case basis in September.

This was an incredible outcome because (as a single parent) living on a low income we were enabled to access and receive ‘our preferred choice’ of treatment within your IASO Children’s Hospital in Athens.

I would like to extend our sincere heart felt gratitude to Mr.Prokopakis. My son and I will always be extremely grateful and indebted to him; for all that he has done for my son as his patient and for me as his parent.

What he has achieved has been incredible and life changing for us both.We would also like to extend our sincere gratitude
to anaesthtist Mrs Helen Marinopoulou whose treatment care and sensitivity was also outstanding and second to none.

We would also like to thank all of the nursing staff on your children’s ward who were all fantastic.

As a single parent travelling alone for the above treatment with my son, they looked after us both exceptionally well.

They made the whole process for my son and I much easier than I ever could have imagined. I experienced no language barriers and felt completely at ease with each and every one of them.

Again it is my opinion that the care we received on this level too, was also second to none.

Through relating my own and my son’s extremely positive experiences I hope that you can celebrate and value Mr Prokopakis’s outstanding capabilities and expertise and that you can hold him in the highest level of esteem that he deserves as he is an outstanding member of your portfolio of staff.

He also deserves your full attention and support in assisting him with the further development and expansion of his department via his access to facilities and his on going research needs.

He is undoubtedly an outstanding practitioner and an asset to your institution. Thank you for giving me the opportunity to gain access to Mr Prokopakis within your service for my son’s treatment. It has given me great confidence as a parent to know that in Mr Prokopakis I had found the best surgeon possible -on every level- and that my son Seth has received the best possible treatment in the world.

Yours sincerely

Ms AH Associate Senior Lecturer,

BA Hons RA Dip. UK

Αξιολόγηση Νο.1

London, December 2009

Just a short note to inform you of our experience as our son M. underwent complex genito-urinary Plastic Surgical Reconstruction at the IASO Children’s Hospital in Athens, on Friday the 16th of October, 2009.

As a Plastic Surgeon myself, I extensively researched the most appropriate specialist and facility to undertake this procedure.

The future of my family depended on a successful outcome. It became clear the Dr. Manos Prokopakis and his assistant Mr. Aivar Bracka, were the best people in Europe and beyond; to perform the delicate and complex surgery required.

We flew to Athens six weeks before surgery to look at hospitals and were extremely impressed with the Paediatric Anaesthetist (Dr. Helen Marinopoulou) and the facilities at IASO Children’s Hospital.

The operation was complex, but successful, and my son M. went on to recuperate at the Hotel Arion on your beautiful Athenian Riveria.

We are now home in London. I will have no hesitation in highly recommending Dr. Prokopakis and his team at the IASO Children’s Hospital to colleagues and patients both in London and Internationally.

Our experience has been a warm and positive one – your staff were highly skilled, welcoming and caring – this included your theatre Porter- named Vangelis: he has a very kind “way” with children.

The cleanliness of the IASO Children’s Hospital was also exemplary.We are thankful that we located Dr. Prokopakis, his Anaesthetist and the IASO Children’s Hospital.

Yours sincerely

Mr. MG FRCS (Plast)© 2019 Εμμανουήλ Σ.Ζ. Προκοπάκης. All rights reserved. Powered by VNG Digital Group© 2019 Εμμανουήλ Σ.Ζ. Προκοπάκης. All rights reserved. Powered by VNG Digital Group