Πεϊκό και οσχεϊκό λεμφοίδημα

Το πεϊκό και οσχεϊκό λεμφοίδημα είναι αποτέλεσμα μίας μή φυσιολογικής και μεγάλης συλλογής υγρού εντός των ιστών του πέους και του οσχέου, η οποία καταλήγει σε υπερμεγέθεις διογκώσεις του εξωτερικού γεννητικού οργάνου, σε ίνωση και εκφυλιστικές αλλοιώσεις που παρεμποδίζουν θεαματικά τη φυσιολογική ζωή των προσβεβλημένων ασθενών.

Πεϊκό και οσχεϊκό λεμφοίδημα

Title:

Description:

Πεϊκό και οσχεϊκό λεμφοίδημα


Το πεϊκό και οσχεϊκό λεμφοίδημα μπορεί να οφείλεται σε διάφορες αιτίες.

Μαζί με την αντιμετώπιση των κοινών αιτίων (ιδοπαθής, στρεπτοκοκκικές λοιμώξεις, φιλαρίαση κ.λ.π) η μονάδα μας έχει αναπτύξει εμπειρία στην επανόρθωση πεϊκών και οσχεϊκών λεμφοιδημάτων που έχουν προκύψει ως αποτέλεσμα ενέσεως υγρής φαρμακευτικής (αλλά και κοινής) σιλικόνης κάτω απο το δέρμα του πέους και του οσχέου σε μία προσπάθεια αύξησης του μεγέθους. Άν και η χρήση της σιλικόνης για τον σκοπό αυτό έχει σήμερα απαγορευθεί ως παράνομη στις πιό πολλές χώρες, δυστυχώς, σποραδικά, γίνεται ακόμα χρήση της.

Συνήθως, η ενιόμενη σιλικόνη παραμένη ασυμπτωματική για μερικά χρόνια. Στη συνέχεια, εξαιτίας της απόφραξης των περιφερικών λεμφαγγείων, δημιουργούνται πολύ μεγάλα σε μέγεθος οιδήματα και σκληρή (“ξηλώδης”) ίνωση του υποδορίου ιστού. Ακολουθούν πολλαπλά επεισόδια φλεγμονών με δημιουργία σιλικονούχων κοκκιωμάτων μέχρι και την ανάπτυξη γαγγραίνης.

Το οσχεϊκό λεμφοίδημα, αν και μπορεί να προσλάβει πραγματικά τεράστιες διαστάσεις, παρόλα αυτά είναι χειρουργικά επανορθώσιμο με τη χρήση τοπικών οσχεϊκών κρημνών απο την περιφέρεια του οσχέου (την λιγότερο επηρεασμένη) και με προστασία των όρχεων.

Σε πεϊκό λεμφοίδημα, με πλήρη καταστροφή του πέριξ υγιούς ιστού, η επανόρθωση του πέους γίνεται με τη χρήση δερματικών μοσχευμάτων.

Παρόλα αυτά, στην περίπτωση ακόμα και εξεσημασμένων πεϊκών λεμφοιδημάτων, μετά την έγχυση σιλικόνης, υπάρχει η δυνατότητα διατήρησης του πεϊκού δέρματος και η επανόρθωση με χρήση μόνο δερματικών κρημνών. Η αποφυγή χρήσεως δερματικών μοσχευμάτων προσδίδει ένα πιό φυσικό μετεγχειρητικό αποτέλεσμα και μικρότερο χρόνο αποθεραπείας.

Οι ασθενείς παραμένουν εντός του νοσοκομείου για διάστημα λίγων ημερών (αναλόγως της ενδείξεως), ενώ για τους αλλοδαπούς ασθενείς η αποθεραπεία τους συνεχίζεται σε παρακείμενο ξενοδοχείο για περίπου 10 ακόμη ημέρες μέχρι την επίτευξη της πλήρους επουλώσεως και της ασφαλούς μετακίνησής τους στις πατρίδες τους.Photo galleryCategory
Ιατρικές πράξεις, Πεϊκό και οσχεϊκό λεμφοίδημα

© 2023 Εμμανουήλ Σ.Ζ. Προκοπάκης. All rights reserved. Powered by VNG Digital Group© 2023 Εμμανουήλ Σ.Ζ. Προκοπάκης. All rights reserved. Powered by VNG Digital Group